Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για τα δάνεια που χορήγησε η Probank - 5 παρατηρήσεις

tags :
Προς αποκατάσταση της αλήθειας για τα δάνεια που χορήγησε η Probank - 5 παρατηρήσεις
Τι αναφέρει επιστολή εργαζομένων της Probank για τα δάνεια που χορηγήθηκαν στο παρελθόν
Σχετικά με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο,για την παραπομπή 70 υπαλλήλων και στελεχών της τ. τράπεζας PROBANK στη δικαιοσύνη, με την κατηγορία της απιστίας, για "επισφαλή" δάνεια που χορηγήθηκαν την περίοδο 2002-2011,θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής.

1.Το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας ελεγχόνταν συνεχώς και ιδιαίτερα την τριετία 2009-2012 πολλάκις απο την Εποπτική Αρχή των τραπεζών και ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές,χωρίς σημαντικές παρατηρήσεις για την φερεγγυότητά του,ακόμα και εν μέσω της διογκούμενης οικονομικής κρίσης.

2.Η διαδικασία χορήγησής των δανείων ακολούθησε κατά γράμμα τον εγκεκριμένο απο τις εποπτικές αρχές κανονισμό χρηματοδοτήσεων της Τράπεζας και εγκρίθηκαν αυστηρά σύμφωνα με τα τραπεζικά κριτήρια.
Η συντριπτική πλειοψηφία των χορηγήσεων αυτών καλύπτεται απο εμπράγματες ή άλλες αυτορευστοποιούμενες εξασφαλίσεις.

3.Γιά τα αναφερόμενα στις δημοσιεύσεις δάνεια οι συμβάσεις τους είχαν πρό πολλού καταγγελθεί απο την ίδια την Τράπεζα Probank και πριν τον Ιούλιο του 2013, οπότε και αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας της, και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες χρονοβόρες νομικές διαδικασίες είσπραξής τους,που συνεχίζονται μέχρι σήμερα και απο τον ειδικό εκκαθαριστή.

4.Σε σύνολο δανειακού χαρτοφυλακίου 2,8 δις ευρώ τα δάνεια αυτά αποτελούσαν μόνο το 2% του συνόλου και όχι το εξωπραγματικό ποσοστό,πού εσφαλμένα αναφέρεται στα δημοσιεύματα (η αναφορά σε ένα μικρό δείγμα δανείων που εξετάστηκαν, αποπροσανατολίζει την γενική εικόνα).

5.Τα στοιχεία που παρέδωσε ο ειδικός εκκαθαριστής στις δικαστικές αρχές φαίνεται ότι  είναι ελλειπή και αποσπασματικά, και δεν βοηθούν στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι στη διάρκεια της δικαστικής διερεύνησης θα αποκατασταθεί η αλήθεια,η τιμή και η υπόληψη του συνόλου του προσωπικού που βλάπτεται από  "ανώνυμες" και αστήρικτες καταγγελίες.
Τα κίνητρα  και  οι σκοποί αυτών μας είναι άγνωστοι, δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε ότι συνδέονται σκοπίμως στοιχεία που αφορούν άλλες τράπεζες με την PROBANK.

Ομάδα υπαλλήλων και στελεχών της τ. τράπεζας PROBANK

(πρώτη ενημέρωση 31 Μαΐου 2016, 00:49)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης