Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το deal Πειραιώς – ΚΚR δεν είναι αυτό που φαίνεται…είναι πολύ καλύτερο – Δυνητικό όφελος 400 εκατ

tags :
Το deal Πειραιώς – ΚΚR δεν είναι αυτό που φαίνεται…είναι πολύ καλύτερο – Δυνητικό όφελος 400 εκατ
Το deal Πειραιώς – KKR αφορά….όχι δύο αλλά τρεις.
Το deal Πειραιώς με την KKR το αμερικανικό private equity fund που θα αναλάβει την διαχείριση 1,2 δισεκ. δανείων και μετοχοδανείων μέσω τιτλοποιήσεων δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται.
Αν ήταν μόνο μια απλή τιτλοποίηση, θα ήταν ένα απλό deal ωστόσο φαίνεται ότι έχει μεγάλο παρασκήνιο και πολλές προεκτάσεις που δεν περιορίζονται στην Πειραιώς και στην KKR αλλά αφορούν και άλλη εταιρία….
Σε αυτή την φάση το μόνο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι η Πειραιώς από αυτό το deal θα μπορούσε να επιτύχει δυνητικό όφελος 400-450 εκατ ευρώ, εφόσον συνδυαστεί και με άλλες παραμέτρους, όπως το KKR να καταστεί και στρατηγικός μέτοχος…όχι της Πειραιώς.
Με βάση πληροφορίες το deal της Πειραιώς με το KKR έχει πολλές προεκτάσεις, που δεν περιορίζονται μόνο στην Πειραιώς και στην ΚΚR.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το deal Πειραιώς και KKR αφορά…άλλη εταιρία (αλλά για την ώρα δεν μπορούμε να αναφέρουμε ουσιαστικές λεπτομέρειες).
Το deal Πειραιώς – KKR αφορά….όχι δύο αλλά τρεις.
Για την Πειραιώς όμως μπορεί να προκύψει δυνητικό όφελος 400-450 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα εναρμονίζεται με τις επιταγές της ΕΚΤ για τις συμμετοχές και αυξάνει τα κεφάλαια για την Πειραιώς.
Αν η συμφωνία προχωρήσει έτσι όπως έχει σχεδιαστεί θα πρόκειται για ένα πολύ καλό deal για την Πειραιώς για ένα εξίσου καλό deal για το KKR και για ένα άριστο deal….για την τρίτη εταιρία…..που βρίσκεται στο επίκεντρο του deal.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης