Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επισπεύδεται η πώληση του 15% της Finansbank – Έλαβε το πράσινο φως η Εθνική από την κυβέρνηση

Επισπεύδεται η πώληση του 15% της Finansbank – Έλαβε το πράσινο φως η Εθνική από την κυβέρνηση
Το κυβερνητικό επιτελείο δέχθηκε η πώληση του 15% να προχωρήσει μέσα στις επόμενες 30-50 ημέρες
Επισπεύδεται η πώληση του 15% της Finansbank, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις που είχε η διοίκηση της Εθνικής με κυβερνητικούς παράγοντες.
Η διοίκηση της Εθνικής έθεσε ορισμένες προτεραιότητες στην κυβέρνηση και μεταξύ αυτών και την άμεση διάθεση του 15% της Finansbank.
Το κυβερνητικό επιτελείο δέχθηκε η πώληση του 15% να προχωρήσει μέσα στις επόμενες 30-50 ημέρες.
Οι συναντήσεις της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με κυβερνητικούς παράγοντες, όπως ο Γ. Δραγασάκης, πραγματοποιούνται σε πολύ θετικό κλίμα.
Οι σχεδιασμοί της Εθνικής όμως τελούν υπό την αίρεση των όποιων αλλαγών πραγματοποιηθούν στη διοίκηση.
Μέχρι τώρα έχει εγκριθεί η Λούκα Κατσέλη για πρόεδρος της Εθνικής, ενώ είναι ασαφές ποιος και πότε θα αντικαταστήσει τον Αλέξανδρο Τουρκολιά από τη θέση του CEO.
Τα διάφορα που ακούγονται ως φήμες δεν έχουν ακόμη βάση, γιατί κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς ποιος θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική.
Ωστόσο με βάση ορισμένες ενδείξεις δύο βιογραφικά φέρεται να εξετάζει εσχάτως η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τράπεζα της Ελλάδος, για τη θέση του CEO στην Εθνική.
Ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του CEO είναι ο Άνθιμος Θωμόπουλος, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, ο οποίος όμως έχει διαψεύσει σενάρια μετακίνησης του.
Επίσης, οι φήμες που θέλουν τον Π. Μυλωνά, σημερινό γενικό διευθυντή της Εθνικής να αναβαθμίζεται σε CEO δεν φαίνεται να εδράζεται στην πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης