Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το χρηματιστήριο θα προλάβει την άνοδο … ή η διόρθωση θα παρασύρει το ΧΑ;

  Το χρηματιστήριο θα προλάβει την άνοδο … ή η  διόρθωση θα παρασύρει το ΧΑ;
Το πλέον κομβικό ερώτημα είναι το ΧΑ θα προλάβει την άνοδο ή θα το προλάβει η διόρθωση των διεθνών χρηματιστηρίων; Οι εκτιμήσεις πυκνώνουν έρχεται διόρθωση υποστηρίζουν Morgan Stanley και Unicredit....
Συγκεκριμένα διόρθωση αναμένει το β’ 3μηνο η Morgan Stanley στα διεθνή χρηματιστήρια. Επικαλούμενη το παρελθόν το 1994 και το 2004, η ανάκαμψη της οικονομίας και τα καλά μακροοικονομικά αποτελέσματα θα προκαλέσουν την απόσυρση των ενισχυτικών μέτρων των κυβερνήσεων και των κεντρικών τραπεζών.
Είναι μία τυπική εξέλιξη για το πώς αντιδρούν οι αγορές όταν οι αρχές αφήνουν ελεύθερη την οικονομία οι ρυθμιστικές αρχές, την ώρα που ξεκαθαρίζει το τοπίο και η ανάκαμψη αποκτά δυναμική, επισημαίνεται στο σημείωμα, η οποία ήδη έχει αναφέρει ότι περιμένει διόρθωση 20% στα διεθνή χρηματιστήρια.
Ο βαθμός κινδύνου εξαπλώνεται για τις ευρωπαϊκές μετοχές, δηλώνει η Unicredit, τονίζοντας ότι το outlook των ευρωπαϊκών μετοχών αργά αλλά σταθερά επιδεινώνεται.
Η bull market της προηγούμενης περιόδου έχει αρχίσει και «ξεθωριάζει» ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές εισέρχονται «υπογείως» σε μία φάση διόρθωσης που θα κρατήσει πολλούς μήνες.
Το ενδεχόμενο λοιπόν αυτό είναι ορατό το ΧΑ εκεί που θα πάει να βρει τον βηματισμό του θα συμπέσει με μια διεθνή διόρθωση.
Όμως ακόμη και αν διόρθωση δεν υπάρξει , οι πιθανότητες να σημειωθεί διόρθωση μεγαλώνουν πάντως , το ΧΑ πάλι θα βρεθεί εν μέσω ενός κλοιού.
Το πρόβλημα στην οικονομία και στο ΧΑ ξεκίνησε ως κρίση ελλείμματος και μετεξελίχθηκε σε κρίση δανεισμού. Ακόμη και αν επιλυθεί η κρίση δανεισμού η κρίση ελλείμματος παραμένει.
O πήχης προσδοκιών για το XA δεν μπορεί να είναι και πολύ υψηλός.

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης