Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αν από Moody’s και ΕΚΤ δεν έχουμε θετικά νέα, επενδυτές του χρηματιστηρίου προετοιμαστείτε το γκρέμισμα δεν θα έχει προηγούμενο

Αν από Moody’s και ΕΚΤ δεν έχουμε θετικά νέα, επενδυτές του χρηματιστηρίου προετοιμαστείτε το γκρέμισμα δεν θα έχει προηγούμενο
Να θυμάστε τις επόμενες 15 εβδομάδες θα τα δείτε όλα και για καλό και για κακό κρατήστε αρκετή ρευστότητα.
Η άποψη του bankingnews.gr ήταν και παραμένει από τον Ιούνιο του 2014 πολύ σταθερή.
Τα υψηλά έτους τα είδαμε και τα χαμηλά δεν τα έχουμε δει ακόμη.
Οι 852 μονάδες δεν ήταν τα χαμηλά έτους.
Έχουμε αναφέρει ότι όποιος προβλέψει σωστά τις πολιτικές εξελίξεις θα κερδίσει πολλά.
Με εκλογές το χρηματιστήριο στις 600 με 550 μονάδες δηλαδή πτώση -44%, αν όμως αποτραπούν οι εκλογές και ο Σαμαράς καταφέρει το ακατόρθωτο θα σημειωθεί ράλι τουλάχιστον 50%.
Πρόσφατα αναφέραμε ότι οι ωραιοποιήσεις ενόψει κλεισίματος 2014 δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανένα ενώ βραχυχρόνια η αγορά θα επικεντρωθεί στις κινήσεις της Moody’s και της ΕΚΤ.
Στις 28 Νοεμβρίου του 2014, αύριο το απόγευμα δηλαδή η Moody’s θα δημοσιεύσει την αξιολόγησης της για την Ελλάδα.
Το βασικό σενάριο αναφέρει ότι θα υπάρξει είτε στις 28 Νοεμβρίου είτε προσεχώς αναβάθμιση του country ceiling του ρίσκου κεφαλαίου ώστε όλες οι τράπεζες να μπορούν να συμμετάσχουν με όρους investment grade στα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Ωστόσο ενώ θα αναμενόταν μια αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος κατά 1 ή 2 βαθμίδες, οι έσχατες εξελίξεις με την Τρόικα έχουν ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες.
Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η συνεδρίαση στις 4 Δεκεμβρίου της ΕΚΤ, καθώς υπάρχουν προσδοκίες ότι θα ανακοινωθεί πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων ύψους 300 δισεκ. ευρώ.
Αν όντως ανακοινωθεί ένα τέτοιο σχέδιο ακόμη και το ελληνικό χρηματιστήριο που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να ήταν 200 μονάδες χαμηλότερα δηλαδή στις 780 με 750 μονάδες….θα αντιδράσει ανοδικά με στόχο την διάσπαση των 1020 μονάδων.
Αν όμως δεν έχουμε θετικά νέα ούτε από Moody’s ούτε από ΕΚΤ….τότε οι επενδυτές του ελληνικού χρηματιστηρίου να προετοιμάζονται στις επόμενες 15 εβδομάδες να είστε έτοιμοι για το χάος.
Οι 750 μονάδες θα είναι το αισιόδοξο σενάριο για την αγορά ενώ θα έρθει στο προσκήνιο ως βασικό σενάριο 600 με 550 μονάδες.
Αν από Moody’s και ΕΚΤ δεν έχουμε θετικά νέα, επενδυτές του χρηματιστηρίου προετοιμαστείτε το γκρέμισμα δεν θα έχει προηγούμενο.
Να θυμάστε τις επόμενες 15 εβδομάδες θα τα δείτε όλα και για καλό και για κακό κρατήστε αρκετή ρευστότητα.
Δεν ξέρετε τι μας ξημερώνει.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης