Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή λύση, εκλογές 25 Ιανουαρίου – Ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει φόρμουλα με Τρόικα και ΕΚΤ

tags :
Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή λύση, εκλογές 25 Ιανουαρίου – Ο  ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει φόρμουλα με Τρόικα και ΕΚΤ
Η καθαρή λύση για την Ελλάδα είναι μόνο μια εκλογές στις 25 Ιανουαρίου του 2015, ώστε η βουλή να καταστεί αντιπροσωπευτική
Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή λύση, χρειάζεται εκλογές στις 25 Ιανουαρίου του 2015 ώστε η νέα βουλή να σχηματίσει κυβέρνηση και με νωπή την λαϊκή εντολή να ξεκινήσει μια νέα ουσιαστική διαπραγμάτευση με την Τρόικα.
Τα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ημίμετρα καθώς θα παρατείνουν την προεκλογική περίοδο ενώ το σημαντικότερο όλων δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρωθυπουργό τον Σαμαρά και επίσης δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση ειδικού σκοπού όταν έχει απορριφθεί από τα πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή.
Η κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα θυμίζει τα εταιρίες ειδικού σκοπού του Λουξεμβούργου και του Λιχνενστάιν όπου είναι εταιρίες θυρίδες με 1 ή 2 εργαζόμενους και δημιουργούνται για φορολογικούς και όχι μόνο λόγους.
Η κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα, θα θολώσει τα νερά και θα δώσει χρόνο στα συμφέροντα τα οποία πιέζουν όχι γιατί ανησυχούν για το μνημόνιο αλλά ανησυχούν μήπως και δεν πάρουν αυτά που τους οφείλει το ελληνικό δημόσιο.
Η πρώτη ψηφοφορία κατέδειξε ότι με 135 παρών και 5 απόντες ότι ο στόχος των 180 βουλευτών είναι αδύνατος στην 3η ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου.
Εξαιρώντας πρόσωπα χαμηλής αξιοπιστίας όπως ο Μελάς ο οποίος τουλάχιστον αμαύρωσε την πολιτική του ιστορία με την στάση του να ψηφίσει παρών στην πρώτη ψηφοφορία και Δήμα στις επόμενες, οι 180 δεν υπήρχαν και δεν θα υπάρξουν.
Η καθαρή λύση για την Ελλάδα είναι μόνο μια εκλογές στις 25 Ιανουαρίου του 2015, ώστε η βουλή να καταστεί αντιπροσωπευτική και κυρίως η νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σοβαρά όχι με emails την τύχη της χώρας με την Τρόικα.
Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές γιατί οι έσχατες δραματικές εξελίξεις, τρομολαγνείας, επίκλησης στον φόβο, διασπορά ψευδών ειδήσεων που χρησιμοποιήθηκαν απέδειξαν ότι το πολιτικό σύστημα και ειδικά πολιτικά πρόσωπα χειρίστου είδους, είναι αδίστακτα, διακυβεύουν την τύχη της Ελλάδος, την τύχη της ελληνικής κοινωνίας.
Οι εκλογές θα καταδείξουν περίτρανα, ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, ότι δεν υπάρχει Grexit, δεν υπάρχει bank run.
Με βάση απόλυτα αξιόπιστα στοιχεία μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου του 2014 συνολικά οι καταθέσεις μειώθηκαν 1,2 δισεκ. ευρώ και κρίνονται φυσιολογικές καθώς το μεγαλύτερο μέρος κατευθύνθηκε για την κάλυψη φορολογικών υποχρεώσεων.
Bank run δεν υπάρχει πολιτική ανευθυνότητα και πολιτική ανεπάρκεια υπάρχει δυστυχώς.
Η εκλογοφοβία που καλλιεργείται είναι σκόπιμη, έχει ως στόχο να αποτρέψει το βέλτιστο για την Ελλάδα καθώς οικονομικά συμφέροντα δεν θέλουν ακόμη εκλογές.
Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα το αργότερο μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου του 2015 διαπραγμάτευση με την Τρόικα.
Να καλέσει την Τρόικα στην Ελλάδα και να θέσει το νέο πλέγμα διαπραγμάτευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφέρει ότι πρώτα θα έρθει σε σύγκρουση με την Τρόικα και εν συνεχεία θα υπάρξει συμφωνία.
Η σύγκρουση δεν συμφέρει κανένα και προφανώς και η Τρόικα θα κάνει ένα βήμα πίσω και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ένα βήμα πίσω στο τέλος για να υπάρξει συμφωνία.
Η Ελλάδα θα έχει προθεσμία λίγες εβδομάδες να επιτύχει συμφωνία με την Τρόικα γιατί στις 2 Μαρτίου του 2015 ημέρα Δευτέρα οι ελληνικές τράπεζες θα υποχρεωθούν να οδηγηθούν στο ELA εξέλιξη που θα αυξήσει το κόστος για τις τράπεζες και θα εκτροχιάσει τα business plan για το 2015.
Πρόβλημα ρευστότητας δεν θα υπάρξει ακόμη και στο ακραίο σενάριο, ωστόσο η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει το ακραίο σενάριο.
Η ΕΚΤ εποπτεύει τις ελληνικές τράπεζες καθώς οι 4 από τις 128 συστημικές τράπεζες της Ευρώπης είναι ελληνικές.
Δεν θα αφήσει η ΕΚΤ να καταρρεύσει το ελληνικό banking αυτό είναι 100% σίγουρο.
Ωστόσο η ΕΚΤ έχει θέσει κανόνες όπως για να αποδέχεται ελληνικές εγγυήσεις θα πρέπει να υπάρχει υπογεγραμμένο πρόγραμμα ή παράτασης μνημονίου ή ECCL γραμμής.
Οι κανόνες είναι για να εφαρμόζονται και όχι να παραβιάζονται.
Επίσης η Ελλάδα θα πρέπει να μελετήσει με προσοχή πως θα αντικαταστήσουν οι ελληνικές τράπεζες τα 21 δισεκ. εγγυήσεων που λήγουν τέλη Μαρτίου του 2015.
Τα 21 δισεκ. είναι εγγυήσεις ελληνικού δημοσίου που οι ελληνικές τράπεζες έχουν χρησιμοποιήσει ως collaterals στην ΕΚΤ και τα οποία λήγουν και με βάση τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ δεν μπορούν να ανανεωθούν.
Οι ελληνικές τράπεζες επωφελήθηκαν περίπου 6-7 δισεκ. από τα haircuts της ΕΚΤ στα ομόλογα στα έντοκα και στα κρατικά ομόλογα που ίσχυσαν στις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο μόνο το μέτρο αυτό δεν είναι επαρκές για να καλύψει τις εγγυήσεις των 21 δισεκ.
Εφόσον η νέα ελληνική κυβέρνηση βρει λύσεις για τα θέματα αυτά όλα τα υπόλοιπα εντάσσονται στην σφαίρα των διαχειρίσιμων προβλημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης