Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πειραιώς: Επιτεύξιμος ο στόχος για επιστροφή στην κερδοφορία το 2015 - Στη σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

Πειραιώς: Επιτεύξιμος ο στόχος για επιστροφή στην κερδοφορία το 2015 - Στη σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια
Από το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το ετήσιο όφελος για την Πειραιώς υπολογίζεται σε 35 εκατ. ευρώ
Επιτεύξιμο χαρακτήρισε τον στόχο για επιστροφή σε πλήρη κερδοφορία το 2015 η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του 2014.
«Πιστεύουμε ότι θα περάσουμε σε κερδοφορία σχεδόν αμέσως. Αν δεν είναι στο επόμενο τρίμηνο, θα είναι στο μεθεπόμενο τρίμηνο και σίγουρα στο τέλος του 2015 θα έχουμε περάσει σε πλήρη κερδοφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση.
Ταυτόχρονα διεμήνυσε πως παρά τις αυξημένες προβλέψεις, η Τρ. Πειραιώς παραμένει μια από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες τράπεζες.
Εστιάζοντας στην πορεία της ελληνικής οικονομίας η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αναγνώρισε πως η χώρα έχει γυρίσει σελίδα, αφού σημειώνεται ανάπτυξη για δύο συνεχόμενα τρίμηνα και αναμένεται ανάπτυξη +0,6% για την Ελλάδα για το σύνολο του 2014.
"Με τη νέα εθελουσία έξοδο στοχεύουμε σε μείωση του προσωπικού κατά 200 άτομα έως το τέλος του 2014. Το ετήσιο όφελος για την Πειραιώς υπολογίζεται σε 35 εκατ. ευρώ" ανέφερε στη συνέχεια η διοίκηση.
Αναφερόμενη στη συνέχεια στο νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, η διοίκηση το χαρακτήρισε θετικό «καθώς δημιουργεί ένα θεσμικό πλαίσιο για την επίλυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προβλέπει τη συμφωνία δανειστή - δανειολήπτη για τη ρύθμιση των χρεών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης