Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σκληρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τους διεθνείς επενδυτές και πολιτικό μήνυμα δανειστών για Grexit

tags :
Σκληρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τους διεθνείς επενδυτές και πολιτικό μήνυμα δανειστών για Grexit
Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψηφίστηκε κατά τρόπο πολύ μειωτικό....από τους διεθνείς επενδυτές και από τους δανειστές...
Σκληρότατη ψήφο αποδοκιμασίας κατά της ελληνικής κυβέρνησης έδωσαν οι ξένοι επενδυτές εσχάτως στο ελληνικό χρηματιστήριο που κατέρρευσε στις 455 μονάδες σε επίπεδα χαμηλότερα του Ιουνίου του 2012 οπότε και το ελληνικό χρηματιστήριο εν μέσω χάους και χρεοκοπίας βρέθηκε στις 471,5 μονάδες.
Οι μετοχές των τραπεζών στην κυριολεξία εξαϋλώθηκαν, κατέρρευσαν σε συνεχή ιστορικά χαμηλά όλων των εποχών.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Εθνικής σημειώθηκε 9 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,00830 ευρώ προ RS  ή 0,1250 ευρώ μετά reverse split
Το ιστορικό χαμηλό της Alpha Βank είναι στα 0,99 ευρώ ή προ RS στα 0,01980 ευρώ και σημειώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 2016.
Το ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς είναι στα 0,087 ευρώ μετά RS ή προ RS στα 0,000870 ευρώ και σημειώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 2016
Το ιστορικό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,003370 ευρώ προ RS ή 0,3370 ευρώ μετά RS
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,0830 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,0042 ευρώ και σημειώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 2016.
Το κραχ στο ελληνικό χρηματιστήριο θα πρέπει να αξιολογηθεί με όρους οικονομικούς και πολιτικούς.

Με οικονομικούς όρους οι διεθνείς επενδυτές βλέπουν την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να παλινωδεί, να μην τηρεί τα συμφωνηθέντα.
Η μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2015 και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ότι…διαπραγματεύεται.
Οι απειλές επίσης της κυβέρνησης για εκλογές έχουν ενοχλήσει.
Οι διεθνείς επενδυτές – μάλιστα κάποιοι εξ αυτών – επισκέφθηκαν την Ελλάδα και συναντήθηκαν με τον Τσίπρα τον έλληνα πρωθυπουργό πήραν διαβεβαιώσεις ότι στις 10 Μαρτίου θα έχουν κλείσει όλα και μαζί και η αξιολόγηση.
Αντί αυτών διαπιστώνουν ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ ελλήνων και δανειστών και αδιέξοδο στο ασφαλιστικό.
Οι ξένοι επενδυτές έχουν ξεκινήσει γύρο επαφών με τους δανειστές, αυτό κάνουν πάντα γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση.
Τηλεφωνούσαν για να μάθουν την αλήθεια.
Η τρόικα σκόπιμα διέρρευσε σε πολλά funds ότι η εμπλοκή είναι πολύ σοβαρή για να φοβίσει την ελληνική κυβέρνηση καθώς ήταν αναμενόμενο ότι οι ξένοι θα βγουν επιθετικά πωλητές και θα κατακρημνίσουν το ελληνικό χρηματιστήριο και τις μετοχές των τραπεζών.
Η Τρόικα χρησιμοποιεί τα διεθνή funds για να ασκεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση μέσω του χάους στο χρηματιστήριο, αυτό αποτελεί διασταυρωμένη πληροφορία.
Η τρόικα καλά κάνει, το ελληνικό κράτος έχει γελοιοποιηθεί, αυτά παθαίνει κανείς όταν παρακαλάει για δανειακά.
Με τεχνικούς όρους που αναλύουμε σε άλλα ρεπορτάζ μας αν σπάσουν αποφασιστικά οι 470-475 μονάδες στο φίλτρο των 3 ημερών τότε οι 350 μονάδες είναι ο επόμενος καθοδικός στόχος για το χρηματιστήριο δηλαδή η διάλυση θα συνεχιστεί.

Το χθεσινό (8/2/2016) κραχ στο ελληνικό χρηματιστήριο θα πρέπει να αποτιμηθεί και με πολιτικούς όρους.
Όταν ο Schaeuble ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επανέφερε το Grexit και καλά ως αναφορά από το παρελθόν δεν το έκανε τυχαία.
Ήθελε να υπενθυμίσει στην ελληνική κυβέρνηση ότι αν αρχίσει πάλι τα παλιά αυτά τα γελοία του 2015 τότε το Grexit είναι εδώ.
Με πολιτικούς όρους δείχνουν οι δανειστές ότι ελέγχουν πλήρως την εύθραυστη ελληνική οικονομία.
Το ελληνικό χρηματιστήριο ωα καθρέπτης της οικονομίας και ως προεξοφλητικός μηχανισμός έδειξε σήμερα ότι…προεξοφλεί χάος και καταστροφή.
Με οικονομικούς όρους οι δανειστές ελέγχουν την οικονομία, ελέγχουν τις αγορές μέσω της σκόπιμης πληροφόρησης για αδιέξοδο και με πολιτικούς όρους το Grexit είναι ξανά στην ατζέντα.
Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε σήμερα κατά τρόπο προσβλητικό και ηχηρό και με οικονομικούς και με πολιτικούς όρους.
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε τα πάντα τον Αύγουστο του 2015 και τον Φεβρουάριο του 2016 επειδή βλέπει ότι η κοινωνία ξεσηκώνεται, επειδή βλέπει ότι η ικανότητα που είχε να κρατάει εν υπνώσει τις κοινωνικές κινητοποιήσεις αποτυγχάνει, επειδή βλέπει ότι οι 153 βουλευτές είναι στον αέρα το παίζει….κυβέρνηση που διαπραγματεύεται σκληρά.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι 100% βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί από την ΕΕ για να περάσει όλα τα σκληρά μέτρα λιτότητας και εν συνεχεία θα πεταχτεί στο πολιτικό καλάθι των αχρήστων.
Οι ευρωπαίοι θέλουν να εκδικηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και ο καλύτερος τρόπος είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονίων και της λιτότητας.
Σε αυτή την παγίδα έπεσε η Αριστερά και σε αυτή την παγίδα έπεσαν όσοι ποδοπάτησαν την ιδεολογία τους.
Έτσι εξηγείται γιατί ενώ υπάρχει και το προσφυγικό οι δανειστές σκληραίνουν την στάση τους όλο και περισσότερο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει το ξέρουν και το κατανοούν αλλά στην Ευρώπη θέλουν την πλήρη εξόντωση και δυστυχώς το παιχνίδι φτωχοποίησης των ελλήνων θα συνεχιστεί.
Κύριοι της αριστεράς δεν αλλάξατε τους όρους του παιχνιδιού, μακάρι να το είχατε πετύχει, τώρα ή θα συρθείτε να συμφωνήσετε σε όλα ή εκλογές δηλαδή χάος ή οικουμενική χωρίς Τσίπρα πρωθυπουργό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψηφίστηκε κατά τρόπο πολύ μειωτικό.

Υποσημείωση

Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές.
Ή θα δεχθεί πλήρως τις θέσεις των δανειστών σε όλα, ασφαλιστικό, εργασιακά, παντού ή Grexit.
Τα πράγματα είναι απλά και τώρα οι δανειστές δεν θα χαριστούν στην Ελλάδα.
Τα παιχνιδάκια τελείωσαν.

(πρώτη ενημέρωση 8 Φεβρουαρίου 2016, 23:23)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης