Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Που αποδίδεται η πτώση της Πειραιώς; - Δύο hedge fund αποχωρούν πιέζοντας την μετοχή

Που αποδίδεται η πτώση της Πειραιώς; - Δύο hedge fund αποχωρούν πιέζοντας την μετοχή
Η μετοχή της Πειραιώς  αντικατοπτρίζει την χρεοκοπία της χώρας που είναι και η κύρια αιτία της δραματικής απαξίωσης των μετοχών στο χρηματιστήριο.
(upd)Που αποδίδεται η πτώση της μετοχής της Πειραιώς η οποία βρίσκεται σε χαμηλά ετών στα 0,2260 ευρώ ή πτώση -12,7% που αποτελεί ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών;
Η πτώση αποδίδεται στο γεγονός ότι δύο hedge funds αποχωρούν από την μετοχή, ρευστοποιούν και κλείνουν θέσεις και σε μια αγορά που δεν υπάρχουν αγοραστές πραγματικά αλλά μόνο trader είναι εύλογο ο τίτλος να πιέζεται.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Πειραιώς με κεφάλαια 6,5 δισεκ. με φούλ εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ και με 3,6 δισεκ. DTA εμφανίζει συνολική κεφαλαιοποίηση 1,5 δισεκ. ευρώ.
Ουδέποτε είχε βρεθεί σε αυτά τα επίπεδα αξιών η Πειραιώς και αυτό αντικατοπτρίζει όχι τον εταιρικό κίνδυνο αλλά το κίνδυνο χώρας.
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδος έχει νεκρώσει το χρηματιστήριο, απαξιώσει τις μετοχές οι οποίες αποτιμώνται σε επίπεδα χρεοκοπίας.
Η μετοχή της Πειραιώς αυτό αντικατοπτρίζει την χρεοκοπία της χώρας που είναι και η κύρια αιτία της δραματικής απαξίωσης των μετοχών στο χρηματιστήριο.
Στο μεταξύ έντονη είναι η δραστηριότητα των ξένων στη μετοχή.
Η Citigroup έχει διακινήσει 6,5 εκατ. τεμάχια, η Bank of America 6,6 εκατ. τεμάχια και η JP Morgan 1,8 εκατ. τεμάχια.

(πρώτη ενημέρωση 20 Απριλίου 2015, 14:17)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης