Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τρόικα - ΔΝΤ και Ελλάδος – Κάποιος λέει πολλά ψέματα στον ελληνικό λαό

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τρόικα - ΔΝΤ και Ελλάδος – Κάποιος λέει πολλά ψέματα στον ελληνικό λαό
Πραγματικά έχουμε μπερδευτεί, δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά ο τραγέλαφος στις σχέσεις Ελλάδος με Τρόικα
Πραγματικά προκαλεί αλγεινή εντύπωση το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, στην πορεία της οικονομίας και στις προοπτικές αυτής της χώρας.
Πραγματικά έχουμε μπερδευτεί, δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά ο τραγέλαφος στις σχέσεις Ελλάδος με Τρόικα.
Υποτίθεται ότι η Ελλάδα βιώνει success story και ανάπτυξη και υποτίθεται ότι όλοι έπρεπε να είναι χαρούμενοι, ειδικά η Τρόικα που η Ελλάδα μετά από 6 χρόνια αναπτύσσεται.
Γιατί ενώ θα αναμενόταν να κυριαρχεί ένα κλίμα ενθουσιασμού, ξαφνικά αποδεικνύεται ότι υπάρχει εμπλοκή με την Τρόικα και το ΔΝΤ ενώ μας χαρακτηρίζουν τους έλληνες «τσαρλατάνους και αναξιόπιστους;».
Ταυτόχρονα....αντιπροσωπεία της κυβέρνησης μεταβαίνει στο Παρίσι της Γαλλίας για να...συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.
Όλες οι κινήσεις έχουν την σημειολογία τους, δεν έρχονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Τροίκα, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μεταβεί στο Παρίσι.
Ντροπής πράγματα.
Δηλαδή η κυβέρνηση επικοινωνεί στο εσωτερικό ανάπτυξη και πρόοδο της οικονομίας και η Τρόικα αντί να επαινέσει την Ελλάδα σκληραίνει ακόμη περισσότεροι την στάση της;
Τι συμβαίνει πραγματικά και κυρίως ποιος μας λέει ψέματα;
Μας λέει ψέματα η ελληνική κυβέρνηση ότι υπάρχει πρόοδος την οποία δεν βλέπει η Τρόικα;
Μας λέει ψέματα η Τρόικα καθώς τώρα που βρίσκεται στην φάση της αποχώρησης, σκληραίνει την στάση της…γιατί απλά δεν θέλει να αποχωρήσει;
Ποια είναι η αλήθεια;
Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα εμφάνισε θετικό ρυθμό ανάπτυξης μετά από 6 χρόνια ύφεσης αλλά είναι αλήθεια ότι οι μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε η Ελλάδα μετά τον ανασχηματισμό δεν προχώρησαν.
Δυστυχώς τα περισσότερα ψέματα τα έχει πει η ελληνική πλευρά και αυτό αποδεικνύεται από τα εξής στοιχεία;
1)Στις μεταρρυθμίσεις που είχε δεσμευθεί η Ελλάδα να υλοποιηθούν, έμεινε πολύ πίσω.
Ο Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός πάγωσε τις μεταρρυθμίσεις φοβούμενος την λαϊκή αγανάκτηση.
Η Τρόικα ζητάει νέα μείωση συντάξεων και προφανώς μια τέτοια εξαγγελία θα ήταν παγίδα θανάτου για την κυβέρνηση.
2)Η Ελλάδα ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα σερνόταν πίσω από τις επιταγές της Τρόικα…εσχάτως άρχισε να φλερτάρει με την…ανεξαρτησία….και δεν υλοποίησε πλήθος δεσμεύσεων.
Η Τρόικα λοιπόν βλέποντας αυτή την εικόνα προφανώς θορυβήθηκε, διαπίστωσε ότι οι έλληνες δεν είναι συνεπείς και πως θα αφήσουν τα 245 δισεκ. που έχουν δανείσει σε μια χώρα που δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της;
3)Το ΔΝΤ έχει δανείσει την Ελλάδα και δεν πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς μνημόνιο και δυστυχώς αυτό είναι αληθές.
Οι επενδυτές τιμώρησαν την Ελλάδα μέσω της αγοράς ομολόγων εκτοξεύοντας το 10ετές στο 8,20% με 8,25%.   
4)Η ελληνική κυβέρνηση όμως – ενώ όλα αυτά θα μπορούσαν να θεωρούν πταίσματα – είπε ένα μεγάλο ψέμα όχι για να εξαπατήσει την κοινωνία αλλά για λόγους επικοινωνιακής προπαγάνδας να δημιουργήσει μια ωραιοποιημένη κατάσταση.
Ποιο ήταν το μεγάλο ψέμα, ότι είναι έτοιμη να αποχωρήσει από το μνημόνιο.
Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη, παραμένει καθολικά εξαρτημένη από το μνημόνιο και η προσδοκία που καλλιέργησε στην κοινωνία όχι απλά διαψεύστηκε…αλλά τιμωρήθηκε και από τις αγορές.
5)Μάλιστα φθάσαμε η Τρόικα να εκβιάζει την Ελλάδα, το ΔΝΤ να εκβιάζει την Ελλάδα, η ΕΚΤ να εκβιάζει την Ελλάδα απόρροια της διάχυτης καχυποψίας που επικρατεί στους κόλπους της Τρόικα…ότι αν χαλαρώσει τα λουριά….οι έλληνες θα φανούν ασυνεπείς, ανακόλουθοι στις υποχρεώσεις τους….κοινώς θα τα κάνουν μαντάρα.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης