Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δεν θα υπάρξει συμφωνία πριν τις 20 Ιουλίου – Με ΝΑΙ κυβέρνηση ειδικού σκοπού με ΟΧΙ χρεοκοπούν βίαια οι ελληνικές τράπεζες

Δεν θα υπάρξει συμφωνία πριν τις 20 Ιουλίου – Με ΝΑΙ κυβέρνηση ειδικού σκοπού με ΟΧΙ χρεοκοπούν βίαια οι ελληνικές τράπεζες
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι οριακό έως και αμφισβητήσιμο μεταξύ των δύο πλευρών και με θολό πολιτικό μήνυμα προς την Ευρώπη.
Νέα τροπή λαμβάνει το θρίλερ τρόμου του ελληνικού δράματος μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές επί 5 μήνες.
Παρ΄ ότι η ελληνική πλευρά δηλώνει έτοιμη για συμφωνία…την οποία και θα υπογράψει σε 48 ώρες, συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει πριν τις 20 Ιουλίου με βάση ορισμένες καλά ενημερωμένες πηγές.
Στις 20 Ιουλίου η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει στην ΕΚΤ τα 3,49 δισεκ. και προφανώς εγείρεται τεράστιο θέμα για το πως και αν μπορεί να πληρωθεί το ομόλογο της ΕΚΤ.

Επίσης η νέα συμφωνία θα είναι επί μηδενικής βάσεως, που σημαίνει ότι το δημοψήφισμα είναι στην κυριολεξία έωλο αλλά το κυριότερο ο ελληνικός λαός, καλείται να πάρει μια θέση θετική ή αρνητική χωρίς να γνωρίζει την τελική συμφωνία.
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η πρόταση της Ελλάδος με νέα χρηματοδότηση 29 με 30 δισεκ. ισοδυναμεί με 14 ή 15 δισεκ. νέα μέτρα, και προφανώς αυτή την δραματική εξέλιξη την έχει αποκρύψει η κυβέρνηση.
Με βάση τους σχεδιασμούς της ΕΕ και της Γερμανίας έχουν αποφασίσει αποτιμώντας το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος να δράσουν άμεσα, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο ελιγμών στην ελληνική κυβέρνηση.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι οριακό, ΝΑΙ ή ΟΧΙ θα είναι οριακό έως και αμφισβητήσιμο μεταξύ των δύο πλευρών και με θολό πολιτικό μήνυμα προς την Ευρώπη.

1)Αν υπάρξει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα –  από 1% έως 3% - η ΕΕ και ειδικά η Γερμανία θα απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να δρομολογήσει εξελίξεις ώστε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού να εφαρμόσει την συμφωνία.
Ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός ενδέχεται με ορισμένες διορθωτικές κινήσεις όπως παραίτηση Βαρουφάκη να προσπαθήσει να μετριάσει τις σκληρότατες αντιδράσεις των ευρωπαίων προς την Ελλάδα και να παραμείνει στην εξουσία, αυτός είναι ο στόχος του.  
Την διαπραγμάτευση θα την αναλάβει ο Δραγασάκης, ο οποίος είχε εισηγηθεί στον Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση Juncker.
Όμως όλα θα εξαρτηθούν από την στάση των Γερμανών που έχουν χαρακτηρίσει μη αξιόπιστη την ελληνική κυβέρνηση.

2)Αν στο δημοψήφισμα έστω και οριακά υπερισχύσει το ΟΧΙ τότε ο Τσίπρας ή πάλι θα δεχθεί την συμφωνία των δανειστών ή θα υπάρξει ρήξη.
Ωστόσο το ΟΧΙ θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ένταση Ελλάδος και δανειστών.
Η ΕΚΤ συνεδριάζει στις 6 Ιουλίου εκτάκτως, καθώς είναι σαφές ότι όπως επίσημα έχει δηλωθεί στις 6 Ιουλίου τελειώνει και η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.
Αν η ΕΚΤ αποφασίσει να ακολουθήσει την σκληρή γραμμή και επιβάλλει αύξηση των haircuts στα collaterals τότε οι ελληνικές τράπεζες τελειώνουν την Τρίτη 7 Ιουλίου.
Τινάσσοντας στον αέρα την εθνική οικονομία.
Η χρεοκοπία των τραπεζών είτε θα υποχρεώσει τους δανειστές να λάβουν νέα μέτρα για την ανακεφαλαιοποίηση του κλάδου είτε θα δεσμευτούν καταθέσεις, θα ενεργοποιηθεί δηλαδή το bail in.
Ωστόσο το Γερμανικό σχέδιο θέλει την πολιτική εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των καταθέσεων.
Αν οι καταθέτες χάσουν μέρος των κεφαλαίων τους θα προκληθεί μεγάλη αναταραχή στην Ελλάδα και στην κοινωνία.
Η κοινωνία με οργή θα στραφεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ ως υπαίτιου για την κατάρρευση των τραπεζών και του κουρέματος των καταθέσεων.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία, οι τράπεζες δεν μπορούν να ανοίξουν, ενώ τα capital controls θα παραμείνουν για μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης