Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

To ρούβλι σταθεροποιήθηκε αλλά οι ρωσικές τράπεζες δανείζονται στο 27%

To ρούβλι σταθεροποιήθηκε αλλά οι ρωσικές τράπεζες δανείζονται στο 27%
Η Ρωσική οικονομία θα επιβραδυνθεί -4,5% το 2015 σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας
Η στρατηγική της επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Elvira Nabiullina αρχίζει να αποδίδει, το ρούβλι άρχισε να ανακάπτει και πλέον έχει σταθεροποιηθεί έναντι του δολαρίου.
Στις 16 Δεκεμβρίου 1 δολάριο αντιστοιχούσε σε 77,2 ρούβλια.
Μετά την παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας που αύξησε κατακόρυφα τα επιτόκια στο 17% για να ανακόψει την διολίσθηση και την υποτιμητική κερδοσκοπία κατά του ρουβλίου του εθνικού νομίσματος της Ρωσίας η συναλλαγματική ισοτιμία διαμορφώνεται σε 1 δολάριο προς 58,7 ρούβλια.
Η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ε. Nabiullina αποδεικνύεται δυναμική γυναίκα καθώς ανέβασε το κόστος δανεισμού σε υψηλά 16 ετών θυσιάζοντας την οικονομική ανάπτυξη για να αποφευχθεί η ελεύθερη πτώση στο ρούβλι.
Το αποτέλεσμα:
Οι ρωσικές τράπεζες έχουν ήδη αποκλειστεί από τον εξωτερικό δανεισμό κυρίως από τις κυρώσεις κατά της Ουκρανίας.
Στην διατραπεζική αγορά και στο overnight οι ρωσικές τράπεζες δανείζονται με επιτόκια 27%
Το ρούβλι κατάφερε να σταθεροποιηθεί, αλλά η οικονομική ανάπτυξη στην Ρωσία έχει επιδεινωθεί και θα επιδεινωθεί περισσότερο αν υποχωρήσουν περαιτέρω οι τιμές του πετρελαίου.
Τα λιγότερα ρούβλια που κυκλοφορούν στις αγορές λόγω υψηλών επιτοκίων, ανέκοψε την διολίσθηση αναφέρει η UralSib Financial Corp. στη Μόσχα.
«Βλέπουμε μια κρίση ρευστότητας, ως αποτέλεσμα της ανόδου των επιτοκίων αναφέρει η UralSib Financial Corp.
Είναι πολύ πιθανό η Ρσωική οικονομία να συρρικνωθεί -4,5% το 2015, αν η τιμή του πετρελαίου παραμείνει στα 60 δολάρια ανά βαρέλι ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα στις 15 Δεκεμβρίου.




Embedded image permalink


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης