Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έρχεται η ώρα του «εθνικού σκοπού» με ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και στήριξη από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι – Ο Τσίπρας το έχει αποδεχθεί

tags :
Έρχεται η ώρα του «εθνικού σκοπού» με ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και στήριξη από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι – Ο Τσίπρας το έχει αποδεχθεί
Στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ των δύο κομμάτων που δίνουν μάχη για την πρώτη θέση η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα είναι πολύ καθαρή.
Γνωρίζουν ότι είτε με ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και το bonus των 50 εδρών ή με ΝΔ πρώτο κόμμα με το bonus των 50 εδρών δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση μόνο με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα κομματικά παιχνίδια τελείωσαν.
Η ΝΔ εμφανίζεται πιο αξιόπιστη – παρά τα τραγικά λάθη Σαμαρά, την αποτυχημένη διακυβέρνηση Σαμαρά – ως προς τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την καταστροφή που έχει υποστεί έχει κατανοήσει ότι η κοινωνία αλλάζει, τιμωρεί.
Η μάχη για το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί όχι στο 20% με 21% όπως εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις αλλά στο 30% ή 28% με 30%.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα να επιστρέψει στην αντιπολίτευση, μετά την υιοθέτηση του εγκληματικού μνημονίου θα ήταν σωτήριος επιλογή.
Δεν έχει κομματικό μηχανισμό, ούτε περιοδείες να κάνει.
Ο Τσίπρας βλέπει το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει, βλέπει επίσης ότι η κοινωνία τιμωρεί, βλέπει ότι η κοινωνία στιγματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ για την αποτυχία.
Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να δραπετεύσουν.
Αν νομίζουν ότι θα φορτώσουν την αποτυχία τους στους άλλους και οι άλλοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα για να είναι άνετος στην αντιπολίτευση ο Τσίπρας είναι γελασμένος.
Η νέα κυβέρνηση πρέπει να περιλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ούτε λόγος για πρωθυπουργό τον Τσίπρα.
Ο Τσίπρας δεν μπορεί να ηγηθεί κανενός κυβερνητικού συνασπισμού δεν είναι αξιόπιστος και πλέον μπορεί να ειπωθεί ότι δεν είναι και ικανός.
Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρύτατου μεγάλου συνασπισμού με ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και με την στήριξη ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.
Αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμμετάσχει στην διακυβέρνηση, όχι για να μην πάει στην αντιπολίτευση και δραπετεύσει αλλά κυρίως για να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα.
Το νέο μνημόνιο θα είναι πολύ σκληρό, βάναυσο για την ιδιωτική οικονομία, εγκληματικό για την προοπτική της Ελλάδος.
Δεν χωρούν λοιπόν μικροπολιτικές.
Με βάση ένα σχεδιασμό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την νέα κυβέρνηση αλλά δεν θα τοποθετήσει υπουργούς αλλά θα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής ή θα απέχει σε νόμους που δεν σχετίζονται με τους ήδη εφαρμοστικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί.
Αν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσουν να δραπετεύσουν θα αποδειχθούν τραγικά λίγοι, επικίνδυνοι και κυρίως θα αποδείξουν ότι δεν προτάσσουν το συμφέρον της πατρίδας.
Αν διαπράξουν το έγκλημα τότε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ντρέπονται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο με βάση πληροφορίες θα συμμετάσχει στην νέα κυβέρνηση και ο Τσίπρας έχει αποδεχθεί ότι δεν θα είναι ο επόμενος νέος πρωθυπουργός.
Όμως ούτε ο Μειμαράκης έχει το πολιτικό βάρος να γίνει πρωθυπουργός.
Χρειάζεται τα πολιτικά κόμματα να επιλέξουν για πρωθυπουργό ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, αποδεκτό από την ΕΕ και τις αγορές.
Τέτοια πρόσωπα υπάρχουν που θα μπορούσαν να προσφέρουν τις εθνικές τους υπηρεσίες.

Συμπέρασμα

Η μεγάλη ευκαιρία για τον εθνικό σκοπό ήρθε.
Κυβέρνηση εθνικού σκοπού με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οπωσδήποτε να τον πλαισιώνουν και ενδεχομένως με την στήριξη ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης