Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Υπό τον φόβο φιάσκου η κυβέρνηση παρασκηνιακώς ζητάει πακέτο αξιολόγηση με χρέος για να πει ΝΑΙ σε όλα τα μέτρα

tags :
Υπό τον φόβο φιάσκου η κυβέρνηση παρασκηνιακώς ζητάει πακέτο αξιολόγηση με χρέος για να πει ΝΑΙ σε όλα τα μέτρα
Στις 17 Μαρτίου η νέα Σύνοδος Κορυφής που θα αποδειχθεί…συνέχεια του φιάσκο…
Σε νέο επικίνδυνο καθοδικό σπιράλ βρίσκεται εκ νέου η Ελλάδα, η οικονομία και συνολικά το πολιτικοοικονομικό σύστημα.
Σε όλα τα μέτωπα αναδύεται ζόφος δηλαδή τρόμος καθώς οι καταστάσεις είναι οριακές.
Η κυβέρνηση βλέποντας τα αδιέξοδα φαίνεται ότι εξετάζει το εξής σενάριο.
Επειδή η αξιολόγηση θα είναι διασυρμός για να μετριάσει επικοινωνιακά το φιάσκο ζητάει μαζί με την αξιολόγηση να έρθει πακέτο η λύση για το χρέος.
Με την λύση για το χρέος η κυβέρνηση θα μπορέσει να τιθασεύσει τις αντιδράσεις και το χάος που θα προκληθεί από την αξιολόγηση παρωδία.
Ποια είναι τα βραχυχρόνια δεδομένα;

Αποχωρούν χωρίς συμφωνία οι δανειστές 19 Μαρτίου

Οι δανειστές αποχωρούν από την Ελλάδα το άλλο Σάββατο 19 Μαρτίου και κατά το πιθανότερο σενάριο θα επανέλθουν μετά το Πάσχα των καθολικών, μετά τις 27 Μαρτίου.
Το πρώτο στοιχείο που αποκαλύπτεται είναι ότι οι δανειστές δεν ήρθαν στην Ελλάδα για να συμφωνήσουν.
Αλλά για να κάνουν χάρη στην Γερμανία και σε ορισμένους θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ….ότι θα βοηθήσουν την Ελλάδα έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων.
Οι δανειστές δεν ήρθαν για να συμφωνήσουν αλλά για να παρουσιάσουν θέσεις, να ακούσουν αντιπροτάσεις και όλα αυτά θα τα επεξεργαστούν στην επόμενη επίσκεψη.

Στις 17 Μαρτίου η νέα Σύνοδος Κορυφής που θα αποδειχθεί…συνέχεια του φιάσκο…

Σχεδόν 48 ώρες μετά τις αποφάσεις των συνόδων κορυφής αποδεικνύεται ότι οι συμφωνίες καταρρέουν με χαρακτηριστικότερη περίπτωση το κλείσιμο των συνόρων.
H δήλωση Tusk, το συντονισμένο κλείσιμο των συνόρων, οι κατευναστικές δηλώσεις χωρίς αντίκρισμα της Merkel και βεβαίως η φαρσοκωμωδία με την Τουρκία και οι προκλητικές δηλώσεις Davutoglu (τούρκος πρωθυπουργός) για τον εναέριο χώρο της Ελλάδος….που τον θεωρεί τουρκικό κατέδειξαν ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε αποθήκη μεταναστών, σε parking μεταναστών.
Αυτό ήταν το σχέδιο να γίνει η Ελλάδα καταυλισμός μεταναστών.
Η κυβέρνηση βλέποντας αυτό το αδιέξοδο, χρησιμοποιεί την επικοινωνιακή προπαγάνδα του με συναίσθημα και ανθρωπιά για τους πρόσφυγες ενώ η πικρή αλήθεια με όρους πολιτικής διπλωματίας είναι…αποτυχία.
Δεν υπάρχει προηγούμενο.
Η Αλβανία που πριν χρόνια συνέρρεαν στην Ελλάδα οι αλβανοί έκλεισε τα σύνορα της.
Η FYROM – που αποκαλείται από όλους Macedonian – έκλεισε τα σύνορα, όπως και η Βουλγαρία.
Στην Ελλάδα στηλιτεύονται οι κυνηγοί κεφαλών αλλά η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα παγιδεύτηκε σε μια αδιέξοδη και αποτυχημένη πολιτική.
Οι μετανάστες είναι τα θύματα κατατρεγμένοι άνθρωποι αλλά η ουσία είναι μια στην διαχείρισης του προσφυγικού η Ελλάδα πήρε μηδέν.

Σκληρή πίεση της ΕΚΤ για άμεσους πλειστηριασμούς και πωλήσεις δανείων

Διεθνείς επενδυτές έχουν πραγματοποιήσει συντονισμένο lobbying στην ΕΚΤ και στον SSM απαιτώντας να πιέσουν την Ελλάδα να προχωρήσει άμεσα σε πλειστηριασμούς ακινήτων και της πρώτης κατοικίας, πλειστηριασμούς παντού ώστε να αποκτήσουν αξία τα collaterals.
Ταυτόχρονα απαιτούν μαζικές πωλήσεις δανείων ώστε οι τράπεζες να εξυγιάνουν επιθετικά τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια με τα προβληματικά ανοίγματα να έχουν εκτοξευθεί στα 112 δισεκ. και να ανακάμψουν γρηγορότερα οι μετοχές.
Οι ξένοι θεωρούν ότι μόνο μέσω μαζικών πωλήσεων κόκκινων δανείων οι τράπεζες θα εξυγιανθούν και οι μετοχές θα ανακάμψουν ή πιο απλά μόνο με αυτό τον διττό τρόπο θα βγάλουν τα χρήματα που έχουν επενδύσει.
Να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ τάσσεται ανοικτά υπέρ των πλειστηριασμών και των πωλήσεων δανείων.

Για να αποτραπεί ο διασυρμός θέλουν πακέτο αξιολόγηση και χρέος

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η αξιολόγηση θα είναι ένα φιάσκο γιατί θα χρειαστεί να πει σε όλα ΝΑΙ, ζητάει να έρθει ταυτόχρονα και η λύση για το χρέος για να μπορέσει να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ελληνική κυβέρνηση από τώρα σχεδιάζει πως θα επικοινωνήσει την αξιολόγηση που θα είναι το απόλυτο ΝΑΙ σε όλες τις απαιτήσεις της Τρόικα.

Η λύση για το χρέος διασύρθηκε και γελοιοποιήθηκε πριν καν αναζητηθεί…

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup ότι δήθεν έθεσε θέμα ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με την αφοπλιστική δήλωση Schaeuble του γερμανού ΥΠΟΙΚ ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική λύση για το χρέος…γελοιοποίησαν την διαδικασία κατά τρόπο απαράδεκτο.
Λύση για το χρέος δεν υπάρχει ούτως ή άλλως
Να υπενθυμίσουμε ότι μεταξύ 2016 και 2025 η Ελλάδα θα πληρώσει σε τοκοχρεολύσια τόκοι και αποπληρωμή χρέους περί τα 150 δισεκ.
Το haircut που θα ήταν η μόνο πραγματική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έχει αποκλειστεί, οπότε θα επικοινωθεί η επιμήκυνση ως επιτυχία.

Τι θα συμβεί στο χρηματιστήριο;

Το ελληνικό χρηματιστήριο συντηρείται αποκλειστικά λόγω των εισροών που έχουν ήδη ξεκινήσει λόγω της υποβάθμισης της χρηματιστηριακής αγοράς σε emerging market στις 18 Μαρτίου και λόγω της προσδοκίας της αξιολόγησης.
Στις 11 Μαρτίου που ο DAX στην Γερμανία έκλεισε +3,51% το ελληνικό χρηματιστήριο σερνόταν.
Τονίζαμε ότι σε διάστημα 6 συνεδριάσεων – έως 21-22 Μαρτίου - το ελληνικό χρηματιστήριο έχει προθεσμία να αποτρέψει την εκδήλωση του τρίτου πτωτικού κύματος.
Η κατάσταση είναι πολύ οριακή για το ελληνικό χρηματιστήριο.
Πολύ άμεσα θα αναρτήσουμε ένα πολύ αναλυτικό ρεπορτάζ για την πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς και βεβαίως των τραπεζικών μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης