Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επενδυτές τα πράγματα είναι απλά – Αγοράζετε αν πιστεύετε σε συμφωνία, πουλάτε αν βλέπετε ρήξη

Επενδυτές τα πράγματα είναι απλά – Αγοράζετε αν πιστεύετε σε συμφωνία, πουλάτε αν βλέπετε ρήξη
Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και μόνο αν απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα πρέπει να δείτε στρατηγικά το ελληνικό χρηματιστήριο.
Επενδυτές τα πράγματα είναι απλά.
Αγοράζετε ελληνικό χρηματιστήριο και μετοχές τραπεζών αν πιστεύετε σε συμφωνία, πουλάτε αν βλέπετε ρήξη.
Η χθεσινή 25 Μαΐου του 2015 συνεδρίαση  στο ελληνικό χρηματιστήριο ήταν κακή καθώς λόγω χαμηλού όγκου και υποκινούμενη κυρίως από εσωτερικά κεφάλαια – ήταν κλειστές οι περισσότερες αγορές – κρέμασε στο τέλος κλείνοντας στις 814 μονάδες.
Αν χθες οι ξένοι επενδυτές δεν είχαν την αργία στις αγορές τους θα ήταν επιθετικοί πωλητές και σίγουρα η πτώση θα ήταν πολύ πιο ισχυρή.
Σήμερα 26 Μαΐου ακόμη και αν συνεχιστεί η πτώση ετεροχρονισμένα από χθες, ήρθε η ώρα να απαντήστε στο εξής ερώτημα και να πάρετε και το ανάλογο ρίσκο.
Το ερώτημα είναι
Αν βλέπετε συμφωνία αγοράζετε, αδιαφορώντας για την βραχυχρόνια πτώση αλλά στοχεύοντας στις 950 με 970 μονάδες καθώς εκεί θα είναι το νέο fair value με μικρότερο ρίσκο χώρας αν έχει υπάρξει συμφωνία.
Αν βλέπετε ρήξη, τα πουλάτε όλα καθώς δεν θα έχει κανένα νόημα οποιαδήποτε συμμετοχή στο ελληνικό χρηματιστήριο για τους long, η αγορά θα αξίζει μόνο short αν υπάρχει και ρευστότητα για να σορτάρετε την αγορά.
Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και μόνο αν απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα πρέπει να δείτε στρατηγικά το ελληνικό χρηματιστήριο.

Η άποψη μας

Ίσως είμαστε από τους ελάχιστους που πιστεύουν σταθερά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε συμφωνία με καθαρά μνημονιακά χαρακτηριστικά.
Ότι θα υπάρξει συμφωνία είμαστε 100000% σίγουροι.
Τι θα προηγηθεί τις συμφωνίας δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε σε αυτή την φάση τουλάχιστον.
Εικασίες κάνουμε αλλά εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες αλλά να αξιολογούμε μόνο πληροφορίες που μας οδηγούν σε γεγονότα.
Η επενδυτική ορατότητα έχει όντως σημαντικά μειωθεί.
Στην αρχή νομίσαμε ότι αποκτήσαμε επενδυτική μυωπία αλλά στην πορεία διαπιστώσαμε ότι απλά ο ορίζοντας είναι τόσο πολύ θολός που δεν υπάρχει ορατότητα.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Τρίτη 26 Μαίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης