Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το μεγάλο σχέδιο - Η Τρόικα παγιδεύει την Ελλάδα, την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ με την παράταση του μνημονίου για 1 χρόνο

Το μεγάλο σχέδιο - Η Τρόικα παγιδεύει την Ελλάδα,  την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ με την παράταση του μνημονίου για 1 χρόνο
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…θα χορέψουν τον χορό της Τρόικα, είτε το θέλουν, είτε όχι....
Η Τρόικα έχει συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα κυβερνάται από μετριότητες, πολιτικάντηδες, λαοπλάνους, ασυνεπείς και με έμφαση στις κυβιστήσεις (κατά το λαϊκώς γραφόμενο κωλοτούμπες) πολιτικούς.
Η Τρόικα έχει συνειδητοποιήσει ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο επικίνδυνα κόμματα για τα συμφέροντα των δανειστών και κυρίως για τα 245 δισεκ. που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτοί που έθεσαν θέμα εξόδου της Ελλάδος από τα μνημόνια και πήραν την απάντηση….με έξοδο από τις αγορές.
Οι αγορές τιμώρησαν την Ελλάδα στέλνοντας την στην γωνία τιμωρία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως ριζοσπαστικό κόμμα που θέλει να φέρει την επανάσταση στην Ευρώπη, να υποχρεώσει τους δανειστές να υιοθετήσουν το πρόγραμμα του.
Επειδή λοιπόν θεωρούν ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ επικίνδυνο και επιπόλαιο και κυρίως κόμμα αχταρμά αποφάσισαν να δέσουν χεροπόδαρα την Ελλάδα έτσι ώστε είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ, με Σαμαρά ή Τσίπρα…το μνημόνιο και η Τρόικα θα είναι εδώ ενωμένα δυνατά και καθολικά αποδεκτά από όλους.
Η Τρόικα όταν συνειδητοποίησε ότι στην Ελλάδα τα παιδία παίζει αποφάσισε να διαμορφώσει όχι μόνο την οικονομική πολιτική αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Η πρόταση για παράταση του μνημονίου για ένα χρόνο αλλάζει πλήρως τα δεδομένα οικονομικά και πολιτικά.
Ήδη οι αντιδράσεις των αγορών….είναι θετικές τουλάχιστον οι επενδυτές του χρηματιστηρίου….το σενάριο να παραμείνει το μνημόνιο, να παραμείνει η Τρόικα για ένα ακόμη χρόνο δηλαδή έως το τέλος του 2015 επιδοκιμάστηκε θετικά με άνοδο 120 μονάδων σε λίγες ημέρες ή +13%.
(Δεν εξηγείται διαφορετικά η άνοδος εν μέσω εμπλοκών με την Τρόικα…το χρηματιστήριο να καταγράφει ράλι.
Η χρηματιστηριακή αγορά αποτιμά θετικά…το σχέδιο να παραμείνει το μνημόνιο και η Τρόικα ακόμη ένα χρόνο)
Στα ομόλογα η κατάσταση παραμένει ακόμη περίπλοκη, με το 10ετές ομόλογο στο 8,25% οι επενδυτές θέλουν γεγονότα όχι σκέψεις ή σχέδια….ενώ φαίνεται η αγορά ομολόγων να αποτελεί το ισχυρό όπλο στην στρατηγική της Τρόικα.
Όσο η Ελλάδα μένει εκτός αγορών τόσο θα εξαρτάται από το μνημόνιο.
Η Τρόικα….σχεδιάζει και διαμορφώνει την ελληνική οικονομική πολιτική  και υποχρεώνει την κατ’  επίφαση ανεξάρτητη  ελληνική κυβέρνηση να εκτελέσει το σχέδιο της Τρόικα.
Άρα ανεξάρτητη οικονομική πολιτική δεν υπάρχει.
Ο προϋπολογισμός  για το 2015 που προβλέψει ανάπτυξη +2,9% αλλά και νέους φόρους 1,4 δισεκ. ευρώ στηρίχθηκε στις επιταγές της Τρόικα και ας μην έχει εγκριθεί από την Τρόικα.
Είναι εντυπωσιακό πάντως το γεγονός η στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μια χαλαρή αντίδραση στον προϋπολογισμό….όλοι εξυπηρετούν το μεγάλο σχέδιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα αντιδράσει...που θα επικρίνει....πήγε περίπατο.
Η Τρόικα όμως αποφάσισε να ασχοληθεί και με την ελληνική πολιτική παιδική χαρά.
Για να την δεσμεύσει…θα παρατείνει για ένα χρόνο το μνημόνιο.
Με βάση το σχέδιο αυτό λογικά ο Σαμαράς της ΝΔ θα αποτύχει να βρει τους 180 βουλευτές και η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές που θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον έρθει στην εξουσία….θα επικαλεστεί την ύπαρξη του μνημονίου θα πραγματοποιήσει την ιστορική πολιτική του κυβίστηση….την μεγάλη κωλοτούμπα, αποδεχόμενος το μνημόνιο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015.
Αυτό αποτελεί το βασικό πολιτικό σενάριο.
Αν τώρα υπάρξει πολιτική έκπληξη και ο Σαμαράς καταφέρει να βρει τους 180 βουλευτές….σενάριο που δεν υφίσταται….στην καλύτερη περίπτωση να βρει 173 βουλευτές….θα παραμείνει υπό προθεσμία πρωθυπουργός.
Η Ελλάδα έφθασε εδώ που έφθασε γιατί έχει πολιτικό προσωπικό που μετεξελίχθηκε σε υπηρετικό πολιτικό προσωπικό....όχι στις υπηρεσίες της κοινωνίας...αλλά στις υπηρεσίες της Τρόικα...
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απέτυχαν να βγάλουν την Ελλάδα από το μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για την ιστορική κωλοτούμπα.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…θα χορέψουν τον χορό της Τρόικα, είτε το θέλουν, είτε όχι.

Υποσημείωση

Η παρουσία του μνημονίου για ένα ακόμη χρόνο...στρατηγικά είναι ορθή κίνηση.
Το κείμενο αυτό σχολιάζει την στάση της ΝΔ που απέτυχε να βγάλει την Ελλάδα από το μνημόνιο αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που προσεχώς θα υλοποιήσει την μεγάλη ιστορική κωλοτούμπα....αποδεχόμενος το μνημόνιο.
Για την αγορά η παραμονή της Τρόικα είναι καλό νέο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης