Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τραπεζίτες: Η στάση πληρωμών θα είναι εθνική τραγωδία – Πείραμα αυτοκτονίας η χρεοκοπία και τα capital controls

Τραπεζίτες: Η στάση πληρωμών θα είναι εθνική τραγωδία  – Πείραμα αυτοκτονίας η χρεοκοπία και τα capital controls
Οι τραπεζίτες είναι ξεκάθαροι η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να αποτραπεί η χρεοκοπία, η στάση πληρωμών και το χάος.
Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση στέλνουν οι έλληνες τραπεζίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον οριακές καταστάσεις.
Οι τραπεζίτες δηλώνουν ξεκάθαρα ότι «η ελληνική κυβέρνηση καλείται με βάση όλες τις συμφωνίες που έχουν υπάρξει να αποτρέψει την καταστροφή.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να υποβάλλει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έως τις 30 Μαρτίου και εφόσον εγκριθεί από το Eurogroup να χορηγηθεί η απόλυτα αναγκαία ρευστότητα.
Όμως το τελευταίο διάστημα αυτό που φαίνεται είναι η κυβέρνηση να προσπαθεί όσο το δυνατό λιγότερο και η ΕΕ να προσπαθεί να βάλλει όσο το δυνατό περισσότερα εμπόδια.
Το σκηνικό αυτό δεν προδιαθέτει για συμφωνία αλλά για ρήξη.
Ακόμη και αν όλα αυτά είναι κατασκευασμένα μόνο και μόνο για να δείξει επικοινωνιακά η κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται σκληρότατα, κάποιοι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, κάποιοι παίζουν σενάρια καταστροφής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος, ορισμένοι ευρωπαϊστές και πραγματιστές θέλουν τις μεταρρυθμίσεις για να αποτραπεί το σκηνικό χάους, όμως μεγάλη μερίδα βουλευτών ή άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν ιδεολογικά την ρήξη με την Ευρώπη.
Οι διεθνείς επενδυτές, όσοι διατηρούν με τεράστιο ρίσκο τις επενδυτικές τους θέσεις στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα όχι απλά ανησυχούν, φοβούνται ότι μπορεί κάποιοι στην Κυβέρνηση να πειραματίζονται με την στάση πληρωμών και τα capital controls στις τράπεζες.
Αν όμως κάποιοι πιστεύουν ότι με την στάση πληρωμών, θα υποχρεώσουν την Ευρώπη να αποδεχθεί τις ελληνικές θέσεις δεν είναι βέβαιο ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί.
Στάση πληρωμών μπορεί να αποτελέσει το άλλοθι για την έξοδο της Ελλάδος στο ευρώ δηλαδή εθνική καταστροφή εθνική τραγωδία.
Η επίσημη κυβέρνηση πιστεύουμε ότι επιθυμεί την επιστροφή στον ενάρετο δρόμο, στον δρόμο της λογικής.
Ωστόσο μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας από ιδεολογικούς λόγους θέλει την ρήξη γιατί πιστεύει ότι η πολιτική των τελευταίων χρόνων απέτυχε και δεν έχει καμία αξία η Ελλάδα να συνεχίζει να εφαρμόζει μια πολιτική αποτυχίας.
Από την άλλη όμως και η Ευρώπη εμφανίζεται σαν να μην κατανοεί τους κινδύνους ενός Grexit, μιας στάσης πληρωμών.
H Ελλάδα βρίσκεται στην εντατική ή αμόρφωτη και οι γιατροί (ΕΕ) διαπραγματεύονται ποια θεραπεία να ακολουθήσουν.
Ο βαρύτατα ασθενής η Ελλάδα  έχει ανάγκη άμεσης θεραπείας και οι ιατροί απλά θεωρητικολογούν για το είδος της θεραπείας, αντί να εφαρμόσουν την θεραπεία.
Στο μεσοδιάστημα υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος, σοβαρότατος κίνδυνος ο ασθενής να αποδημήσει εις κύριον.
Όσοι πειραματιστούν με την στάση πληρωμών και τα capital controls θα πειραματιστούν με την φτώχεια και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τέτοια νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί την φτώχεια.
Από την άλλη η υφιστάμενη κατάσταση είναι αδιέξοδη, δεν βγάζει πουθενά η πολιτική λιτότητας όπως δεν βγάζει πουθενά η πολιτική ρήξης»
Οι τραπεζίτες ανησυχούν και ανησυχούν πολύ σοβαρά ότι ο χρόνος κυλάει αδυσώπητα εις βάρος της χώρας.
Η στάση πληρωμών θα είναι η ελληνική αυτοκτονία, θα είναι η εθνική αυτοκτονία.
Τα capital controls θα επιβληθούν στις τράπεζες και όλοι μαζί κράτος και τράπεζες θα βυθιστούν στον βούρκο της αναξιοπιστίας.
Το χάος δεν είναι μακριά, η καταστροφή δεν είναι μακριά.
Όσοι επιλέξουν τον δρόμο της ρήξης ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
Όσοι επιλέξουν τον ενάρετο δρόμο θα δικαιωθούν από την ιστορία.
Η στάση πληρωμών είναι υπαρκτός κίνδυνος.
Πείραμα αυτοκτονίας η χρεοκοπία και τα capital controls.
Οι τραπεζίτες είναι ξεκάθαροι η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να αποτραπεί η χρεοκοπία, η στάση πληρωμών και το χάος.
Η Ελλάδα χρειάζεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης και για την κερδίσει θα πρέπει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, κοστολογημένο και ξεκάθαρο για να αποδείξει η χώρα ότι συντάσσεται με την λογική και την Ευρώπη.

Σοβαρή υποσημείωση

Τους τελευταίους 4 μήνες οι εκροές καταθέσεων έφθασαν τα 29,5 δισεκ. ευρώ αυτό και μόνο αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος στις ελληνικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης