Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΟΤΟΕ: Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι των συνεταιριστικών τραπεζών

ΟΤΟΕ: Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι των συνεταιριστικών τραπεζών
Χάραξη στρατηγικής για την εξυπηρέτηση των αναγκών των συνεταιριστικών τραπεζών
Τη διαχρονική της θέση, για τον ιδιαίτερο ρόλο της λειτουργίας των συνεταιριστικών τραπεζών στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα και με το πλαίσιο προτάσεών της, τις οποίες έχει καταθέσει από το 2013, επανέλαβε η ΟΤΟΕ, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των συλλόγων-μελών της από τις συνεταιριστικές τράπεζες.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε, από κοινού, η χάραξη συγκεκριμένης στρατηγικής κινήσεων και πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν, τόσο σε κεντρικό επίπεδο από την πλευρά της ΟΤΟΕ, όσο και στο επίπεδο των αναγκαίων κινήσεων από την πλευρά των συλλόγων, προς την εξυπηρέτηση των αναγκών που αφορούν τον συνεταιριστικό τραπεζικό κλάδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ως πρώτο βήμα, αποφασίστηκε η άμεση παρέμβαση στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ ΟΤΟΕ και υπουργείου, παρουσία και των συλλόγων, ώστε, αφενός να υπάρξει μία συνολική ενημέρωση για τις προθέσεις και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αφετέρου η ΟΤΟΕ να παραθέσει τις δικές της απόψεις και προτάσεις για τη λειτουργία των συνεταιριστικών τραπεζών και την προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Παράλληλη απαίτηση της ΟΤΟΕ, η οποία θα τεθεί εκ νέου στον υπουργό, παραμένει η επαναπρόσληψη των απολυμένων τραπεζικών από τις συνεταιριστικές τράπεζες, που έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης