Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί και μνημόνιο και Τρόικα και υφεσιακά μέτρα – Ο λαός δεν θα δεχθεί χρεοκοπία, capital controls και Grexit

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί και μνημόνιο και Τρόικα και υφεσιακά μέτρα – Ο λαός δεν θα δεχθεί χρεοκοπία, capital controls και Grexit
Μεταξύ του κόστους και του χάους, είναι πολύ προτιμότερο το κόστος - H κυβέρνηση είναι 100% βέβαιο ότι θα συμφωνήσει σε ένα μνημόνιο.
Συμφωνία θα υπάρξει 100% μεταξύ της Ελλάδος και της ΕΕ καθώς όλοι έχουν κατανοήσει ότι η συνέχιση του μνημονίου θα επιβαρύνει την ελληνική κοινωνία 7-10 δισεκ. ενώ η ρήξη και χρεοκοπία θα επιβαρύνει την ελληνική κοινωνία 80-100 δισεκ. ευρώ.
Επειδή είναι τεράστιο το βάρος της χρεοκοπίας, επειδή είναι τεράστια η ευθύνη έναντι της ελληνικής κοινωνίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συμφωνήσει.
Το ζήτημα δεν είναι η συμφωνία.
Συμφωνία θα υπάρξει.
Το ερώτημα είναι τι είδους συμφωνία θα υπάρξει μεταξύ της Ελλάδος και της ΕΕ.
Εν τάχει θα αναφέρουμε ότι αρχικά η Ελλάδα μπλόφαρε αιφνιδιάζοντας τους πάντες.
Εν συνεχεία η Ευρώπη άρχισε να μπλοφάρει και η Γερμανία να ασκεί ασφυκτικότατες πιέσεις στην Ελλάδα να συμφωνήσει.
Από τις μπλόφες περάσαμε στην ωμή πραγματικότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπλοφάρει και αμύνεται, η Ευρώπη δεν μπλοφάρει και επιτίθεται.
Αυτό το νέο σκηνικό μπορεί εύκολα να πει κανείς ότι οδηγεί σε ρήξη, σε χάος, οδηγεί σε χρεοκοπία, οδηγεί σε μη σχεδιασμένο ατύχημα που θα είναι μη διαχειρίσιμο.
Όμως τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν έτσι.
Ο Τσίπρας άπαξ και ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και είναι θιασώτης της συμφωνίας και όχι της ρήξης θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη της συμφωνίας.
Μια συμφωνία όμως που θα φέρει από την πόρτα, όχι από την πίσω πόρτα, το μνημόνιο, θα φέρει την Τρόικα και θα φέρει και υφεσιακά μέτρα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπογράφοντας την συμφωνία δύο φάσεων κατά πάσα πιθανότητα, θα υπογράφει ένα καθαρό μνημόνιο και ίσως κριθεί αναγκαίο η κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές μέσα στον Ιούλιο ώστε να πάρει την έγκριση της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρουν ορισμένες πηγές.
Όμως ούτε αυτό θα συμβεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει και θα συνεχίσει να απολαμβάνει μεγάλης αποδοχής από την κοινωνία, τα δεδομένα δεν θα αλλάξουν.
Όμως μετά την συμφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να πει στην ελληνική κοινωνία ότι τα περί θεσμών και Brussels group είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει στις διαπραγματεύσεις αλλά η κοινωνία δεν θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι υπέγραψε συμφωνία μνημονίου γιατί αναγνωρίζει ότι διαπραγματεύτηκε.
Το αποτέλεσμα της συμφωνίας – μνημονίου μπορεί να είναι πολύ κατώτερο των προσδοκιών αλλά η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε.
Υπάρχουν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει το ρίσκο της ρήξης ώστε να διαπιστωθεί ποιες είναι οι πραγματικές αντοχές του ευρωπαϊκού συστήματος.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει την ρήξη είναι 100000% βέβαιο ότι μετά θα συρθεί σε ακόμη πιο εξευτελιστική συμφωνία, πολύ χειρότερου μνημονίου.
Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για την κυβέρνηση.
Η συμφωνία – μνημόνιο θα έχει κόστος.
Η ρήξη και η χρεοκοπία θα έχει κόστος επί 100.
Μεταξύ του κόστους και του χάους, είναι πολύ προτιμότερο το κόστος.
H κυβέρνηση είναι 100% βέβαιο ότι θα συμφωνήσει σε ένα μνημόνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης