Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Aποχωρεί από τη Eurobank το Capital - Στο 4,956% το ποσοστό - Eπιβεβαίωση bankingnews

tags :
Aποχωρεί από τη Eurobank το Capital - Στο 4,956% το ποσοστό - Eπιβεβαίωση bankingnews
Σε διάστημα 17 συνεδριάσεων η Eurobank διακίνησε 2,2 δισ. μετοχές ή το 15% του συνόλου
Κάτω του ορίου του 5% υποχώρησε το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της Eurobank που κατείχε στις 23 Μαρτίου έμμεσα η Capital Group Companies όπως γνωστοποιεί η τράπεζα, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα όσα έχει αναφέρει από καιρό το www.bankingnews.gr, πως το Capital αποχωρεί από την τράπεζα.
Ειδικότερα, πλέον το ποσοστό του Capital Group στη Eurobank διαμορφώθηκε στο 4,956%, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου που ελέγχονται από το ΤΧΣ.

Η ανακοίνωση της Eurobank
Με βάση σχετικές ενημερώσεις που έλαβε από την εταιρεία Capital, στις 20 Μαρτίου 2015, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της Eurobank που κατείχε έμμεσα η Capital, κατήλθε του ορίου του 10% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων ψήφου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της Capital διαμορφώθηκε σε 8,6546%. Το ανωτέρω ποσοστό αφορά σε 822.177.402 δικαιώματα ψήφου της Capital Research and Management Company, ελεγχόμενης εταιρείας της Capital.
Στις 23 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 14 του ν.3556/2007, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της Eurobank που κατείχε έμμεσα η Capital, κατήλθε του ορίου του 5% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank, καθώς το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της Capital διαμορφώθηκε σε 4,956%, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου που ελέγχονται από το ΤΧΣ.
Το ανωτέρω ποσοστό αφορά σε 728.877.402 δικαιώματα ψήφου της CRMC, ελεγχόμενης εταιρείας της Capital.

Tι έχει αναφέρει από νωρίς το www.bankingnews.gr

Σε διάστημα 17 συνεδριάσεων η Eurobank διακίνησε 2,2 δισ. μετοχές ή το 15% του συνόλου – Το Capital αποχωρεί
Σε διάστημα 17 συνεδριάσεων η Eurobank διακίνησε 2,2 δισεκ. μετοχές ή το 15% του μετοχικού κεφαλαίου καθιστώντας την μετοχή με την μακράν μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα.
Προφανώς η ύπαρξη 14,7 δισεκ. μετοχών αποτελεί αφορμή για μεγάλους όγκους αλλά η πραγματική αιτία της μεγάλης συναλλακτικής δραστηριότητας ήταν οι πωλήσεις του Capital και η έξοδος από τους δείκτες του Eurostoxx 600.
Με βάση σοβαρές ενδείξεις το Capital πρέπει να έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 800 με 900 εκατ μετοχές και απομένουν άλλες 300-400 εκατ μετοχές έως ότου αποεπενδύσει από την Eurobank και συνολικά από το ελληνικό χρηματιστήριο.
Οι μεγαλύτεροι όγκοι διακινήθηκαν στις 20 και 23 Μαρτίου στην Eurobank λόγω Eurostoxx 600 συνολικά διακινήθηκαν 774 εκατ μετοχές Eurobank.
Η Eurobank διαθέτοντας 4 με 4,4 δισεκ. καθαρό κεφάλαιο και έχοντας εγγράψει και τις ζημίες από τα AQR των stress tests διαχειρίζεται με σύνεση την τρέχουσα δυσμενέστατη ελληνική πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης