Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Την ώρα που το Fairfax αγοράζει Eurobank… αποχωρεί «διακριτικά» από την ιρλανδική Bank of Ireland

tags :
Την ώρα που το Fairfax αγοράζει Eurobank… αποχωρεί «διακριτικά» από την ιρλανδική Bank of Ireland
Το Fairfax πουλά τη συμμετοχή του στην Bank of Ireland μετά από τα εντυπωσιακά κέρδη που έχει καταγράψει
Την ώρα που η Fairfax Financial Holdings αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής της στη Eurobank, δίνοντας τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική τράπεζα και τη χώρα, παράλληλα πουλά σημαντικό μέρος της συμμετοχής της στην ιρλανδική Bank of Ireland προκαλώντας ισχυρούς κλυδωνισμούς στη μετοχή της, η οποία σημειώνει απώλειες άνω του 8%.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται, η Fairfax έχει πουλήσει τουλάχιστον το ήμισυ της συμμετοχής της στην ιρλανδική τράπεζα, η οποία κατά την τελευταία ενημέρωση ανερχόταν στο 5,8% του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς τα περιθώρια ανόδου έχουν σχεδόν εξαντληθεί.
Η μετοχή της Bank of Ireland έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από το 2011, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες το Fairfax έχει ήδη πουλήσει τις τελευταίες ημέρες περί τα 925 εκατ. μετοχές στην τιμή των 36 σεντς η μία.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το Fairfax, όντας μέρος ενός κονσόρτσιουμ με τον δισεκατομμυριούχο Wilbur Ross, είχε αγοράσει το 8,7% της Bank of Ireland το 2011, όταν η μετοχή βρισκόταν στα 10 σεντς.
Το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 5,8% τον Μάρτιο του 2014.
Την ίδια ώρα όμως, το Fairfax γνωστοποιεί ότι έχει αυξήσει το ποσοστό που κατέχει στη Eurobank πάνω από το 15% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank και με βάση την ενημέρωση στις 30 Μαρτίου από τη Fairfax, το ποσοστό δικαιωμάτων που κατείχε έμμεσα η τελευταία, μέσω ελεγχόμενων θυγατρικών της, υπερέβη του ορίου του 15% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας.
Εξαιρουμένων των δικαιωμάτων ψήφου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της Fairfax ανήλθε σε 15,17% που αντιστοιχεί σε 1,44 δισ. δικαιώματα ψήφου επί των κοινών μετοχών της Eurobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης