Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Cassa Depositi e Prestiti

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Cassa Depositi e Prestiti
Η Cassa Depositi αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ιταλίας
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2014 το Ταμείο Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και η ιταλική Cassa Depositi.
Η Cassa Depositi αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ιταλίας, με ενεργητικό πάνω από 300 εκατ. ευρώ, ενώ ανήκει κατά 80% στο ιταλικό δημόσιο.
Αποτελεί  εδώ  και  πολλά  χρόνια  τον  ηγέτη  στη  χρηματοδότηση  των  επενδύσεων  των δημόσιων οργανισμών της Ιταλίας και ενεργεί ως καταλύτης για την ανάπτυξη των υποδομών και επιχειρήσεων και την υποστήριξη της ιταλικής οικονομίας.
Εδώ και πολλά χρηματοδοτεί επενδύσεις και δημόσιους οργανισμούς στην Ιταλία.
Το Ταμείο Ταμείου Παρακαταθηκών αποτελεί αυτόνομο χρηματοπιστωτικό οργανισμό, ενώ ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και έχει ενεργητικό 8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας οι δύο οργανισμοί θα προωθήσουν τη χρηματοδότηση διασυνοριακών έργων, αλλά και την ανταλλαγή γνώσεων σε ότι αφορά τις χρηματοδοτικές και αναπτυξιακές συνθήκες στις δύο χώρες.
Ειδικότερα, το πρωτόκολλο Συνεργασίας αποβλέπει:
- Στη συγχρηματοδότηση διασυνοριακών έργων κοινού ενδιαφέροντος, στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, του τουρισμού.
- Στη συνεχή επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων, σχετικά με τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις στις δύο γειτονικές χώρες.
- Στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, μέσω της οργάνωσης σεμιναρίων, συνεδρίων και κινητικότητας προσωπικού.
Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρας
Ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Αλέξανδρος Κρητικός, ανέφερε ότι η προσβλέπει σε μια καλή συνεργασία με την ιταλική τράπεζα η οποία σύντομα θα αποδώσει καρπούς.
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ιταλικής τράπεζας Franco Bassanini, ανέφερε ότι αναπτυξιακά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Cassa Depositi και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στη χρηματοδότηση των βιομηχανικών επενδύσεων και των έργων υποδομών, ενώ μπορούν να προσελκύσουν στρατηγικούς επενδυτές.
Επίσης, ο Χ. Σταϊκούρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή του Πρωτόκολλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών.
Επίσης, ευχήθηκε η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας να αποτελέσει την απαρχή για την ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα στους δύο Οργανισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης