Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η κυβέρνηση παρά το φιάσκο διαρρέει ότι έχει βρει 183 βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί δεδομένες τις εκλογές στις 22 Μαρτίου

Η κυβέρνηση παρά το φιάσκο διαρρέει ότι έχει βρει 183 βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί δεδομένες τις εκλογές στις 22 Μαρτίου
Η αντίστροφη μέτρηση για το power game μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει
Σε ένα άνευ προηγουμένου επικοινωνιακό πόλεμο έχουν εμπλακεί κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μετά το φιάσκο σε Παρίσι και Λονδίνο.
Αν και η αποτυχία της κυβέρνησης στο Παρίσι, δεν συγκρίνεται με το επικοινωνιακό αλαλούμ στο Λονδίνο με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο είναι αληθές ότι η Ελλάδα έξω διασύρθηκε.
Κάποτε υπήρχε η εντύπωση ότι έξω πάμε καλά, αλλά εσχάτως αυτό ως ιδέα έχει καταρρεύσει, έξω πάμε πολύ άσχημα.
Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ αναδιπλώνονται και επικεντρώνονται στο εσωτερικό μέτωπο έχοντας ήδη ξεκινήσει ένα επικοινωνιακό πόλεμο στο παρασκήνιο.
Το συμπέρασμα του επικοινωνιακού πολέμου είναι ότι η Κυβέρνηση διαρρέει ότι έχουν βρεθεί οι 180 βουλευτές, μάλιστα αναφέρουν 183 βουλευτές ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για βέβαιες εκλογές στις 22 Μαρτίου του 2015.
Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα συνταγματικά περιθώρια δηλαδή το θέμα της εκλογής προέδρου της δημοκρατίας θα έρθει στην ώρα του τέλη Φεβρουαρίου και δεν θα επισπευστεί η διαδικασία ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να αποτιμήσει τις δυνάμεις του όταν μέσα στον Ιανουάριο η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση ή την παράταση του μνημονίου για 6 ή 12 μήνες ή την νέα χρηματοδοτική συνδρομή ECCL που είναι επίσης μνημόνιο.

Ποια είναι τα δεδομένα, οι κίνδυνοι και η στρατηγική των κομμάτων

Η κυβέρνηση επέστρεψε από το Παρίσι ξεκάθαρα ηττημένη.
Το ΔΝΤ και η Τρόικα συνολικά αδιαφορούν για το αν κυβερνά η ΝΔ ή θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν σκληρά μέτρα, όπως μείωση συντάξεων και αύξηση των φόρων.
Επίσης υπάρχει μεγάλο χάσμα στο χρηματοδοτικό κενό.
Η κυβέρνηση μπορεί να επέστρεψε ηττημένη από το Παρίσι αλλά δεν έχει πει την τελευταία της λέξη.
Είναι προφανές ότι παρά τους λεονταρισμούς στο εσωτερικό, η κυβέρνηση θέλει συμφωνία με την Τρόικα και αν χρειαστεί θα αποδεχθεί και την παράταση του μνημονίου αν και θα ήθελε την νέα πιστωτική γραμμή.
Κάποια στιγμή μέσα στον Ιανουάριο θα φέρει στην βουλή τα νέα μέτρα αλλά και την πρόταση για παράταση του μνημονίου θέτοντας ένα μεγάλο δίλημμα ή θα στηριχθεί η κυβέρνηση στην τελευταία φάση εξόδου από το μνημόνιο ή η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές και θα προκληθεί χάος.
Σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες, ομάδα στο Μαξίμου έχει αναλάβει τον ρόλο της επιθετικής προπαγάνδας το επόμενο διάστημα θέτοντας μεγάλα διλήμματα σε βουλευτές και κοινωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί μονίμως στο στόχαστρο και οι επιθέσεις θα είναι ανηλεείς ειδικά στα θέματα, χρέος, τράπεζες, αγορές.
Ο Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί καθώς γνωρίζει ότι αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε εκλογές, είναι 100% βέβαιο ότι θα αμφισβητηθεί από το κόμμα και είτε θα παραιτηθεί, είτε θα τον παραιτήσουν κακήν κακώς.
Το ίδιο θα συμβεί και στον Βενιζέλο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε εκλογές, το κύμα αμφισβήτησης θα είναι τόσο έντονο που θα τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση μετά την ήττα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Άρα Σαμαράς και Βενιζέλος θα χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο – δεν θα είναι η πρώτη φοράς που θα χρησιμοποιήσουν αθέμιτα μέσα – ώστε με κάθε τρόπο να βρεθούν οι 180 βουλευτές.
Παραδόξως τις τελευταίες 48 ώρες από την κυβέρνηση διαρρέουν ότι το αδιέξοδο με την Τρόικα, έχει διευκολύνει τα σχέδια να βρεθούν οι 180 βουλευτές για εκλογή προέδρου της δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα διαρρέουν ότι έχουν βρει 183 βουλευτές.
Η διαρροή αυτή, δεν είναι βέβαιο αν αποτελεί μέρος μιας στημένης προπαγάνδας μετά το φιάσκο στο Παρίσι αλλά η διαρροή είναι υπαρκτή και παρουσιάζεται…ως βέβαιη.
Υπάρχουν 183 βουλευτές;
Με βάση 3 πολιτικά κόμματα που έχουν αθροίσει τα δεδομένα καταλήγουν ότι δεν θα βρεθούν πάνω από 173 ή 174 βουλευτές, περιλαμβανομένων πολλών ανεξάρτητων καθώς και των δύο ανεξάρτητων της Χρυσής Αυγής (τώρα οι χρυσαυγίτες ανεξάρτητοι βουλευτές είναι αποδεκτοί).
Από την κυβέρνηση διαρρέουν ότι έχουν βρεθεί 183 βουλευτές.
Ωστόσο αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε παράταση του μνημονίου θα πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο σοκ για την κυβέρνηση γιατί θα έχει καταρρεύσει το επιχείρημα περί εξόδου από τα μνημόνια.
Είναι πολύ περίεργο πως η κυβέρνηση αναζητούσε 180 βουλευτές με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα τελείωσε με τα μνημόνια και τώρα που θα παραταθει το μνημόνιο…ξαφνικά έχουν βρεθεί 183 βουλευτές.
Πραγματικά είναι πολύ περίεργο και παράξενο.
Η αμφισβήτηση των 183 βουλευτών είναι προφανής και ξεκάθαρη.
Ενώ η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να βρει τους 180 βουλευτές, ειδάλλως Σαμαράς και Βενιζέλος πολιτικά έχουν τελειώσει και θα έχουν τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα, ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα τονίζει ότι είναι βέβαιος ότι στις 22 Μαρτίου του 2015 θα προκηρυχθούν εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάστηκε στο Λονδίνο, προφανώς και το Μαξίμου εκμεταλλεύτηκε κάθε διαθέσιμη πληροφορία για να πλήξει το ΣΥΡΙΖΑ αλλά δύο θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποδειχθούν…επικοινωνιακό μειονέκτημα.
1)Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα διευκόλυνε αν η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφιζε την παράταση του μνημονίου, αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να δώσει μάχη κατά του μνημονίου και αυτό εγείρει πολλά ερωτηματικά
2)Οι αναφορές στελεχών ότι θα συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ που εφάρμοσε το μνημόνιο και φέρει ιστορικές ευθύνες για το αδιέξοδο της Ελλάδος και το Ποτάμι που είναι ένα νέο κομματικό μόρφωμα, ανεξιχνίαστων υποστηρικτών….αδειάζοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, δεν είναι ακραίο όπως αρχικά μέσα στο χάος του επικοινωνιακού πολέμου αναφέρθηκε, έχει λογικά στοιχεία, αλλά στα θέματα οικονομικής πολιτικής, κάλυψης δημοσιονομικού κενού και άλλα είναι προκλητικά ασαφές και χρήζει επαναξιολόγησης ριζικής.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ η μάχη του Φεβρουαρίου του 2015 είναι κομβική.
Αν καταφέρει να αποτρέψει την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ο Τσίπρας θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών και θα ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι καίρια.
Αν η κυβέρνηση βρει τους 180 βουλευτές, τότε με μαθηματική ακρίβεια θα ξεκινήσει μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ που θα συρρικνώσει τα ποσοστά του.
Ο Σαμαράς θα έχει αναστηθεί πολιτικά από την ημιθανή κατάσταση που βρίσκεται και ο Τσίπρας από εν δυνάμει πρωθυπουργός….θα εγκλωβιστεί στον κύκλο της μεγάλης εσωστρέφειας που θα πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ που θα αρχίσει να συρρικνώνεται εκλογικά.
Οι επόμενες 15 εβδομάδες θα είναι power game για την ΝΔ και power game για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θα προκύψει ένας μεγάλος νικητής που θα τα πάρει όλα και ο ηττημένος θα τα χάσει όλα.
Τόσο απλά.
Η αντίστροφη μέτρηση για το power game έχει ξεκινήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης