Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε – Σχεδόν μονόδρομος οι εκλογές με το προσβλητικό δίλημμα ή νέο μνημόνιο ή χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε – Σχεδόν μονόδρομος οι εκλογές με το προσβλητικό δίλημμα ή νέο μνημόνιο ή χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Ελλάδα στο τέλος..... θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο.
Η ελληνική αντιπροσωπεία στο Παρίσι έδωσε γη και ύδωρ στην Τρόικα μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την πιστωτική γραμμή.
Αν και ακόμη δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει παράταση του μνημονίου ή νέα πιστωτική γραμμή CLLP δηλαδή νέο μνημόνιο αλλά η κυβέρνηση παραχώρησε σχεδόν τα πάντα στην Τρόικα αποδεικνύοντας ότι δεν διαπραγματεύτηκε για το συμφέρον της Ελλάδος αλλά διαπραγματεύτηκε για το συμφέρον της κυβέρνησης.
Ανεξαρτήτως αν θα υπάρξει παράταση του μνημονίου ή νέα πιστωτική γραμμή….είναι αφελείς όσοι δεν βλέπουν ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά βρίσκεται σε πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο.
Παρ΄ όλα αυτά η κυβέρνηση Σαμαρά θα δώσει την τελευταία μάχη άπαξ και δεν συγκεντρώνονται οι 180 βουλευτές.
Θα θέσει ένα διχαστικό δίλημμα στους βουλευτές και κατ΄ επέκταση στον ελληνικό λαό.
Ή θα στηρίξουν την νέα χρηματοδοτική συνδρομή το νέο μνημόνιο ουσιαστικά αλλά επικοινωνιακά θα παρουσιαστεί ως έξοδος από το μνημόνιο ή η Ελλάδα θα οδηγηθεί στο χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Χρησιμοποιώντας κάθε ακραία προπαγάνδα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει ότι η Ελλάδα εξέρχεται των μνημονίων, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι παραμένει στα μνημόνια.
Τα μνημόνια δεν είναι στο επίκεντρο της δικής μας κριτικής αλλά η στάση της κυβέρνησης που προσπαθεί με ψέματα να πείσει την κοινωνία ότι η Ελλάδα εξέρχεται των μνημονίων.
Ένα σενάριο που έχει κυκλοφορήσει και το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από σενάριο….είναι να επισπευστεί ο χρόνος διεξαγωγής της ψηφοφορίας για τον πρόεδρο της δημοκρατίας όχι στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά στα τέλη Ιανουαρίου ώστε η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την πιθανή ίσως συμφωνία που μπορεί να υπάρξει τέλη του 2014 ή αρχές του 2015 όσον αφορά την νέα πιστωτική γραμμή υπερτονίζοντας την κρισιμότητα της περίστασης για την τύχη της Ελλάδος.
Το δίλημμα θα είναι ή θα γίνει αποδεκτό το πλάνο εξόδου από τα μνημόνια ή η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές και σε επικίνδυνους πειραματισμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, το δίλημμα το έθεσε στην κοινωνία, προσεχώς το νέο δίλημμα θα το θέσει ο Σαμαράς του έλληνες βουλευτές ζητώντας να συγκεντρώσει τους 180 ώστε….η χώρα σύντομα να βρεθεί εκτός μνημονίων.
Η συστηματοποιημένη προπαγάνδα το επόμενο διάστημα θα είναι προς μια κατεύθυνση ή θα γίνει αποδεκτό το σχέδιο εξόδου από τα μνημόνια με κόστος ή εκλογές και χάος.
Με βάση όλες τις σοβαρές ενδείξεις μετά μάλιστα την στάση της κυβέρνησης να αποδεχθεί όλες τις απαιτήσεις της Τρόικα στο Παρίσι είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Ελλάδα στο τέλος θα οδηγηθεί σε εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης