Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οφείλει μια συγνώμη στο bankingnews.gr που δικαιώθηκε ηθικά και πρακτικά για τα stress tests

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οφείλει μια συγνώμη στο bankingnews.gr που δικαιώθηκε ηθικά και πρακτικά για τα stress tests
H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αντί να στηρίξει την προσπάθεια ενημέρωσης του bankingnews επιχείρησε να μας απαξιώσει...
Το οικονομικό και τραπεζικό site www.bankingnews.gr βρέθηκε στο στόχαστρο μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πριν λίγες εβδομάδες.
Κατηγορηθήκαμε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι χειραγωγούμε το ελληνικό χρηματιστήριο παρ΄ότι μας χαρακτήρισαν γνωστό και με επιρροή οικονομικό site ενημέρωσης.
Χειραγωγήσαμε το ελληνικό χρηματιστήριο με τα stress tests, χειραγωγήσαμε το ελληνικό χρηματιστήριο με τις αυξήσεις κεφαλαίου, γενικώς επηρεάζουμε κατά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την ελληνική αγορά.
Ο χειραγωγός έχει δόλο οικονομικό ή αλλότριο και εμείς εδώ στο bankingnews.gr προκαλέσαμε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διερευνήσει το οτιδήποτε.
Πέρασαν ημέρες, πέρασαν εβδομάδες και τίποτε δεν βρέθηκε, πώς θα μπορούσε να βρεθεί όταν δεν υπάρχει δόλος αλλά μόνο ενημέρωση.
Το www.bankingnews.gr από την σύσταση του έως σήμερα έχει ένα στόχο ενημέρωση χωρίς ωραιοποιήσεις, η ωμή αλήθεια με προκλητικό τρόπο σε πρώτο πλάνο.
Πολύ έγκαιρα είχαμε αναφέρει ότι στα stress tests θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες προσδιορίζοντας στο αρνητικό σενάριο 3-4 δισεκ. και στο θετικό σενάριο 2-3 δισεκ.
Επίσης είχαμε αναφέρει ότι το πρώτο νούμερο δηλαδή το δυσμενές σενάριο των stress tests θα κατέληγε σε 7 δισεκ. ευρώ κεφαλαιακή ζημία.
Παράλληλα τονίζαμε ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν αυξήσεις κεφαλαίου με στόχο να αντισταθμίσουν την μεγάλη τους έκθεση σε αναβαλλόμενη φορολογία και να καλύψουν τις απαιτήσεις των stress tests.
Επί 4,5 μήνες με συνέπεια, χωρίς αποκλίσεις, χωρίς παλινωδίες και χωρίς να παρασυρόμαστε από την πλειάδα των εκθέσεων των ξένων οίκων που οι περισσότεροι έβλεπαν μεγάλες κεφαλαιακές ανάγκες, άλλοι μικρότερες και άλλοι μηδενικές..... υποστηρίξαμε τις πληροφορίες μας.
Ορισμένα οικονομικά κέντρα ενοχλήθηκαν στο έπακρον από τις πληροφορίες που μεταδίδαμε γιατί χαλούσαμε τα σχέδια ωραιοποίησης της κυβέρνησης που επιδίωκε «να δημιουργήσει ένα πλασματικό κλίμα ευφορίας».
Το αποκορύφωμα του συστηματικού πολέμου που είχε δεχθεί το bankingnews.gr  περιλάμβανε πόλεμο οικονομικής εξόντωσης και πόλεμο απαξίωσης.
Η Επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς την Ένωση Συντακτών με επίκεντρο το bankingnews.gr δεν είχε στόχο να καταδείξει ότι χειραγωγούμε το ελληνικό χρηματιστήριο.
Ήξεραν ότι αυτό δεν τεκμαίρεται από πουθενά αλλά ο στόχος τους ήταν η απαξίωση του μέσου ενημέρωσης.
Ο θεσμός η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ουσιαστικά ήθελε να απαξιώσει την προσπάθεια μας για σκληρή και ωμή ενημέρωση και να μας εμφανίσει ως ένα αναξιόπιστο μέσο ενημέρωσης.
Οι αναφορές στην αρχή της επιστολής ότι το www.bankingnews.gr είναι γνωστό και με επιρροή στους οικονομικούς κύκλους μέσο ενημέρωσης ήταν για το θεαθήναι.
Για εμάς τα αποτελέσματα των stress tests ήταν η απόλυτη ηθική δικαίωση.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
Γιατί ήταν ηθική δικαίωση;
Το πρώτο νούμερο στα stress tests το αρχικό ποσό κεφαλαιακής ζημίας για τις τράπεζες ήταν τελικώς -8,64 δισεκ. ευρώ.
Το www.bankingnews.gr είχε αναφέρει κεφαλαιακή ζημία -7 δισεκ. ευρώ.
Για τα AQR είχαμε παρουσιάσει πληροφορίες για κεφαλαιακές ζημίες -5,8 δισεκ με -6,2 δισεκ. ευρώ και προέκυψαν -7,34 δισεκ. ευρώ.
Το δεύτερο και τελικό νούμερο των stress tests στο στατικό και δυσμενές αρνητικό σενάριο θα ήταν ζημίες -3 με -4 δισεκ. και στο θετικό σενάριο -2 με -3 δισεκ αναφέραμε με συνέπεια εδώ και μήνες.
Ποιο ήταν το τελικό νούμερο των stress tests;
Με βάση τα επίσημα στοιχεία οι ελληνικές τράπεζες εμφάνισαν κεφαλαιακή ζημία -2,7 δισεκ. ευρώ σελίδα 18 της ανάλυσης των stress tests της ΕΚΤ με τίτλο του περιβόητου πίνακα 1 participating banks with a shortfall.
Χρειάστηκε να υπάρξει υποσημείωση στον πίνακα για να κατανοήσουν όλοι….ότι δια μαγείας δεν προκύπτουν κεφαλαιακές ανάγκες για τις τράπεζες.
Το επίσημο νούμερο όμως ήταν -2,7 δισεκ. ευρώ και συγκεκριμένα κεφαλαιακές ζημίες -1,76 δισεκ. για την Eurobank και -930 εκατ για την Εθνική.
Το www.bankingnews.gr ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ και για το αρχικό και για το τελικό νούμερο των stress tests κόντρα στις επιθέσεις και τις σειρήνες, κόντρα στο πόλεμο που δεχθήκαμε.
Πρέπει να αναφέρω ότι η πλειοψηφία των ελλήνων τραπεζιτών επικοινώνησαν μαζί μας αναφέροντας ότι δικαιωθήκαμε.
Για εμάς είναι ΗΘΙΚΗ δικαίωση…κόντρα στον πόλεμο.
Τι έγινε όμως με τις αυξήσεις κεφαλαίου;
Το www.bankingnews.gr πάλι πρωτοπόρο site στην ενημέρωση για τις τράπεζες και το χρηματιστήριο είχε αναφέρει ότι οι τράπεζες θα οδηγηθούν σε αυξήσεις κεφαλαίου.
Οι τράπεζες δεν ανακοίνωσαν αυξήσεις κεφαλαίου.
Άρα θα σκεφθείτε ωραία τα πετύχατε τα stress tests αλλά όχι τις αυξήσεις κεφαλαίου;
Ήδη η Alpha bank όπως παρουσίασε το bankingnews.gr μελετά την υλοποίηση ΑΜΚ 500 εκατ με 1 δισεκ. για να ιδιωτικοποιηθεί.
Ήδη άλλα οικονομικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται μετά τα stress tests την ανάγκη για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (Euro2day).
Θα αποκαλύψουμε το εξής το οποίο και παρουσιάζουμε αναλυτικά σε ρεπορτάζ.
Οι ελληνικές τράπεζες με βάση την συμμετοχή της αναβαλλόμενης φορολογίας στα ίδια κεφάλαια περίπου 50% και με βάση τον συντελεστή κάλυψης των NPLs όπως προκύπτουν από τα AQR σχεδόν μηδενίζουν τα κεφάλαια τους.
Οι ελληνικές τράπεζες υποχρεωτικά θα οδηγηθούν σε αυξήσεις κεφαλαίου για να ιδιωτικοποιηθούν και για να ενισχύσουν τα κεφάλαια τους.
H στάση του ελληνικού χρηματιστηρίου 27 και 29 Οκτωβρίου με την ολοκληρωτική κατάρρευση του και ειδικά των τραπεζικών μετοχών κατέδειξε περίτρανα ότι αμφισβητεί τα stress tests και αυτή η ερμηνεία είναι καθαρά αντικειμενική.

Μήνυμα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στα μέσα Ιουνίου σε συνέντευξη του ο Αντώνης Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι υπάρχουν οι 180 βουλευτές.
Η δήλωση αυτή τότε πυροδότησε την μεγάλη άνοδο του χρηματιστηρίου καθώς οι διεθνείς επενδυτές πίστεψαν τις δηλώσεις Σαμαρά.
Στις 29 Οκτωβρίου η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Σαμαράς ποτέ δεν δήλωσε ότι έχουν βρεθεί οι 180 βουλευτές.
Χειραγώγησε με την δήλωση του αυτή ο Σαμαράς το ελληνικό χρηματιστήριο ή όχι;
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρενέβη στο θέμα ή απλά επειδή ο Κώστας Μποτόπουλος είναι διορισμένος από την κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε καν;

*** Υπενθυμίζεται εδώ ότι σε συνέντευξη του στο Βήμα στις 15 Ιουνίου 2014 ο Α. Σαμαράς είχε αναφέρει ότι πιθανότατα έχει διασφαλίσει την πλειοψηφία των 180 βουλευτών που χρειάζονται για την προεδρική εκλογή.





Συμπέρασμα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οφείλει μια συγνώμη στο  bankingnews.gr.
Οφείλει μια συγνώμη γιατί ενώ έχουμε βοηθήσει τα μέγιστα το έργο της ΕΚ.....η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξυπηρετώντας συμφέροντα, δεν προασπίστηκε την αλήθεια προς όφελος των επενδυτών αλλά εξυπηρέτησε αλλότρια συμφέροντα….των γνωστών εντολέων.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ειδικά ο Κώστας Μποτόπουλος οφείλει μια συγνώμη στο bankingnews.gr  για το γεγονός ότι προσπάθησε να μας παρουσιάσει ως ένα οικονομικό μέσο ενημέρωσης που χειραγωγεί το χρηματιστήριο και είναι αναξιόπιστο.
Αν σέβεται τον θεσμικό του ρόλο θα πρέπει να αναγνωρίσει το λάθος του.
Εμείς δεν τον βλάψαμε επί χρόνια στηρίζουμε το έργο της ΕΚ....αυτός αποφάσισε να βλάψει το bankingnews.gr συνειδητά και με σκοπό την απαξίωση μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης