Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Φωκίων Καραβίας (Eurobank): H EKT ζήτησε από τις ελληνικές τράπεζες να μην αγοράζουν έντοκα γραμμάτια

Φωκίων Καραβίας (Eurobank): H EKT ζήτησε από τις ελληνικές τράπεζες να μην αγοράζουν έντοκα γραμμάτια
Τους τελευταίους μήνες οι εκροές καταθέσεων ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ, στη σκιά των ανησυχιών για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων
Η ΕΚΤ ζήτησε από τις ελληνικές τράπεζες να μην αγοράζουν έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, διαμηνύει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.
"Η ΕΚΤ ζήτησε από τις ελληνικές τράπεζες να μην αυξήσουν, τη δεδομένη χρονική στιγμή, την έκθεσή τους, σε έντοκα γραμμάτια του δημοσίου", εξήγησε ο κ. Καραβίας, μιλώντας στο Bloomberg.
Όπως διευκρίνισε ωστόσο, μπορεί να πραγματοποιηθεί κανονικά η μετακύλιση των τρέχοντων εκδόσεων εντόκων γραμματίων.
Ερωτηθείς για την πορεία των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank τόνισε χαρακτηριστικά:
"Τους τελευταίους μήνες οι εκροές καταθέσεων ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ, στη σκιά των ανησυχιών για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων".
Όμως, σύμφωνα με τον κ. Καραβία, η κατάσταση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει βελτιωθεί μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
"Ήδη την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες", εξήγησε.
Όπως πρόσθεσε, στη συνέχεια, ο κ. Καραβίας, η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ έχει αυξηθεί σήμερα στα 100 δισ. ευρώ, έναντι 45 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2014, λόγω του φαινομένου της εκροής καταθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης