Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Τζιτζικώστας έχει δυναμική στην κοινωνία και ο Μειμαράκης έχει μηχανισμό στην ΝΔ

Ο Τζιτζικώστας έχει δυναμική στην κοινωνία και ο Μειμαράκης έχει μηχανισμό στην ΝΔ
Οι 4 διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ - Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Η μάχη την ηγεσία της ΝΔ ξεκινάει.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δημιουργεί ένα ρεύμα, ένα momentum, μια δυναμική που τον χρήζει ένα από τα δύο φαβορί στην κούρσα διεκδίκησης της ΝΔ.
Τα θετικά στοιχεία του Τζιτζικώστα είναι ότι είναι λαοφιλής ειδικά στην Μακεδονία, άφθαρτος ενώ δεν έχει συνδεθεί με το μνημόνιο.
Τα αρνητικά του είναι ότι τον υποστηρίζει έμμεσα ο Σαμαράς, που προκάλεσε μεγάλο σχίσμα στην ΝΔ, ενώ ο Καραμανλής είναι αποστασιοποιημένος.
Ωστόσο είναι εκλεγμένος περιφερειάρχης με συντριπτικό ποσοστό και ειδικά στην Μακεδονία έχει μεγάλη λαϊκή απήχηση.
Φέρνει σίγουρα κάτι νέο στην ΝΔ και αποτελεί νέο όχι μόνο λόγω ηλικίας αλλά και ιδεών με όραμα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό.
Ο Βαγγέλης Μειμαράκης ξεκινάει με ένα μεγάλο και στρατηγικό μειονέκτημα.
Ότι δοκιμάστηκε και ηττήθηκε με 7% από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο κατάφερε να πάρει το πολιτικό πτώμα, το απόκομμα όπως το κατάντησε ο Σαμαράς και από το 19% στις δημοσκοπήσεις να το οδηγήσει περίπου στο 28%.
Όμως ο Μειμαράκης έχασε, έχοντας απέναντι του ένα Τσίπρα απίστευτων λαθών.
Ο Μειμαράκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα.
Όμως ως αρχηγός της ΝΔ έχει δημιουργήσει ένα μηχανισμό και στον κομματικό μηχανισμό έχει διεισδυτικότητα.
Ο Μειμαράκης λοιπόν ξεκινάει τον αγώνα του για την ηγεσία της ΝΔ με ένα στρατηγικό μείον έχει ήδη ηττηθεί και διεκδικεί την ΝΔ ως ο ηττημένος υποψήφιος.
Ο Μειμαράκης άτυπα υποστηρίζεται από τον Καραμανλή και το Καραμανλικό περιβάλλον, ωστόσο στον πορεία θα κριθεί αν οι φίλα προσκείμενοι στον Καραμανλή θα εκτεθούν ανοικτά υπέρ Μειμαράκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης – πέραν από γόνος της μεγάλης οικογένειας – έχει καταγραφεί ως κεντροδεξιός που δεν ασπάζεται τόσο την δεξιά.
Σίγουρα θα πάρει αξιόλογο ποσοστό γιατί οι απόψεις του έχουν απήχηση στους νοεδημοκράτες αλλά δεν φαίνεται να έχει το momentum του Τζιτζικώστα.
Ο Άδ. Γεωργιάδης έχει απήχηση στην κοινωνία και στις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις εμφανίζει υψηλά ποσοστά αποδοχής.
Ο Γεωργιάδης είναι δραστήριος, πολυπράγμων αλλά έχει ένα μειονέκτημα – που ενίοτε μπορεί να είναι και πλεονέκτημα – δεν προέρχεται από κάποιο ισχυρό οικογενειακό τζάκι.
Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τις υποψηφιότητες των 4 φαίνεται ότι φαβορί είναι ο Τζιτζικώστας, ακολουθούμενος από τον Μειμαράκη και από τον Κ. Μητσοτάκη.
Ο Τζιτζικώστας αν εκτεθεί ωστόσο με τον Σαμαρά θα χάσει την δυναμική του.
Ο Καραμανλής επίσης θα πρέπει να πάρει ανοικτά μια θέση ή να αποστασιοποιηθεί πλήρως καθώς εμφανίζεται να στηρίζει τον Μειμαράκη.

Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας της ΝΔ τόνιζε το μέλλον είναι ο Τζιτζικώστας αλλά ίσως για την ώρα να πρέπει να παραμείνει ο Μειμαράκης.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Τζιτζικώστας είναι το μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης