Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Κύπρου: Ριζικές αλλαγές στη διοίκηση – Στις 20 Νοεμβρίου η ετήσια γ.σ. – Οι προτάσεις του μεγαλομετόχου Wilbur Ross

tags :
Τράπεζα Κύπρου: Ριζικές αλλαγές στη διοίκηση – Στις 20 Νοεμβρίου η ετήσια γ.σ. – Οι προτάσεις του μεγαλομετόχου Wilbur Ross
Την επανεκλογή του θα διεκδικήσει ο CEO της Τρ. Κύπρου, J. Hourican
Ριζικές είναι οι αλλαγές που θα επέλθουν στη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, με την ετήσια γενική συνέλευση να ορίζεται για τις 20 Νοεμβρίου 2014.
H Kεντρική Τράπεζα Κύπρου έχει ζητήσει την παραίτηση όλων των συμβούλων της τράπεζας, ενόψει της γενικής συνέλευσης.
Δύο ψηφίσματα προβλέπουν την παύση έξι συμβούλων του διοικητικού συμβουλίου και την αφυπηρέτηση χωρίς επανεκλογή άλλων τριών συμβούλων.
Σύμφωνα με το πρώτο ψήφισμα παύονται από τα καθήκοντα τους ως σύμβουλοι με ισχύ από τη λήξη της ΕΓΣ, ο Anton Smetanin η Anjelica Anshakova ο Dmitry Chichikashvili ο κ. Eriskhan Kurazov ο Άδωνις Παπακωνσταντίνου και ο Μαρίνος Γιαλελής.
Με βάση το δεύτερο ψήφισμα διορίζονται σε αντικατάσταση των πιο πάνω με την επιφύλαξη της Κεντρικής Τράπεζας, ο Josef Ackermann, ο κ Wilbur Ross ο Arne Berggren ο Maxim Goldman, ο Χριστόδουλος Πατσαλίδης και ο Μιχάλης Σπανός.
Τρεις σύμβουλοι θα διεκδικήσουν επανεκλογή, όπως και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας John Hourican.
Στη συνέλευση προτείνεται ο διορισμός των 6 συμβούλων που πρότεινε ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Wilbur Ross.
Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τρία άλλα μέλη από 13-μελές συμβούλιο αφυπηρετούν και δεν θα επαναδιεκδικήσουν επανεκλογή: οι Κρίστης Χασάπης (πρόεδρος), Ξάνθος Βράχας και Ανδρέας Γιασεμίδης.
Οι Vladimir Strzhalkovskiy (αντιπρόεδρος), Μάριος Καλοχωρίτης και Ιωάννης Ζωγραφάκης θα επανεδιεκδικήσουν επανεκλογή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης