Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το big void ή η κυκλικότητα θα κυριαρχήσει τον Νοέμβριο του 2014 στο ελληνικό χρηματιστήριο; - Το χάος ή θα υπάρξει άνοδος;

Το big void ή η κυκλικότητα θα κυριαρχήσει τον Νοέμβριο του 2014 στο ελληνικό χρηματιστήριο; - Το χάος ή θα υπάρξει άνοδος;
Δύο συν μια άκρως ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις παρουσιάζουμε για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου τον Νοέμβριο...
Ένας κορυφαίος τραπεζίτης και μια αξιόλογη χρηματιστηριακή εταιρία προσπαθούν να δώσουν μια απάντηση – εκτίμηση για το πώς θα εξελιχθεί ο Νοέμβριος του 2014 στο ελληνικό χρηματιστήριο;
Θα παρουσιάσουμε δύο + μια απόψεις για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου τον Νοέμβριο του 2014.

Ο τραπεζίτης βλέπει big void

Ο κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης βλέπει big void είναι μια κλασσική φράση των άγγλων χρηματιστών για να χαρακτηρίσουν το μεγάλο κενό.
Στην φάση του μεγάλου κενού, στην φάση του big void οι επενδυτές συνωστίζονται….για να αποχωρήσουν.
Ήδη στην Ελλάδα φαίνεται εσχάτως ότι οι επενδυτές ειδικά ορισμένα hedge funds παίρνουν σειρά για να αποχωρήσουν από τις τράπεζες και συνολικά από την ελληνική αγορά καθώς βλέπουν.... να πλησιάζει το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά και η Ελλάδα τον Μάρτιο του 2014 να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.
Αν αυτό το σενάριο κυριαρχήσει και δεν κοπάσει η ταραχή στις τράπεζες και η απογοήτευση που προκάλεσαν τα stress tests, τότε το big void θα οδηγήσει σε ιστορικό sell off.
Ίσως πάνω σε αυτό το σενάριο να στηρίζεται και η τεχνική ανάλυση που βλέπει…600-550 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο που με συνέπεια υποστηρίζει η Tradepedia.

Η άποψη της χρηματιστηριακής...με ορόσημο την 7η Νοεμβρίου του 2014

Η άποψη της χρηματιστηριακής είναι ότι το χρηματιστήριο θα ολοκληρώσει την μεγάλη διόρθωση του στις 7 Νοεμβρίου του 2014 την άλλη Παρασκευή.
Με βάση την θεωρία της κυκλικότητας μια μεγάλη διόρθωση ολοκληρώνεται μετά από 2 μήνες και οι δύο μήνες ολοκληρώνονται  στις 7 Νοεμβρίου.
Θα ακολουθήσουν αποτελέσματα τραπεζών και αξιολογήσεις της οικονομίας από Fitch - Moody's καθώς και η πορεία ΑΕΠ με θετικά αποτελέσματα.
Με βάση αυτό το σενάριο το ελληνικό χρηματιστήριο πλησιάζει τα χαμηλά έτους εκ νέου και εν συνεχεία ξεκινάει μια αντίδραση που ωστόσο δεν θα αναιρέσει το κυρίαρχο πτωτικό κανάλι που βρίσκεται η χρηματιστηριακή αγορά....

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης