Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ, σοκ φυγής από τους νέους – Προς κυβέρνηση 4 κομμάτων 230 βουλευτών με ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ χωρίς Τσίπρα

Υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ, σοκ φυγής από τους νέους – Προς κυβέρνηση 4 κομμάτων 230 βουλευτών με ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ χωρίς Τσίπρα
Ο Τσίπρας από το προσκήνιο περνάει στο περιθώριο, δεν θα είναι πρωθυπουργός στην επόμενη κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα.
Εικόνα διάλυσης εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι δύο κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιεί δείχνουν τεράστια αποσυσπείρωση και αποσύνθεση.
Μάλιστα μια εκ των δύο δημοσκοπήσεων δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 21% με την ΝΔ να προηγείται 1,5%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει εντυπωσιακή αποσυσπείρωση ενώ η τιμωρητική ψήφος προβληματίζει περισσότερο από οτιδήποτε καθώς η εικόνα επιδεινώνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Με βάση πληροφορίες ο Τσίπρας ακύρωσε σχέδιο περιοδειών καθώς ο κομματικός μηχανισμός στην επαρχία έχει διαλυθεί ή προσχωρήσει στην Λαϊκή Ενότητα.
Ταυτόχρονα και ένα άλλο παραπολιτικού αλλά και ουσιαστικού ενδιαφέροντος στοιχείο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φτιάξει μια ομάδα από γνώστες του internet που συγκέντρωναν στοιχεία με στόχο να αποδομήσουν την ΝΔ.
Η ομάδα αυτή που δούλεψε στο διαδίκτυο έχει μεταφερθεί στην Λαϊκή Ενότητα.
Το bankingnews.gr παρουσιάζει ορισμένες παραμέτρους που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μεγάλη ανησυχία λόγω αποσυσπείρωσης 

Από το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλήρως εγκαταλείψει την μεγάλη διαφορά με την ΝΔ, ποντάρουν στο λάθος της ΝΔ (είναι ηττοπαθής στρατηγική) και εκτιμούν ότι παρά τα δυσμενή αποτελέσματα των εκλογών θα καταφέρουν έστω και με μικρή διαφορά να είναι πρώτο κόμμα.
Στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει βαθειά ανησυχία
1)Για την τιμωρία την τιμωρητική ψήφο και το γεγονός ότι εξαπάτησαν την κοινωνία άλλα είπαν και άλλα έκαναν.
2)Για την μαζική φυγή της νεολαίας.
Μεγάλη μερίδα της νεολαίας γυρνάει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ.
Θυμίζουμε ότι η νεολαία ήταν το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα.
3)Ο κομματικός μηχανισμός έχει πλήρως καταρρεύσει.
4)Βασικό πρόβλημα του Τσίπρα είναι ότι δεν έχει αφήγημα, κυρίως δεν έχει τι να πει καθώς η κοινωνία έχει απογοητευτεί βαθειά από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς απέτυχε στην διαπραγμάτευση και αυτό αποτελεί αντικειμενική ανάγνωση των γεγονότων.

Στην ΝΔ ποντάρουν στην αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ καταφέρνει να παίρνει ψηφοφόρους από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι ωστόσο η συσπείρωση του κόμματος ακόμη δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πέρασε έστω και οριακά μπροστά και αυτή η εξέλιξη είναι δυναμικό στοιχείο που στην ΝΔ θεωρούν ότι μπορεί να συντηρήσουν.
Στην ΝΔ θεωρούν ότι η ΝΔ θα καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές με 1% διαφορά.

Τι δείχνει η κυλιόμενη δημοσκόπηση της Λαϊκής Ενότητας

Με βάση κυλιόμενη δημοσκόπηση της Λαϊκής Ενότητας η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ είναι στην κυριολεξία σχεδόν στο μηδέν, είναι πραγματικά οριακή.
Δίνουν στην Λαϊκή Ενότητα από 8 έως 9% ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι δίνουν στην Χρυσή Αυγή από 7,5% έως 9% σταθερά.

Τι εκτιμά η Χρυσή Αυγή;

Από το επιτελείο της Χρυσής Αυγής αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει εικόνα διάλυσης, αποκαλύπτεται ότι όσοι ψήφισαν τον Ιανουάριο ΣΥΡΙΖΑ το έπραξαν συγκυριακά, το ΚΚΕ εσωτερικού γιατί αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται στο 36% αλλά το πραγματικό του ποσοστό είναι στο 4% άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα φθαρεί ούτως ή άλλως. 
Για την Χρυσή Αυγή θεωρούν ότι θα είναι η έκπληξη των εκλογών με ποσοστά από 8% έως 9%...χωρίς να αποκλείουν και μεγαλύτερες εκπλήξεις.

Το σχέδιο μιας 4κομματικής κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παρά τις προεκλογικές κορώνες φαίνεται να συμφωνούν στο εξής.
Αν τα ποσοστά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οριακά να υπάρξει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ αλλά με τον όρο ότι στην κυβέρνηση θα συμμετάσχουν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως να μην συμμετάσχει με υπουργούς, θα στηρίζει την κυβέρνηση, θα στηρίζει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους αλλά ότι νέο νόμο φέρνει η κυβέρνηση….θα έχει την διακριτική ευχέρεια ή να απέχει ή να μην ψηφίζει.
Αυτή η 4κομματική κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θα διαθέτει 225 με 230 βουλευτές θα είναι μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού ενώ αποκλείεται να είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα.
Είναι πολύ πιθανό να προταθεί ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής π.χ. όπως η περίπτωση Γιώργου Προβόπουλου του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ή κάποιου άλλου προσώπου αυτού του βεληνεκούς.
Είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα είτε με την ΝΔ απαιτείται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ ώστε να διασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα.
Οι υπόλοιποι συνδυασμοί χωρίς την συμμετοχή του ενός από τα δύο πρώτα κόμματα οδηγούν σε θνησιγενή αποτελέσματα.

Το συμπέρασμα

Ο Τσίπρας από το προσκήνιο περνάει στο περιθώριο, δεν θα είναι πρωθυπουργός στην επόμενη κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα.
Αν ο Τσίπρας θέλει να διασωθεί πολιτικά δεν θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός.

Υποσημείωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το 36% αλλά το 4% του ΚΚΕ Εσωτερικού.
Αυτό το 4% του ΚΚΕ Εσωτερικού έχει πάει στην Λαική Ενότητα άρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Τσίπρας....και μετά το χάος....και τίποτε άλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης