Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΕΚΤ: Αμετάβλητο το ELA, χωρίς αύξηση το haircut - Η Γερμανία πιέζει να αποσυρθεί το ELA για να χρεοκοπήσουν οι τράπεζες

ΕΚΤ: Αμετάβλητο το ELA, χωρίς αύξηση το haircut - Η Γερμανία πιέζει να αποσυρθεί το ELA  για να χρεοκοπήσουν οι τράπεζες
Η ΕΚΤ παρά τις πιέσεις των Γερμανών κράτησε ουδέτερη στάση όσον αφορά την Ελλάδα
(upd4)Η ΕΚΤ στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε σήμερα αργά το βράδυ να διατηρήσει αμετάβλητο το ELA στα 88,6 δισεκ. χωρίς να αυξήσει τα haircuts στα ελληνικά collaterals.
Η ΕΚΤ με την κίνηση της αυτή παγώνει κάθε απόφαση μέχρι το δημοψήφισμα και ουσιαστικά εναρμονίζεται με την στάση του Eurogroup και θα αξιολογήσει τα δεδομένα του δημοψηφίσματος.
Η ΕΚΤ κράτησε ουδέτερη στάση παρά τις ασφυκτικές πιέσεις της της Γερμανίας που θέλει εδώ και τώρα χρεοκοπία της Ελλάδος και των τραπεζών και καταστροφή των καταθετών, ώστε να οδηγήσουν τον Τσίπρα σε παραίτηση.

Η Γερμανία πιέζει για χρεοκοπία της Ελλάδος και των καταθετών

Σοκάρουν οι πληροφορίες που δραματοποιούν ακόμη περισσότερο τις εξελίξεις στην Ελλάδα καθώς η Γερμανία φαίνεται να πιέζει προς δύο κατευθύνσεις καθώς θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα και αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα και οι τράπεζες πρέπει να χρεοκοπήσουν.
Πιέζουν την ΕΚΤ να χρεοκοπήσει τις ελληνικές τράπεζες αποσύροντας την ρευστότητα, ακυρώνουν την πρόταση Juncker, ζητούν νέο πρόγραμα απο μηδενική βάση με μέτρα 15 δισεκ.
Το Γερμανικό σχέδιο είναι η χρεοκοπία της Ελλάδος, των τραπεζών και των καταθετών...με στρατηγικό στόχο την πολιτική εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση του Τσίπρα από την κυβέρνηση.

Η Γερμανία με στόχο την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πιέζει
1)Την ΕΚΤ η οποία σήμερα αναμένεται να αυξήσει τα haircuts στα collaterals κατά 20%.
(Με βάση πληροφορίες η ΕΚΤ σχεδίαζε να μην αγγίξει ακόμη το κεφαλαιώδες θέμα του ELA και να επιβάλλει haircuts έως 20% στις εγγυήσεις των τραπεζών που φθάνουν τα 225 δισεκ. ενώ το απόθεμα εγγυήσεων διαμορφώνεται στα 18 δισ).
Ασκούνται πιέσεις προς την ΕΚΤ κυρίως από την Γερμανία άμεσα - το αργότερο έως 8 Ιουλίου -  να αποσύρει το ELA και συνολικά την χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες ύψους 125 δισεκ. (89 δισεκ. ELA και 36 δισεκ. απευθείας χρηματοδότηση) αν δεν έχει υπάρξει συμφωνία καθώς η Ελλάδα βρίσκεται εκτός προγράμματος....
Το bankingnews.gr έχει αποκαλύψει στις 29 Ιουνίου, το τελεσίγραφο 48 ωρών της ΕΚΤ ότι αν στο δημοψήφισμα προκύψει όχι στις 8 Ιουλίου η ΕΚΤ θα αποσύρει το ELA και συνολικά την χρηματοδότηση οδηγώντας σε βίαιη χρεοκοπία τις τράπεζες.

Σε μια τέτοια περίπτωση που είναι πολύ πιθανή αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία, η ΕΚΤ θα ζητήσει να επιστραφούν τα 89 δισεκ. του ELA και τα 36 δισεκ. της απευθείας χρηματοδότησης.
Αυτομάτως ελλείψει ρευστότητας οι τράπεζες χρεοκοπούν και ενεργοποιείται η διαδικασία του bail in για όλες τις τράπεζες.
Σε αυτή την περίπτωση, οι ιδιώτες μέτοχοι καταστρέφονται, το ΤΧΣ καταστρέφεται, ενώ στην φάση της ανακεφαλαιοποίησης θα εμπλακούν όλοι οι καταθέτες διαδικασία bail in και όχι μόνο οι καταθέτες άνω των 100 χιλ ευρώ.
Το σχέδιο αυτό είναι εθνική καταστροφή και πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο, μέσο ή κόστος.
Οι ελληνικές τράπεζες μετά από αυτή την χρεοκοπία ΣΟΚ, περνάνε στον έλεγχο του ESM, η Ελλάδα χάνει οποιαδήποτε κυριότητα στις ελληνικές τράπεζες.

2) Το παλαιό πρόγραμμα έληξε και μαζί έληξαν δόσεις και τα 11 δισεκ. του ΤΧΣ που κατέχει ο ESM.

Η Γερμανία ακυρώνει την πρόταση Juncker και τονίζει ότι οποιαδήποτε συμφωνία με την Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση.
Για την Ελλάδα δεν υφίσταται θέμα  παράτασης πλέον αλλά νέο πρόγραμμα και μέτρα έως 15 δισεκ. ευρώ με βάση τις γερμανικές θέσεις.
Λόγω της δραματικά δυσμενούς θέσης της Ελλάδος, οι όροι του νέου προγράμματος θα είναι δραματικοί.
Με βάση πληροφορίες
α)Θα τεθεί στο τραπέζι πρόταση για νέο πρόγραμμα, τρίτο πρόγραμμα προς την Ελλάδα 29,1 δισεκ. ευρώ.
Το νέο πρόγραμμα θα είναι 2ετούς διάρκειας με ορίζοντα έως το 2017 ενώ το δάνειο θα χορηγηθεί από τον ESM με όρους όπως και οι τελευταίοι αναθεωρημένοι
Παλαιές δόσεις και τα 11 δισεκ. του ΤΧΣ που βρίσκονται στον ESM θεωρητικά παύουν να ισχύουν και ακυρώνονται αλλά πρακτικά είναι πολιτική απόφαση για το αν μπορούν να αξιοποιηθούν.
Άπαξ και έληξε το πρόγραμμα είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν τα 11 δισεκ. μάλλον η Ελλάδα τα έχασε.

2)Η πρόταση Juncker δεν ισχύει.
Η πρόταση Juncker ήταν ύψους 10 δισεκ. και μπορεί το τελικό πακέτο μέτρων να φθάσει τα 13,5 με 14 δισεκ. και ίσως τα 15 δισεκ.
Θα μειωθούν και οι συντάξεις και θα μειωθεί έως καταργηθεί και το ΕΚΑΣ.
Οι όροι της νέας συμφωνίας θα είναι χειρότεροι από τους όρους της πρότασης Juncker έως 5 δισεκ.

3)Η Ελλάδα εγκαταλείπει το δημοψήφισμα το οποίο ήταν όχι μόνο έωλο και νομικά διάτρητο αλλά το κυριότερο δίχαζε τους έλληνες και το ακόμη σημαντικότερο θα έθετε ακόμη και σε αμφιβολία την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδος.
Το ΝΑΙ είχε αρχίσει να προηγείται μετά τα capital controls αλλά για τους ευρωπαίους το δημοψήφισμα ήταν ευρώ ή δραχμή, ευρώ ή αυτοκτονία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης