Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δεν συνεδρίασε ούτε σήμερα το ΤΧΣ - Σοβαρές διαφωνίες για την τύχη της Finansbank, πώληση του 26,9% ή του 100%

Δεν συνεδρίασε ούτε σήμερα το ΤΧΣ - Σοβαρές διαφωνίες για την τύχη της Finansbank, πώληση του 26,9% ή του 100%
Νέο μέλος στο ΔΣ του ΤΧΣ η Κερασίνα Ραυτοπούλου....
(upd3) Οι σοβαρές διαφωνίες για την τύχη της Finansbank την θυγατρική της Εθνικής στην Τουρκία....στο εσωτερικό του ΤΧΣ δεν επέτρεψαν ούτε σήμερα να συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου.
Με βάση πληροφορίες ορισμένα μέλη εγκρίνουν την πώληση του 26,9% της Finansbank μέσω placement και κάποια άλλα μέλη ειδικά από την ομάδα των ξένων μελών του Γενικού Συμβουλίου τάσσονται υπέρ της πώλησης του 100% των μετοχών της Fianansbank.
Εγείρεται μείζον θέμα για την Εθνική αν τεθεί υποχρεωτικά, θέμα για την πώληση του 100% των μετοχών της Finansbank.

Τι σημείωνε νωρίτερα το bankingnews.gr


Σήμερα εκτός απροόπτου θα λάβει τις τελικές εγκρίσεις το ΤΧΣ για την Finansbank.
Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ που προέρχονται από το εξωτερικό έχουν θέσει θέμα πώλησης του 100% των μετοχών της Finansbank από την Εθνική τράπεζα.
Με βάση σοβαρές ενδείξεις το ΤΧΣ θα δώσει το πράσινο φως για το 26,9% στο πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Εθνικής και της DGCom όταν καθοριζόταν το νέο πλάνο αναδιάρθρωσης.
Σημειώνεται ότι η Εθνική έχει δηλώσει ότι θα πουλήσει το 26,9% στο παρελθόν και το υπόλοιπο 13% θα διατεθεί μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου όπου θα διατεθεί σε μέτοχο ή μετόχους.
Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι 3 ή 4 μέλη του Γενικού Συμβουλίου έχουν ταχθεί υπέρ της άποψης να πωληθεί το 100% των μετοχών της Finansbank και όχι το 26,9% και το στηρίζουν στην  λογική ότι η Εθνική τράπεζα χρειάζεται σημαντική κεφαλαιακή θωράκιση,
Το 26,9% της Finansbank που θα διατεθεί με placement αποτιμάται περίπου 800-820 δισεκ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές ενώ το 100% σε 3 δισεκ. ευρώ ή 3,4 δισεκ. δολάρια.
Με βάση τον σχεδιασμό η Εθνική τράπεζα το αργότερο έως τα μέσα Απριλίου θα προχωρήσει στην διάθεση του 26,9% των μετοχών της Finansbank με placement.
Προφανώς το έκτακτο έσοδο θα το εγγράψει μάλλον στο β΄ ή γ΄ τρίμηνο του 2015 στις λογιστικές καταστάσεις.
Μάλιστα η διοίκηση της Εθνικής υπό τον Τουρκολιά έλαβε το πράσινο φως από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον Γ. Δραγασάκη, ωστόσο μεταξύ 10-12 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος CEO της Εθνικής τράπεζας που θα αντικαταστήσει τον Τουρκολιά…
Η Λούκα Κατσέλη θα είναι η νέα πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας.
 
Νέο μέλος στο ΔΣ του ΤΧΣ η Κερασίνα Ραυτοπούλου

Η Κερασίνα Ραυτοπούλου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του Δραγασάκη αναμένεται να αναλάβει την θέση του Γούναρη που συμμετέχει στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ ως εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.
Η Κ. Ραυτοπούλου είχε εργαστεί μεταξύ άλλων και στην ΑΤΕ bank και διαθέτει γνώσεις και εργατικότητα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης