Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κινδυνεύει με παταγώδη αποτυχία και η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Γιατί οι δανειστές συνεχίζουν να είναι αμείλικτοι με την Ελλάδα;

Κινδυνεύει με παταγώδη αποτυχία και η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -  Γιατί οι δανειστές συνεχίζουν να είναι αμείλικτοι με την Ελλάδα;
Οι δανειστές δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί λίγος να διαχειριστεί την νέα κρίση που έχει ήδη ξεσπάσει και θα ενταθεί.
Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι οδηγείται σε αδιέξοδο και αποτυχία.
Όπως οδηγήθηκε σε αποτυχία η διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλλά και η διακυβέρνηση της ΝΔ.
Κάθε μνημόνιο και κυβέρνηση, κάθε κυβέρνηση και μνημόνιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε την ιδεολογία του, αποκήρυξε στην πράξη τις αριστερές ιδέες και συμμορφώθηκε με την μνημονιακή λογική της σκληρής λιτότητας.
Για πολλούς αυτό ήταν λάθος.
Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ απλά κατάλαβε ότι οι κομουνιστικές – μαρξιστικές  θεωρίες ήταν απλά παρελθόν, ανεφάρμοστες ιδέες που ασπάζεται η μειοψηφία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία για δύο λόγους
1)Γιατί οι πολίτες βαρέθηκαν το φθαρμένο πολιτικό σύστημα που απέτυχε και οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία
2)Γιατί οι πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με τον κομουνισμό ή την στιγμή αριστερά, πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απλά είναι ένα αριστερό ευρωπαϊκό κόμμα  - και οι κατά καιρούς προκλητικές θέσεις σε ορισμένα θέματα – δεν είναι τίποτε άλλο από στρατηγική για να καταλάβει και να παραμείνει εν συνεχεία στην εξουσία.
Όμως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκε να δεχθεί πλήρως το μνημόνιο συν τοις άλλοις και γιατί εκβιάστηκε με το Grexit και γιατί αποδείχθηκε ότι η εναλλακτική οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε επικίνδυνα αδιέξοδη.
Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε τα πάντα τον Αύγουστο του 2015 και εν συνεχεία στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν, γεννάται το εξής ερώτημα.
Στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων γιατί υπάρχει πάλι αδιέξοδο;
Γιατί ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται τα πάντα;
Ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται τα πάντα για δύο λόγους
A)Γιατί δεν μπορεί να δεχθεί αμαχητί χωρίς να φανεί στην κοινωνία ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά τις μειώσεις των συντάξεων.
Οι δανειστές ζητούν μειώσεις συντάξεων έως -30%, επικουρικών έως -50%, αλλά και αλλαγές στο ασφαλιστικό.
B)Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι επιλογές είναι δύο να δεχθεί τις προτάσεις των δανειστών και να υποστεί τεράστιο πολιτικό κόστος και να μην δεχθεί τις προτάσεις των δανειστών και να υποστεί τεράστιο πολιτικός κόστος.
Όμως ο Τσίπρας δεν θέλει εκλογές, ο μηχανισμός των κομμάτων και ειδικά της ΝΔ δεν θέλουν εκλογές.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οργιάζουν οι φήμες και εκτιμήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις θα προκηρύξει εκλογές τον Μάιο ή θα υπάρξει οικουμενική ή θα κάνει ηρωική έξοδο ή πολλά άλλα σενάρια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει τίποτε από αυτά.
Απλά θα τρενάρει μέχρι τα όρια ανοχής των δανειστών και της κοινωνίας τις διαπραγματεύσεις μέχρι να πάρει αυτά που του έχουν υποσχεθεί.
Θα μειώσει τις συντάξεις έως -30% αλλά ποντάρει να πάρει κάποια θετικά στοιχεία όπως ποσοτική χαλάρωση, ρευστότητα τραπεζών και βεβαίως να ξεκινήσει μια διαπραγμάτευση για το χρέος.
Όμως ορισμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως η αύξηση της φορολογίας στο 50% για εισοδήματα πάνω από 30 χιλιάδες ευρώ δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κυβερνούν θέλουν  να φτωχοποιήσουν τους πάντες.
Οι αντιπροτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των δανειστών είναι ακραία επικίνδυνες.
Ο συνταξιούχος παίρνει την σύνταξη του επειδή υπάρχουν κάποια εκατομμύρια ελλήνων εργαζομένων που πληρώνουν.
Αν οι εργαζόμενοι φτωχοποιηθούν όλοι όπως στοχεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επειδή βρίσκεται σε αδιέξοδο τότε κανείς δεν θα μπορεί να πληρώνει τις συντάξεις καθώς αν ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά Ταμεία σχεδόν κανένα Ταμείο δεν θα μπορεί να πληρώνει συντάξεις σε 3-4 μήνες από τώρα.
Οι δανειστές είναι αμείλικτοι με την Ελλάδα, παρ΄ ότι έχουν μια διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δέχθηκε το μνημόνιο και κρατάει εν υπνώσει ή καλύτερα κρατούσε εν υπνώσει τις κοινωνικές αντιδράσεις.
Οι δανειστές ποτέ δεν είχαν χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Βλέπουν ότι λίγα γίνονται από αυτά που ζητάνε ενώ η απειλή του Grexit από τον Schaeuble μόνο τυχαία δεν ήρθε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο προκλητικά αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης και θα πληρώσει πολύ ακριβά την παρελθούσα αμφισβήτηση.
Οι δανειστές δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί λίγος να διαχειριστεί την νέα κρίση που έχει ήδη ξεσπάσει και θα ενταθεί.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι και να κάνει είναι αδιέξοδο.
Αν πει ΝΑΙ σε όλα θα υποστεί τεράστιο πολιτικό κόστος.
Αν πει ΟΧΙ σε όλα θα υποστεί επίσης πολιτικό κόστος.
Πως θα πει ΟΧΙ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2015 είπε σε όλα ΝΑΙ;
Για τον ΣΥΡΙΖΑ μια θα είναι η εξέλιξη συνεχής φθορά.
Και η ακόμη μεγαλύτερη φθορά θα έρθει όταν θα εξεταστεί η εξευτελιστική λύση για το χρέος.
Τότε όλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι η λύση για το χρέος είναι το απόλυτο φιάσκο.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης