Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εγκλωβίστηκαν και ήρθε η ώρα να εμφανίσουν απώλειες ή έχουν κρυμμένο άσσο τα hedge funds;

 Εγκλωβίστηκαν και ήρθε η ώρα να εμφανίσουν απώλειες ή έχουν κρυμμένο άσσο τα hedge funds;
Επικοινωνήσαμε χθες με πολλά hedge funds. Άλλοτε τα στελέχη τους λαλίστατα οι περισσότεροι απέφυγαν να σχολιάσουν την κατάσταση.  Πρώτη ένδειξη ότι δεν τους άρεσε ο  μηχανισμός στήριξης καθώς στέκεται μεγάλο εμπόδιο στα σχέδια τους. Ένας εξ αυτών όμως μας μίλησε και μας προϊδέασε καθώς κανείς δεν αποκαλύπτει  στρατηγικές σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο.
Τα περισσότερα hedge funds έχουν ανοίξει τις θέσεις τους στις 220-250 μονάδες βάσης , κάποιοι και στις 300 μονάδες βάσης αλλά προφανώς χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.
Τα hedge funds θα επιδιώξουν να πρωτίστως να τεστάρουν τον μηχανισμό στήριξης αλλά όχι αυξάνοντας το spread κάτι που είναι αδύνατο να γίνει αλλά αποδεχόμενα σε αυτή την φάση ότι μπορεί να διαμορφωθεί χαμηλότερα. Οι αγορές περιμένουν να εφαρμοστεί άμεσα ο μηχανσιμός στήριξης κοινώς η Ελλάδα να προσφύγει άμεσα. Αν αυτό συμβεί το spread θα υποχωρήει αν η αγορά διαπιστώσει ότι η Ελλάδα δεν θα προσφύγει άμεσα δεν θα μειωθεί επιθετικά το spread.
Όπως αναφέρει το στέλεχος hedge funds συνήθως υποστηρίζουμε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση ενίοτε όμως η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα»
Με αυτή την περίεργη δήλωση ολοκληρώθηκε η συζήτηση.
Πως αποκωδικοποιούνται αυτές οι δηλώσεις.
Τα hedge funds θα δουν που θέλει να κατευθύνει το spread η αγορά και ανάλογα θα επανακαθορίσουν την στρατηγική τους.
Ταυτόχρονα φαίνεται ότι η δύναμη της αγοράς είναι θετική αυτή την στιγμή για την Ελλάδα και παραγκωνίζει την υποβάθμιση της Fitch.
Βέβαια ίσως υπάρξουν κάποιοι τολμηροί και οι οποίοι θα επιδιώξουν να πάνε ενάντια στο ρεύμα.
Ειδικά θα μετρήσει η στάση των αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών που κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.
Αν αρχίσουν να αγοράζουν οι αμερικάνοι το spread θα κλείσει και θα κλείσει αξιόλογα.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης