Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κύπρος: Διαψεύδει δημοσιεύματα περί αποτυχίας κυπριακής τράπεζας στα stress tests

tags :
Κύπρος: Διαψεύδει δημοσιεύματα περί αποτυχίας κυπριακής τράπεζας στα stress tests
Ανυπόστατο το δημοσίευμα περί αποτυχίας τράπεζας της Κύπρου, σύμφωνα με πηγή στη Λευκωσία
Στη διάψευση δημοσιεύματος του ισπανικού EFE που κάνει λόγο για αποτυχία κυπριακής τράπεζας στα stress tests, προχωρά η Κύπρος.
Καμιά κυπριακή τράπεζα δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που απέτυχαν στα τεστ αντοχής, δήλωσε έγκυρη πηγή στη Λευκωσία όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και χαρακτήρισε «ανυπόστατο» το δημοσίευμα του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων EFE.
Η ίδια πηγή δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα να έχει αποτύχει τα τεστ αντοχής μια κυπριακή τράπεζα», σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε καν ανεπίσημα, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των τεστ.
Στα τεστ συμμετέχουν οι τρεις μεγάλες κυπριακές τράπεζες και οι κυπριακές Αρχές υποστηρίζουν πως τα αποτελέσματα θα είναι διαχειρίσιμα.
Οι τράπεζες θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα αύριο.
Η Τράπεζα Κύπρου, με κύρια βασικά ίδια κεφάλαια 15,1%, έχει ήδη προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.
Ο Συνεργατισμός, με κεφάλαια 13,6%, έχει «μαξιλάρι» 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα και η κυπριακή κυβέρνηση ευελπιστεί ότι δεν θα χρειαστεί να το αξιοποιήσει.
Η Ελληνική Τράπεζα, με κεφάλαια 8%, έχει ήδη ανακοινώσει ότι, στη βάση των αποτελεσμάτων των τεστ, θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης