Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Λαζαρίδης (ΧΑ): Η οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς κεφάλαια από το εξωτερικό - Να σταματήσει η σπέκουλα με τα stress tests

Λαζαρίδης (ΧΑ): Η οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς κεφάλαια από το εξωτερικό - Να σταματήσει η σπέκουλα με τα stress tests
Στόχος των stress tests είναι η προστασία της ευρωπαϊκής αγοράς...
Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, διεμήνυσε ο Διευθύνων Σύμβούλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, μιλώντας στις εργασίες του διήμερου επενδυτικό φόρουμ με τίτλο «Χρηματοδοτώντας την Ανάπτυξη».
Η σπέκουλα με τη διαδικασία των stress tests πρέπει να σταματήσει, σημείωσε επίσης ο κ. Λαζαρίδης, καθώς, όπως εξήγησε, οι τράπεζες έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο στην προετοιμασία.
Οποιαδήποτε ροπή για κερδοσκοπική εκμετάλλευση (speculation) υποβαθμίζει την εκτίμηση ότι οι τράπεζες έχουν ήδη επεξεργαστεί μια σειρά εναλλακτικών σεναρίων, πρόσθεσε.
Στόχος των stress tests είναι η προστασία της ευρωπαϊκής αγοράς και η ανάγκη του Ευρωπαίου ρυθμιστή να υιοθετήσει συντηρητικότερες πολιτικές, σημείωσε επίσης ο κ. Λαζαρίδης.
Τέλος γνωστοποίησε πως δημιουργείται νέο μοντέλο αποταμίευσης και στην Ελλάδα, όπου επίσης πρέπει να αναπτυχθούν μηχανισμοί οι οποίοι θα εξυπηρετήσουν αυτήν την ανάγκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης