Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Στις 10 Ιουνίου η 6η περίοδος άσκησης των warrants - Από 6 Ιουνίου η καταχώριση εντολών

Alpha Bank: Στις 10 Ιουνίου η 6η περίοδος άσκησης των warrants - Από 6 Ιουνίου η καταχώριση εντολών
Οι Επενδυτές πρέπει να απευθυνθούν στον Χειριστή του Λογαριασμού τους στο Σύστημα Αΰλων Τίτλων και να δώσουν τις εντολές ασκήσεως των Warrants
Τις ημερομηνίες και τη διαδικασία για την 6η περίοδο άσκησης των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως μετοχών (warrants) ανακοίνωσε η Alpha Bank.
Σημειώνεται ότι η καταχώριση εντολών θα ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρει τα εξής:
∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ∆ΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΤΗΣΕΩΣ ΜΕΤΟΧΩΝ (WARRANTS) ΚΑΙ ∆ΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ [27.5.2016]
Σε συνέχεια των από 10.6.2013 και 3.12.2015 ανακοινώσεων της ALPHA BANK A.E. (εφεξής η «Τράπεζα») αναφορικά με τους όρους εισαγωγής και τα χαρακτηριστικά των Παραστατικών Τίτλων ∆ικαιωμάτων Κτήσεως Μετοχών (εφεξής τα “Warrants”) που εκδόθηκαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Ν. 3864/2010 και την Π.Υ.Σ. 43/2015, η οποία τροποποίησε την Π.Υ.Σ. 38/2012, σε συνδυασμό με την Π.Υ.Σ. 6/2013, η Τράπεζα ανακοινώνει ότι η ημερομηνία έκτης ασκήσεως (Τ) είναι η 10.6.2016. Ως ημερομηνία ενάρξεως καταχωρίσεως εντολών συμμετοχής στην άσκηση ορίζεται η 6.6.2016. Στον πίνακα που ακολουθεί παρατίθενται αναλυτικά τα στοιχεία της έκτης ασκήσεως των Warrants:
ΣΤΟΙΧΕΙΑ WARRANTS
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚ∆ΟΘΕΝΤΩΝ WARRANTS ΣΕ ΙΣΧΥ 1.141.734.167
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚ∆ΟΣΕΩΣ 10.6.2013 ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΩΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Τ-4) 6.6.2016
ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ (Τ) 10.6.2016
ΗΜ/ΝΙΑ ∆ΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Τ+2) 14.6.2016
ΗΜ/ΝΙΑ ∆ΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ (Τ+3) 15.6.2016
ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ Ευρώ 25,30
ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ-MULTIPLIER (αριθμός μετοχών Alpha Bank που αντιστοιχούν στην άσκηση ενός Warrant) 0,148173663047785

∆ιαδικασία Ασκήσεως των Warrants
∆ιευκρινίζεται ότι οι Επενδυτές πρέπει να απευθυνθούν στον Χειριστή του Λογαριασμού τους στο Σύστημα Αΰλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) και να δώσουν τις εντολές ασκήσεως των Warrants από την 6.6.2016 έως και την 10.6.2016 (ημέρα Τ). Η ποσότητα των προς άσκηση Warrants θα πρέπει να είναι ελεύθερα διαθέσιμη στον Λογαριασμό του Επενδυτή, ενώ με την καταχώριση της εντολής ασκήσεως από τον Χειριστή στο Σ.Α.Τ. αυτή η ποσότητα δεσμεύεται για τους σκοπούς της διαδικασίας. Μία εντολή ασκήσεως Warrants δύναται να ακυρωθεί με εντολή που θα δώσει ο Επενδυτής στον Χειριστή του έως και την ημέρα Τ. Σημειώνεται ότι η έναρξη διαδικασίας ασκήσεως των Warrants δεν συνεπάγεται αναστολή διαπραγματεύσεώς τους στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.).

Πίστωση μετοχών
Ο διακανονισμός των εντολών ασκήσεως Warrants που καταχωρίσθηκαν στο Σ.Α.Τ. έως και την ημέρα Τ, δηλαδή η πίστωση των μετοχών που αντιστοιχούν στην άσκηση έναντι του αναλογούντος καταβληθέντος τιμήματος (αριθμός Warrants επί Πολλαπλασιαστή επί Τιμή Μετοχής έκτης ασκήσεως), θα γίνει τη 14.6.2016 (ημέρα Τ+2). Η πίστωση τυχόν κλασματικών μετοχών, κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 3 της Πράξεως Υπουργικού Συμβουλίου Αριθ. 38/19.11.2012 (ΦΕΚ Α΄ 223) και σύμφωνα με τα οριζόμενα κατωτέρω, θα γίνει τη 15.6.2016 (ημέρα Τ+3).

Άσκηση με μία εντολή στον ίδιο Χειριστή
Ο αριθμός των μετοχών που αντιστοιχούν στην άσκηση των Warrants είναι το γινόμενο της ποσότητας των ασκηθέντων Warrants επί τον Πολλαπλασιαστή στρογγυλοποιημένο στον πλησιέστερο κατώτερο ακέραιο αριθμό, την αξία των οποίων καταβάλλει ο κάτοχος των Warrants που ασκούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Χειριστή.

Άσκηση με πολλαπλές εντολές στον ίδιο Χειριστή
Εφόσον υπάρχουν περισσότερες της μίας εντολές ασκήσεως για τον ίδιο κάτοχο Warrants στον ίδιο Χειριστή, τυχόν κλασματικές μετοχές αθροίζονται και στη συνέχεια στρογγυλοποιούνται στον πλησιέστερο κατώτερο ακέραιο αριθμό, την αξία των οποίων καταβάλλει ο κάτοχος των Warrants που ασκούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Χειριστή.

Άσκηση μέσω πολλών Χειριστών
Σε περίπτωση που ο Επενδυτής κατέχει και ασκήσει Warrants μέσω περισσοτέρων του ενός Χειριστών με μία ή με πολλαπλές εντολές, τυχόν κλασματικές μετοχές που θα προκύψουν μετά τη διαχείριση των κλασματικών αξιών ανά Χειριστή (σύμφωνα με τα ως άνω) αθροίζονται και στη συνέχεια στρογγυλοποιούνται στον πλησιέστερο κατώτερο ακέραιο αριθμό, την αξία των οποίων καταβάλλει ο κάτοχος των Warrants που ασκούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Χειριστή με το υψηλότερο ποσοστό ασκηθέντων Warrants του εν λόγω Επενδυτή.
Οι εντολές ασκήσεως Warrants των Επενδυτών προς τους Χειριστές τους περιλαμβάνουν και τα κλασματικά υπόλοιπα που ενδεχομένως προκύψουν κατά τα ανωτέρω. Οι Επενδυτές υποχρεούνται, συνεπώς, να καταβάλουν στους Χειριστές τους την αξία και των επιπλέον μετοχών που τυχόν προκύψουν από κλασματικά υπόλοιπα. Για την αξία των τυχόν επιπλέον μετοχών οι δικαιούχοι θα ενημερώνονται από τον αρμόδιο Χειριστή τους, στον οποίο και θα την καταβάλουν, η δε πίστωση των μετοχών θα πραγματοποιείται στον λογαριασμό αξιών των δικαιούχων που τηρείται στον ίδιο Χειριστή.
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Mέτοχοι-Επενδυτές δύνανται να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρετήσεως Μετόχων της Τραπέζης (τηλ. 210 326 5546, 210 326 5812 και 210 326 5814).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης