Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καταγγέλλουν ετερόκλητη συμμαχία ΔΑΚΕ με ΠΑΜΕ για αποκλεισμό της Alpha στο Ε.Κ.Α.

tags :
Καταγγέλλουν ετερόκλητη συμμαχία ΔΑΚΕ με ΠΑΜΕ για αποκλεισμό της Alpha στο Ε.Κ.Α.
«Το ΠΑΜΕ κυρίως αναλαμβάνει ιστορικές ευθύνες και καλείται έστω και τώρα να εγκαταλείψει το δρόμο του καιροσκοπισμού»
Στην καταγγελία όλων αυτών των μεθοδεύσεων που αποσκοπούν τη συρρίκνωση των δυνάμεων της παράταξης, αλλά και τον εκφοβισμό κάθε εργαζομένου που συνδικαλίζεται, προχωρά η Νέα Πορεία, μέσω ανακοίνωσης της.

Αναλυτικότερα:

«Η παράταξη μας απέδειξε με την συμμετοχή της στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατά την προηγούμενη τριετή θητεία, ότι επάξια είχε αναδειχτεί 4η δύναμη (πάνω κι από τη ΔΑΚΕ), παρ’ ότι ήταν ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο , χωρίς κομματική ταμπέλα και καθοδήγηση.
Ο “κίνδυνος” επανάληψης της επιτυχούς παρουσίας της Νέας Πορείας που είχε ως ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα την φιλελεύθερη, συμμετοχική Δημοκρατία κατά το τελευταίο εκλογικό 29ο Συνέδριο του Ε.Κ.Α. οδήγησε την καθοδήγηση της παράταξης της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ – ΚΚΕ), αλλά και την ΔΑΚΕ (Ν.Δ;) σε μια ετερόκλητη σύμπραξη με στόχο τον αποκλεισμό των 72 συνέδρων των προερχομένων από το Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank από το να είναι υποψήφιοι της παράταξης, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια!
Η αιτιολογία του αποκλεισμού του ως άνω Σωματείου (που σημειωτέων είναι Πανελλαδικής εμβέλειας και από τα πλέον μαζικά μέλη του Ε.Κ.Α, της Ο.Τ.Ο.Ε και της Γ.Σ.Ε.Ε) ήταν αστεία.
Δήθεν έπασχε η νομιμοποίησή του…..
Για το πώς και με ποια κριτήρια λήφθηκε η απόφαση παραπέμπουμε στις αλληλοκατηγορίες των Δ.Α.Σ -Ε.Κ.Α (ΠΑΜΕ) και της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα που δημοσιοποιήθηκαν με την ευκαιρία αποκλεισμού άλλων πρωτοβάθμιων Σωματείων που έθιγαν τα εκατέρωθεν συμφέροντα καθαρά για λόγους συσχετισμού δυνάμεων στις επικείμενες εκλογές του Ε.Κ.Α και όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος της νομιμότητας και κυρίως αυτών που επιλεκτικά σέβονται νόμους και δικαστικές αποφάσεις ( όταν αυτές είναι υπέρ τους είναι “λαϊκές” όταν είναι κατά τους είναι “αστικές” και τις καταγγέλλουν).
Η αναπόφευκτη προσφυγή στη Δικαιοσύνη του “Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank” για να ανακληθεί η απόφαση των ελεγχόμενων οργάνων του Ε.Κ.Α για αποκλεισμό των αιρετών συνέδρων του δικαίωσε τον ως άνω σύλλογο με δύο (2) δικαστικές αποφάσεις:

Α) Στις 20 Μαΐου 2016 (Προσωρινή Διαταγή της Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Αικατερίνης Μπετσικώκου)

Β) Στις 24 Μαΐου (Προσωρινή Διαταγή της Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Αγγελικής Χατζηδάκη)

Η ετερόκλητη συμμαχία ΠΑΜΕ – ΔΑΚΕ προσέφυγε στο ίδιο Δικαστήριο με Αίτηση Ανάκλησης μόνο της Β ως άνω απόφασης του και αίτημα προσωρινής διαταγής να αποκλειστούν από το Συνέδριο οι 72 σύνεδροι του Συλλόγου της Alpha Bank με μία πρωτοφανή απόφαση που εξεδόθη σήμερα (27-5-2016) από την Πρόεδρο Υπηρεσίας Πρωτοδικείου Αθηνών κα Τόλια Μαρία – Αναστάση (υπ’ αριθμ. 2329/2016)….ανακαλείται η ως άνω Β προσωρινή διαταγή και απαγορεύεται η συμμετοχή των 72 συνέδρων του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank στο Συνέδριο του Ε.Κ.Α (υποψηφιότητες – αρχαιρεσίες)!!!
Παραμένουμε όμως σε ισχύ η 1η σχετική απόφαση της 20/5/2016 που έχει δικαιώσει το σύλλογο προσωπικού της Alpha Bank!!

Καταγγέλλουμε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που σκοπό έχουν όχι μόνο την συρρίκνωση των δυνάμεων της παράταξης μας, αλλά και τον εκφοβισμό κάθε εργαζομένου που συνδικαλίζεται και δεν αποδέχεται τον κομματικό και στρατευμένο συνδικαλισμό.
Όταν υπέρ των αιτημάτων των συναδέλφων συνυποψήφιων μας του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank τάσσονται οι νομίμως αιρετές Διοικήσεις του Ε.Κ.Α με σχετική μάλιστα κατάθεση στα Δικαστήρια του Προέδρου του και της ΟΤΟΕ (που άσκησε και κύρια παρέμβαση ) είναι προφανές ότι θα οδηγηθούμε σε καταστατική και δημοκρατική εκτροπή όχι μόνο στο Ε.Κ.Α , αλλά και σε ό,τι θα επηρεάσουν οι ελαττωματικές αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν τόσο στην Διοίκηση του , όσο στην εκπροσώπηση της ΓΣΕΕ…..

Το ΠΑΜΕ κυρίως αναλαμβάνει ιστορικές ευθύνες και καλείται έστω και τώρα να εγκαταλείψει το δρόμο του καιροσκοπισμού που έχει πάρει για πρόσκαιρα και ιδιοτελή συνδικαλιστικά οφέλη.
Δηλώνουμε
Η παράταξη μας παρά τον αντιδημοκρατικό και αντισυναδελφικό αποκλεισμό της μισής σχεδόν δύναμής της κατέρχεται στις εκλογές του ΕΚΑ και θα διεκδικήσει την ψήφο κάθε υγιώς σκεπτόμενου , ελεύθερου και ανεξάρτητου από κόμματα, κυβερνήσεις και εργοδοσίες συνέδρου.

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Πορείας»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης