Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ανοίγει το book building της Εθνικής για τους μικρομετόχους

tags :
Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ανοίγει το book building της Εθνικής για τους μικρομετόχους
Στα 0,30 λεπτά η τιμή διάθεσης - Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα μέχρι την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών
Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ανοίγει το book building της Εθνικής για τους μικρομετόχους, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας.
Η δημόσια προσφορά για έως και 1 δισ. νέες κοινές ονομαστικές μετοχές θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση - πρόσκληση της Εθνικής Τράπεζας έχει ως εξής:

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.
Ανακοίνωση - πρόσκληση προς το επενδυτικό κοινό

Για τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα μέχρι και 1.000.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μέτοχων ονομαστικής αξίας €0,30 και τιμής διάθεσης €0,30 ανά μετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. (όπως έχουν διαμορφωθεί μετά τη μείωση του συνολικού αριθμού των παλαιών κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας από 3.533.149.631 σε 235.543.309 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της τράπεζας, με συνένωση των παλαιών κοινών ονομαστικών μετοχών (reverse split), με αναλογία 15 παλαιές κοινές μετοχές της τράπεζας προς 1 νέα κοινή μετοχή της τράπεζας) που θα εκδοθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της σύμφωνα με την από 17.11.2015 απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας

Δημόσια Προσφορά
Από την 30 Νοεμβρίου έως και την 02 Δεκεμβρίου 2015.
Η δημόσια προσφορά θα διαρκέσει τρεις (3) εργάσιμες ήμερες.
Μονάδα διαπραγμάτευσης: τίτλος μιας (1) μετοχής.

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης δυνάμενη να καλυφθεί εν μέρει με καταβολή μετρητών και εν μέρει με εισφορά εις είδος.

Η από 17.11.2015 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των κοινών µετόχων της Τράπεζας (οι αποφάσεις της οποίας εγκρίθηκαν από τις από 17 Νοεμβρίου 2015 ιδιαίτερες γενικές συνελεύσεις των προνομιούχων μετόχων της Τράπεζας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει), αποφάσισε την αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας για άντληση κεφαλαίων ύψους έως €4.482 εκατ. εν μέρει µε καταβολή µετρητών και εν μέρει μέσω εισφοράς εις είδος, µε έκδοση νέων κοινών ονοµαστικών µετοχών και κατάργηση του δικαιώµατος προτίµησης των υφιστάμενων µετόχων (η Αύξηση).
Ειδικότερα, αποφασίσθηκε η άντληση κεφαλαίων έως €4.482 εκατ. μέσω αύξησης του µετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, µε κατάργηση του δικαιώµατος προτίµησης των υφιστάμενων µετόχων, µε την έκδοση έως 14.940.000.000 νέων, κοινών, ονοµαστικών, µετά ψήφου µετοχών, ονοµαστικής αξίας € 0,30 η κάθε µία (οι Νέες Μετοχές).
Η τιμή διάθεσης για κάθε μία Νέα Μετοχή καθορίσθηκε με την από 19 Νοεμβρίου 2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας κατ’ εξουσιοδότηση της από 17 Νοεμβρίου 2015 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης σε €0,30 (η Τιμή Διάθεσης).
Για το μέρος της Αύξησης που δύναται να καλυφθεί με καταβολή μετρητών (η Σε Μετρητά Αύξηση), η κάλυψη δύναται να λάβει χώρα, μεταξύ άλλων, μέσω διάθεσης στο επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα έως και 1.000.000.000 Νέων Μετοχών (η ∆ηµόσια Προσφορά).
Σημειώνεται ότι δεν θα εκδοθούν κλάσματα μετοχών.
Ο αριθμός των Νέων Μετοχών που θα εκδοθούν από την Αύξηση, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού Νέων Μετοχών που δύναται να διατεθεί μέσω της Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα, καθώς και η ονομαστική αξία και η Τιμή Διάθεσης έκαστης Νέας Μετοχής αναφέρονται στο Ενημερωτικό Δελτίο και στην παρούσα ανακοίνωση όπως έχουν διαμορφωθεί μετά τη μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας από 3.533.149.631 σε 235.543.309 νέες, κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Τράπεζας, με συνένωση των υφιστάμενων κοινών ονομαστικών μετοχών (reverse split), με αναλογία 15 παλαιές κοινές μετοχές της Τράπεζας προς 1 νέα κοινή μετοχή της Τράπεζας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Η διάρκεια της ∆ηµόσιας Προσφοράς θα είναι τρεις (3) εργάσιµες ηµέρες και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 μέχρι και την Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015.

ΤΙΜΗ ∆ΙΑΘΕΣΗΣ
Η Τιμή Διάθεσης για κάθε μία Νέα Μετοχή καθορίσθηκε με την από 19 Νοεμβρίου 2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας κατ’ εξουσιοδότηση της από 17 Νοεμβρίου 2015 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των κοινών μετόχων της Τράπεζας σε €0,30 (αφού έχει ληφθεί υπόψη η αναπροσαρμογή λόγω του reverse split).
Η Τιμή Διάθεσης είναι κοινή για όλους τους επενδυτές που θα αναλάβουν Νέες Μετοχές συμμετέχοντας στην Συνολική Αύξηση, ανεξαρτήτως σε ποιο σκέλος αυτής υπάγονται και αν συμμετέχουν σε αυτή με καταβολή μετρητών ή με εισφορά εις είδος, συμπεριλαμβανομένων και των προσώπων του αρ. 6α του Ν.3864/2010, όπως ισχύει, που θα συμμετάσχουν στην Συνολική Αύξηση λόγω της Αναγκαστικής Μετατροπής, στο πλαίσιο της υποχρέωσης κατανομής βαρών πριν τη χορήγηση της κρατικής ενίσχυσης.
Σημειώνεται ότι για τον προσδιορισμό της Τιμής Διάθεσης των Νέων Μετοχών από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ελήφθη υπόψη η τιμή διάθεσης που προέκυψε από τη διαδικασία υποβολής προσφορών από θεσμικούς και άλλους ειδικούς επενδυτές στο βιβλίο προσφορών (book building) της Διεθνούς Προσφοράς και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αρ. 7 παρ. 5 του Ν. 3864/2010, δηλαδή η σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ελήφθη κατόπιν της έκδοσης της σχετικής απόφασης του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ∆ΕΛΤΙΟ
Περαιτέρω πληροφορίες για την Τράπεζα, τις Νέες Μετοχές και τη ∆ηµόσια Προσφορά περιλαµβάνονται στο σχετικό Ενηµερωτικό ∆ελτίο, το περιεχόµενο του οποίου εγκρίθηκε από το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη συνεδρίασή του την 24 Νοεμβρίου 2015, µόνον όσον αφορά στην κάλυψη των αναγκών πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού, όπως αυτές καθορίζονται από τις διατάξεις του Κανονισµού (ΕΚ) 809/2004 της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και θα είναι διαθέσιµο σε ηλεκτρονική µορφή από την 24.11.2015 στην ιστοσελίδα:
- της Ελληνικά Χρηµατιστήρια Α.Ε. (http://www.helex.gr/el/web/guest/companies-infoannouncements),
- της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (www.hcmc.gr) και
- της Τράπεζας (http://www.nbg.gr).
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι δύνανται να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τμήμα Εξυπηρετήσεως Μετόχων της Τράπεζας (τηλ. 210- 2103343411, 412, 416, κος Ιωάννης Νικολάου).

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Ημ/νία: Γεγονός
24 Νοεμβρίου 2015: Έγκριση Ενημερωτικού Δελτίου από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
24 Νοεμβρίου 2015: Δημοσίευση Ανακοίνωσης για τη διάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου στην ιστοσελίδα της Τράπεζας, της ΕΧΑΕ και στο Η.Δ.Τ. του Χ.Α.
24 Νοεμβρίου 2015: Δημοσίευση του εγκεκριμένου Ενημερωτικού Δελτίου (ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Τράπεζας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χ.Α.)
24 Νοεμβρίου 2015: Ανακοίνωση της Έγκρισης από την Ε.Χ.Α.Ε. του Reverse Split
25 Νοεμβρίου 2015: Δημοσίευση Ανακοίνωσης για τη διάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου στον Ημερήσιο Τύπο
30 Νοεμβρίου 2015: Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας λόγω Reverse Split
30 Νοεμβρίου 2015: Έναρξη Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα
2 Δεκεμβρίου 2015: Λήξη Δημοσίας Προσφοράς στην Ελλάδα
3 Δεκεμβρίου 2015: Έναρξη διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών της Τράπεζας μετά το Reverse Split
4 Δεκεμβρίου 2015: Ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Τράπεζας, της ΕΧΑΕ και στο Η.Δ.Τ. του Χ.Α. για την έκβαση της Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα
8 Δεκεμβρίου 2015: Πιστοποίηση της Καταβολής της Αύξησης
9 Δεκεμβρίου 2015: Έγκριση της τροποποίησης του Καταστατικού της Τράπεζας λόγω της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου στο πλαίσιο του ΕΕΜ και από το Υπουργείο Οικονομίας
9 Δεκεμβρίου 2015: Ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Τράπεζας, της ΕΧΑΕ και στο Η.Δ.Τ. του Χ.Α. για την τελική κάλυψη της Συνολικής Αύξησης
10 Δεκεμβρίου 2015: Έγκριση από το Χ.Α. της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των Νέων Μετοχών *
10 Δεκεμβρίου 2015: Ανακοίνωση στο Η.Δ.Τ. και στην ιστοσελίδα του Χ.Α. και της Τράπεζας για την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών της Τράπεζας
11 Δεκεμβρίου 2015: Πίστωση των Νέων Μετοχών στο Λογαριασμό Αξιών στο ΣΑΤ των δικαιούχων μετόχων
14 Δεκεμβρίου 2015: Έναρξη διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών
* Τελεί υπό την αίρεση της συνεδρίασης του αρμόδιου οργάνου της ΕΧΑΕ κατά την ανωτέρω ημερομηνία.
Σημειώνεται ότι το παραπάνω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού με σχετική ανακοίνωση στον τύπο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Ι.Γενικά
Οι επενδυτές για να συμμετάσχουν στη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα, πρέπει να τηρούν ενεργό Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο Σύστημα Άυλων Τίτλων, προκειμένου να καταχωρηθούν οι μετοχές που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της παρούσας αύξησης. Ο κωδικός αριθμός της Μερίδας Επενδυτή, ο αριθμός του Λογαριασμού Αξιών και ο κωδικός αριθμός του εξουσιοδοτημένου Χειριστή που επιθυμούν για τις μετοχές που θα τους κατανεμηθούν, θα αναγράφονται στην σχετική αίτηση εγγραφής. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές, μόνο εφόσον οι επενδυτές είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι των Μερίδων Επενδυτή, βάσει των οποίων εγγράφονται.
Εφιστάται η προσοχή στους επενδυτές ότι εάν δεν αναγράφονται στην αίτηση εγγραφής ο κωδικός αριθμός της Μερίδας Επενδυτή, ο αριθμός του Λογαριασμού Αξιών και ο κωδικός αριθμός του Χειριστή, ή αν ο αναγραφόμενος αριθμός είναι λανθασμένος, ο επενδυτής θα αποκλείεται από την κατανομή των μετοχών.
Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται για μία (1) μονάδα διαπραγμάτευσης (ήτοι, για 1 μετοχή) στην Τιμή Διάθεσης και για ακέραιο αριθμό μετοχών. Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο των Νέων Μετοχών που δύναται να προσφερθούν στο πλαίσιο της Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα επί την Τιμή Διάθεσης (ήτοι, έως και 1.000.000.000 Νέες Μετοχές).
Εάν μετά το πέρας της Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα διαπιστωθούν περισσότερες της μίας εγγραφές των ίδιων φυσικών ή νομικών προσώπων με βάση τα στοιχεία Σ.Α.Τ. ή / και τα δημογραφικά στοιχεία του εγγραφόμενου ή διαπιστωθούν μεθοδεύσεις των επενδυτών για την επίτευξη πολλαπλών εγγράφων, το σύνολο των εγγραφών αυτών θα αντιμετωπίζεται ως ενιαία εγγραφή (σε περίπτωση δε ταυτόχρονης εγγραφής στην κατηγορία των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών η ενιαία εγγραφή θα καταχωρείται στην κατηγορία των Ιδιωτών Επενδυτών), και θα ισχύσουν οι σχετικοί με την ικανοποίηση των εγγραφών κάθε κατηγορίας όροι.
Οι επενδυτές δεν βαρύνονται με κόστη και φόρους για την καταχώρηση των Νέων Μετοχών στη Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών τους.
Οι Νέες Μετοχές θα αποδοθούν στους δικαιούχους σε άυλη μορφή με πίστωση στη Μερίδα Επενδυτή και στο Λογαριασμό Αξιών στο Σ.Α.Τ., που έχει δηλωθεί από τους δικαιούχους.

ΙΙ. Διαδικασία διάθεσης των Νέων Μετοχών με Δημόσια Προσφορά σε Ειδικούς Επενδυτές
Οι εγγραφές των Ειδικών Επενδυτών, κατά την έννοια του άρθρου 2 παρ. 1 στοιχ. (στ) του Ν. 3401/2005, όπως ισχύει, (οι «Ειδικοί Επενδυτές») στη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιούνται από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα της Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα με την υποβολή σχετικής αίτησης εγγραφής αποκλειστικά μέσω των Χειριστών του Σ.Α.Τ. των ενδιαφερόμενων επενδυτών (Α.Ε.Π.Ε.Υ. ή θεματοφυλακή τράπεζας).
Οι αιτήσεις εγγραφής των ενδιαφερόμενων Ειδικών Επενδυτών γίνονται δεκτές, εφόσον έχει καταβληθεί (σε μετρητά ή με έμβασμα) σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας που θα ανοιχθεί για την Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το ισόποσο της αιτούμενης συμμετοχής τους.
Μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των Νέων Μετοχών που δικαιούται να αποκτήσει κάθε Ειδικός Επενδυτής μέσω της Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα, θα αποδίδεται στο δικαιούχο το τυχόν καταβληθέν επιπλέον ποσό μετρητών άτοκα.

ΙΙΙ. Διαδικασία διάθεσης των Νέων Μετοχών με Δημόσια Προσφορά σε Ιδιώτες Επενδυτές
Οι εγγραφές των επενδυτών που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των Ειδικών Επενδυτών (οι «Ιδιώτες Επενδυτές») στη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιούνται από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα της Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα με την υποβολή σχετικής αίτησης εγγραφής κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας, καθώς και μέσω των Χειριστών του Σ.Α.Τ. των ενδιαφερόμενων επενδυτών (Α.Ε.Π.Ε.Υ. ή θεματοφυλακή τράπεζας).
Για τη συμμετοχή τους στη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα, οι ενδιαφερόμενοι Ιδιώτες Επενδυτές που προσέρχονται στα καταστήματα της Τράπεζας θα προσκομίζουν το δελτίο ταυτότητας τους ή διαβατήριο, τον αριθμό του φορολογικού τους μητρώου και την εκτύπωση των στοιχείων Σ.Α.Τ.
Οι αιτήσεις εγγραφής των ενδιαφερόμενων Ιδιωτών Επενδυτών γίνονται δεκτές, εφόσον έχει καταβληθεί (σε μετρητά ή με έμβασμα) σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας που θα ανοιχθεί για την παρούσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το ισόποσο της αιτούμενης συμμετοχής τους ή έχει δεσμευθεί το ισόποσο της αιτούμενης συμμετοχής τους σε πάσης φύσεως λογαριασμούς καταθέσεων του επενδυτή που τηρούνται στην Τράπεζα, και στον οποίο ο επενδυτής είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.
Η συμμετοχή στη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει με προσωπική επιταγή ή με τη δέσμευση άλλων αξιογράφων ή αξιών, όπως μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, ή με την παροχή οποιασδήποτε άλλης μορφής εξασφάλισης, όπως εγγυητικής επιστολής, ενεχύρου επί αξιογράφων, εκχώρησης απαιτήσεων κ.λπ.
Μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των Νέων Μετοχών που δικαιούται να αποκτήσει κάθε Ιδιώτης Επενδυτής μέσω της Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα, θα αποδίδεται στον δικαιούχο το τυχόν καταβληθέν επιπλέον ποσό μετρητών ή, κατά περίπτωση, θα αποδεσμεύονται τα τυχόν επιπλέον ποσά καταθέσεων, και, σε περίπτωση συμμετοχής στη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα με δέσμευση λογαριασμού κατάθεσης που τηρείται στην Τράπεζα κατά τα ανωτέρω, θα χρεώνεται ταυτοχρόνως ο εν λόγω λογαριασμός με το ισόποσο της αξίας των Νέων Μετοχών, που κατανεμήθηκαν στον επενδυτή. Τα δεσμευθέντα ποσά καταθέσεων υπόκεινται στους όρους της αρχικής κατάθεσης (προθεσμία, επιτόκιο, κλπ.) μέχρι την αποδέσμευση τους, ενώ η επιστροφή του τυχόν καταβληθέντος επιπλέον ποσού μετρητών θα γίνεται άτοκα. Για επιστροφή τυχόν καταβληθέντος επιπλέον ποσού μετρητών οι ιδιώτες επενδυτές θα εξυπηρετηθούν μέσω της Τράπεζας ή των Χειριστών τους (Α.Ε.Π.Ε.Υ.).

IV. Πληροφορίες για τη Διαδικασία Κατανομής των Νέων Μετοχών στη Δημόσια Προσφορά
Το ποσό που καταρχήν δύναται να καλυφθεί από τη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα είναι μέχρι €300 εκατ. που αντιστοιχεί σε 1.000.000.000 Νέες Μετοχές ονομαστικής αξίας €0,30. Από τις Νέες Μετοχές που θα κατανεμηθούν στη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα, ο αριθμός των Νέων Μετοχών που θα κατανεμηθεί στους Ειδικούς Επενδυτές, και ο αριθμός των Νέων Μετοχών που θα κατανεμηθεί στους Ιδιώτες Επενδυτές, θα προσδιορισθεί μετά τη λήξη της Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη και τη ζήτηση που θα προκύψει σε κάθε μία εκ των ανωτέρω κατηγοριών επενδυτών, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και κατά τη διακριτική του ευχέρεια.
Ποσοστό τουλάχιστον 10% των Νέων Μετοχών που θα διατεθούν μέσω της Δημόσιας Προσφοράς θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών Ιδιωτών Επενδυτών (ήτοι τουλάχιστον 100.000.000 Νέες Μετοχές), εφόσον εκδηλωθεί ζήτηση που καλύπτει το εν λόγω ποσοστό στην κατηγορία αυτή.
Η κατανομή των Νέων Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα μεταξύ των επενδυτών της ίδιας κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί με το σύστημα της αναλογικής κατανομής (pro rata). Ειδικότερα, οι Νέες Μετοχές θα κατανεμηθούν στους επενδυτές που ενεγράφησαν σε κάθε μία εκ των ανωτέρω κατηγοριών της Δημόσιας Προσφοράς, αναλογικά με βάση τις Νέες Μετοχές που αιτήθηκαν και τη συνολική ζήτηση της κάθε μίας εκ των ως άνω επιμέρους κατηγοριών. Σε ενδεχόμενη μερική κάλυψη του ποσού που διατίθεται μέσω της Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα, θα κατανεμηθεί στους επενδυτές το 100% των Νέων Μετοχών, για τις οποίες ενεγράφησαν.
Σε περίπτωση υπερκάλυψης, o αριθμός των Νέων Μετοχών που θα κατανεμηθεί σε κάθε επενδυτή της Δημόσιας Προσφοράς στην Ελλάδα θα στρογγυλοποιηθεί στον κατώτερο ακέραιο αριθμό μετοχών. Εάν συνεπεία της στρογγυλοποίησης αυτής ανά κατηγορία επενδυτών προκύπτουν Νέες Μετοχές που δεν κατανεμήθηκαν, θα κατανεμηθεί από μια επιπλέον μονάδα διαπραγμάτευσης στους επενδυτές που είχαν τα μεγαλύτερα ανικανοποίητα κλάσματα εγγραφής τους ανά κατηγορία επενδυτή.
Η κατανομή των Νέων Μετοχών στους επενδυτές που συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδ0α δεν εξαρτάται από το μέσω ποιας τράπεζας / ΑΕΠΕΥ υπέβαλαν την αίτηση εγγραφής τους.
Η παράδοση των Νέων Μετοχών συντελείται με την οριστική καταχώρησή τους στη Μερίδα Επενδυτή και στο Λογαριασμό Αξιών των δικαιούχων.
Η καταχώρηση των Νέων Μετοχών θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών και η ημερομηνία της θα γνωστοποιηθεί με ανακοίνωση της Τράπεζας στην ΕΧΑΕ, μια (1) τουλάχιστον εργάσιμη ημέρα πριν από την έναρξη διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών στο Χ.Α.
Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία διάθεσης και κατανομής των Νέων Μετοχών που προσφέρονται στη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα παρέχονται στο κεφάλαιο 4.3.3. του Ενημερωτικού Δελτίου της Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης