Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι 180 δεν υπάρχουν παρά τον πολιτικό ελιγμό Σαμαρά - Εκλογές 25/1 για κάθαρση από την πολιτική δυσωδία

tags :
Οι 180 δεν υπάρχουν παρά τον πολιτικό ελιγμό Σαμαρά - Εκλογές 25/1 για κάθαρση από την πολιτική δυσωδία
Παρά τα διαγγέλματα, τους χρηματισμούς που δείχνουν την σαπίλα του συστήματος, οι 180 δεν υπήρχαν και δεν θα υπάρξουν...
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές από την αναμενόμενη απόρριψη της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στην πρώτη ψηφοφορία, στις 17 Δεκεμβρίου, τις αποκαλύψεις Χαικάλη βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για χρηματισμό, μέχρι το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που αποδέχθηκε εκλογές ακόμη και στο τέλος του 2015 και όλα αυτά….πριν καν ξεκινήσει η τυπική δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις 23 Δεκεμβρίου και προφανώς πριν την μεγάλη μάχη στις 29 Δεκεμβρίου του 2014 οπότε και θα κριθεί οριστικά αν θα εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου του 2015.
Οι έσχατες δραματικές εξελίξεις μας οδηγούν σε ορισμένα πολύ κρίσιμα συμπεράσματα
1)Οι 180 δεν υπάρχουν και δεν θα βρεθούν, παρά τον πολιτικό ελιγμό Σαμαρά να αποδεχθεί εκλογές έως το τέλος του 2014.
Στην δεύτερη ψηφοφορία οι 160 θα γίνουν 165, 166 και στην τρίτη το πολύ  169 ή 170 βουλευτές.
Ούτως ή άλλως όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν για ΠτΔ όπως οι ανεξάρτητοι Κουράκος ή Οικονόμου στις πολιτικές αναλύσεις εντάσσονταν υπέρ Σταύρου Δήμα.
Συνολικά από τους ανεξάρτητους βουλευτές 13 ούτως ή άλλως θεωρούνταν ότι θα ψηφίσουν Δήμα και έχουν προσμετρηθεί.
Διαχρονικά αξιόπιστη πηγή, από τον τραπεζικό χώρο με διασυνδέσεις σε όλο το πολιτικό σύστημα αναφέρει ότι «οι 180 δεν υπάρχουν η Ελλάδα οδηγείται σε εκλογές»
Αν πριν 15 ημέρες οι πιθανότητες να βρεθούν ήταν 30% ή 50% σήμερα είναι 1% έναντι 99% να οδηγηθεί η Ελλάδα σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου του 2015.....
Οι 180 δεν υπάρχουν και δεν υπάρχουν γιατί τόσο η υπόθεση Χαικάλη του βουλευτή των ΑΝΕΛ που είναι υπαρκτή όσο και το διάγγελμα Σαμαρά επιβεβαιώνουν….ότι οι 180 δεν υπάρχουν και δεν θα βρεθούν.
2)Οι βουλευτές έχουν να αντιμετωπίσουν τις δύο ιστορικές προκλήσεις, το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η οικονομία αλλά και την δυσωδία και σαπίλα που αναδύεται από την πολιτική ζωή της Ελλάδος.
Σαπίλα, βρωμιά, παρακμή ηθική κατάπτωση είναι η εικόνα της πολιτικής ζωής της Ελλάδος.
3)Ο προϋπολογισμός του 2015 έχει ήδη τιναχθεί στον αέρα, ενώ αναθεωρούνται και οι εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας το 2014 και 2015 επί τα χείρω.
Ταυτόχρονα οι τράπεζες αναθεωρούν επί τα χείρω τα business plans τους για το 2015 αν παραμείνει η αστάθεια το κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής ζωής, τα επιχειρηματικά σχέδια των τραπεζών για το 2015 έχουν καταρρεύσει ως ανεφάρμοστα.
4)Η υπόθεση Χαικάλη του βουλευτή των ΑΝΕΛ που αποκάλυψε σχέδιο χρηματισμού του αποδεικνύει ότι το πολιτικό σύστημα, έχει καταρρεύσει ηθικά.
Αναδύεται βρωμιά, σαπίλα και παρακμή, δεν αποτελούν πρότυπο  για την ελληνική κοινωνία.
Οι εκλογές θα αποτελέσουν κάθαρση για τον σαπισμένο πολιτικό κόσμο, θα αποτελέσουν δικαιοσύνη και τιμωρία για όσους μόλυνα τον πολιτικό βίο της Ελλάδος στον βωμό του ιδιοτελούς συμφέροντος και της εξουσιολατρείας.
5)Το διάγγελμα Σαμαρά ήταν ηττοπαθές.
Ενώ κατηγορηματικά δεχόταν τις καθαρές λύσεις ξαφνικά δέχθηκε και τις εκλογές τέλη του 2015.
Ο Σαμαράς αναγνώρισε ότι δεν υπάρχουν 180 βουλευτές και δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές.
Το διάγγελμα Σαμαρά επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα οδηγείται σε εκλογές.
Ήταν πρόκληση η δήλωση Σαμαρά ότι αν οι ανεξάρτητοι ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας…το κυβερνητικό σχήμα θα διευρυνθεί με νέα πρόσωπα όπερ μεταφράζεται….ψηφίστε πρόεδρο και θα μπείτε στην κυβέρνηση.
Κατά την άποψη μας ως οικονομικού μέσου ενημέρωσης, ο Αντώνης Σαμαράς υπέπεσε σε ένα τραγικό λάθος, αντιθεσμικό, έταξε υπουργικές θέσεις εμμέσως πλην σαφώς στους ανεξάρτητους βουλευτές….για να τους δελεάσει να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πρόκειται για μια κίνηση απόγνωσης, πολιτικής απόγνωσης δεν εξηγείται διαφορετικά το επικίνδυνο ολίσθημα του έλληνα πρωθυπουργού, που πρωτίστως πρέπει να διαφυλάττει τους θεσμούς.
Πλέον μετά το διάγγελμα ποδοπατήθηκαν όλα στην βωμό της εξουσίας.
Ο Σαμαράς ωστόσο δεν ήταν αφελής, με το διάγγελμα γνώριζε ότι θα ξεκλείδωνε όσους ανεξάρτητους βουλευτές ήθελαν εκλογές εντός του 2015 αλλά πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή.
Προφανώς τα ναι υπέρ Δήμα στην δεύτερη ψηφοφορία θα είναι σίγουρα πάνω από 160 αλλά το επίσης βέβαιο είναι ότι 180 δεν υπάρχουν.
6)Οι έλληνες βουλευτές, οι 300 έλληνες βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν με σύνεση, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον.
Οι έλληνες βουλευτές θα πρέπει να αποτιμήσουν ότι το κραχ στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα προκλήθηκε γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να αποχωρήσει νωρίτερα από το μνημόνιο και γιατί αποφάσισε να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραψε την δεύτερη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως το 2014 απόρροια των μεγάλων λαθών.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο έφθασε στις 16 Οκτωβρίου πολύ πριν από το θέμα του ΠτΔ στο 9,25% λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να αποχωρήσει από τα μνημόνια και με την κρίση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έφθασε στο 9,31%
Ο πανικός προέρχεται από τις επιπολαιότητες των ελλήνων, έτσι μας αντιμετωπίζουν οι ξένοι, αποδεικνύεται από την συμπεριφορά του ελληνικού 10ετούς ομολόγου.
Οι εκλογές θα εκτονώσουν την βαθύτατη πολιτική και οικονομική κρίση, θα αποτελέσουν απαρχή εξελίξεων και θα επανακαθορίσουν τις σχέσεις της Ελλάδος με την Τρόικα και την ΕΕ.
Οι εκλογές θα αποτελέσουν λύτρωση όχι για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αλλά για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία κυρίως που βάλλεται πανταχόθεν.
Οι εκλογές στις 25 Ιανουαρίου θα είναι λύτρωση, για το χρηματιστήριο, την κοινωνία, τους επενδυτές, θα είναι λύτρωση για την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση προκάλεσε κραχ στην αγορά και επανέφερε την χώρα στο σημείο μηδέν από εκεί που ξεκινήσαμε.
Πλέον δεν μπορεί να πείσει ότι θα τα καταφέρει αφού στην πρώτη κρίση αποδείχθηκε περίτρανα ότι όλα κατέρρευσαν.
Οι βουλευτές να ψηφίσουν με την συνείδηση τους και πρέπει να προτάξουν την πατρίδα και το συμφέρον της.
Η κυβέρνηση αντί να θέσει υψηλά τον πήχη των προσδοκιών για το χρέος, μιλάει για πιστοποιητικά βιωσιμότητας και αντί να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια ανταλλάσει emails με τον τρόικα.
Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές για πολιτική κάθαρση, αντικειμενικότερη αντιπροσώπευση και μια νέα αντιμετώπιση της Τρόικα.
Η στρατηγική της δουλοπρεπής στάσης προς την Τρόικα και την Γερμανία δεν απέδωσε, αντιθέτως απέτυχε.
Απέτυχε παταγωδώς εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας που πλήρωσε με 220 δισεκ. ευρώ την 5ετή οικονομική ύφεση.
Η ελληνική κοινωνία έχασε 40 δισεκ. από το ΑΕΠ, περίπου 10 δισεκ. από πρόσθετους φόρους και εισοδήματα, οι τράπεζες έχασαν 55 δισεκ. σε προβληματικά δάνεια, οι τράπεζες έχασαν 40 δισεκ. από τα ομόλογα και οι πολίτες έχασαν 75 δισεκ. από καταθέσεις.
Όλα αυτά μαζί αθροιστικά ανεβάζουν την εθνική ζημία της 5ετούς καταστροφής σε 220 δισεκ.
Η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά τα λάθη της, έπρεπε να πληρώσει....αλλά πλέον ως εδώ.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 22:11 21 Δεκεμβρίου του 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης