Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το success story και οι ανοησίες για έξοδο από το μνημόνιο πλήττουν το σχέδιο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους…

Το success story και οι ανοησίες για έξοδο από το μνημόνιο πλήττουν το σχέδιο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους…
Γιατί θα πρέπει η Ευρώπη να δεχθεί αναδιάρθρωση του χρέους άπαξ και η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται;
Δύο στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης – που αποδείχθηκαν επιπόλαιου επικοινωνιακού χαρακτήρα – έχουν πλήξει καίρια τα συμφέροντα της Ελλάδος και οδηγήσει σε κατάρρευση το σχέδιο για αναδιάρθρωση του χρέους.
Ενώ η κυβέρνηση ομολογουμένως έχει προσπαθήσει να βελτιώσει τα δημόσια οικονομικά, ενώ και για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια ύφεσης σημειώθηκε θετικός ρυθμός ανάπτυξης σε τριμηνιαία βάση, η επικοινωνιακή στρατηγική που ακολούθησε όσον αφορά το μείζον εθνικό ζήτημα την αναδιάρθρωση του χρέους ήταν καταστροφική.
Η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης, για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης, περί success story δηλαδή ιστορία ανάκαμψης και βεβαίως οι ανοησίες για έξοδο από το μνημόνιο έχουν πλήξει καίρια τα συμφέροντα της Ελλάδος.
Πως μπορεί μια χώρα από την μια να μιλάει για ανάκαμψη, για έξοδο από τα μνημόνια, για βελτίωση και από την άλλη να ζητάει αναδιάρθρωση του χρέους.
Ήδη ο Draghi της ΕΚΤ ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ενώ έχει αποκλείσει το haircut.
Η Ελλάδα εγκλωβίστηκε στις επικοινωνιακές ανοησίες περί ανάκαμψης και εξόδου από τα μνημόνια λησμονώντας ότι σαμποτάρει το βέλτιστο στόχο της Ελλάδος, την αναδιάρθρωση του χρέους.
Είναι εύλογο, όπως ορθά υποστηρίζουν σε αναλύσεις τους γερμανικές και αυστριακές εφημερίδες «να αντιμετωπίζεται η Ελλάδα με μεγάλη καχυποψία.
Από την μια μεριά μιλάει για ανάκαμψη της οικονομίας και από την άλλη να παραμένει στο τραπέζι η παλαιά πρόταση για αναδιάρθρωση του χρέους.
Γιατί θα πρέπει η Ευρώπη να δεχθεί αναδιάρθρωση του χρέους άπαξ και η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται;»
Είναι προφανές ότι η Ελλάδα εγκλωβίστηκε στα επικοινωνιακά τρικ εσωτερικής κατανάλωσης…σχεδόν καταστρέφοντας το μεγάλο σχέδιο που είναι η αναδιάρθρωση του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης