Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Constancio (ΕΚΤ): Δεν προβλέπω το ενδεχόμενο μιας στάσης πληρωμών από την Ελλάδα

tags :
Constancio (ΕΚΤ): Δεν προβλέπω το ενδεχόμενο μιας στάσης πληρωμών από την Ελλάδα
Λειτουργεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ για την ενίσχυση του πληθωρισμού, τονίζει ο Constancio
Οι επιπτώσεις από μία ενδεχόμενη στάση πληρωμών από την Ελλάδα στις τράπεζες της χώρας δεν μπορούν να προβλεφθούν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Vitor Constancio, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν προβλέπει ότι η Ελλάδα θα αθετήσει τις υποχρεώσεις της.
«Δεν αναμένω ότι θα συμβεί» επισήμανε ο κ. Constancio σχετικά με το ενδεχόμενο μιας στάσης πληρωμών.
Για τις τράπεζες «οι συνέπειες δεν μπορούν να προβλεφθούν σε αυτό το στάδιο» προσέθεσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Σίτσες στη βορειοανατολική Ισπανία.
Oσον αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ για την ενίσχυση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη λειτουργεί σύμφωνα με το σχέδιο, δήλωσε χαρακτηριστικά.
"Πρέπει να επιμείνουμε στις πολιτικές μας, όπως έχουμε υποσχεθεί, δεδομένου ότι αυτά τα ενθαρρυντικά στοιχεία εξάγονται με βάση την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος αγοράς ομολόγων έως το επόμενο έτος" δήλωσε σε συνέδριο στην νοτιοανατολική Ισπανία, προσθέτοντας ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις πάντα είχαν παράπλευρες επιδράσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί γενικευμένες υπερτιμήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης