Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Για λίγες ημέρες το χρηματιστήριο πάει πάνω…μέχρι να ξεθωριάσει και αυτή η άνοδος – Μετά πάλι πτώση με στόχο νέα χαμηλά

Για λίγες ημέρες το χρηματιστήριο πάει πάνω…μέχρι να ξεθωριάσει και αυτή η άνοδος – Μετά πάλι πτώση με στόχο νέα χαμηλά
Βραχυχρόνια πάμε πάνω στο χρηματιστήριο....αλλά προσοχή....μετά πάλι πτώση....
Για λίγες ημέρες το ελληνικό χρηματιστήριο θα πάει επάνω, θα κινηθεί ανοδικά με εφαλτήριο τα stress tests των τραπεζών με στόχο ίσως τις 1050 μονάδες και με επίκεντρο την Alpha bank και την Πειραιώς και τα warrants των τραπεζών αυτών.
Βραχυχρόνια τα warrants των τραπεζών θα αποκτήσουν αξία και μια ισχυρή αντίδραση δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη.
Οι 1050 μονάδες και στο βέλτιστο σενάριο ίσως και λίγο υψηλότερα 1075 μονάδες οριοθετείται το τέλος της ανόδου.
Πολιτικά η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα των stress tests στο πλαίσιο μιας παράταιρης πολιτικής επιχειρηματολογίας, ωστόσο ο στόχος της κυβέρνησης ήταν ένας να μην γίνει χρήση των 11,4 δισεκ. ευρώ του ΤΧΣ.
Με δεδομένη όμως την νομοθεσία για bail in ούτως ή άλλως ποτέ δεν ετίθετο τέτοιο θέμα και ως εκ τούτου τα 11,4 δισεκ. του ΤΧΣ ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθούν ακόμη και κάτω από δυσμενείς συνθήκες.
Με χρηματιστηριακούς όρους λοιπόν τα stress tests θα είναι μια ευκαιρία γρήγορων κινήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο καθώς με την ολοκλήρωση της ανόδου θα έρθει πάλι πτώση με στόχο νέα χαμηλά και συγκεκριμένα τις 800 μονάδες.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί τους όρους που θα επιβληθούν από την ΕΕ ώστε η Ελλάδα να αποχωρήσει από το μνημόνιο και να αντικατασταθεί από μια προαιρετική χρηματοδοτική συνδρομή και του σχεδίου για την βιωσιμότητα του χρέους που είναι σχεδόν αδύνατο να ξεκινήσουν ταυτόχρονα.
Αν η ΕΕ αποφασίσει να πάρει ο ESM τα 25 δισεκ. του ΤΧΣ τότε το ελληνικό χρέος θα μειωνόταν κατά 25 δισεκ. αλλά θα περνούσε ο έλεγχος των τραπεζών στον ESM.
Η ΕΕ παρ΄ ότι εμφανώς θέλει να στηρίξει την Ελλάδα πολιτικά εντούτοις η πιθανή αποτυχία εκλογής προέδρου της δημοκρατίας και η προκήρυξη εκλογών θα αλλάξει το πολιτικό status.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης