Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αποκάλυψη - Το κρυφό σχέδιο για τις ριζικές αλλαγές διοικήσεων στις ελληνικές τράπεζες – Πως ο SSM αλλάζει πλήρως το χάρτη

Αποκάλυψη - Το κρυφό σχέδιο για τις ριζικές αλλαγές διοικήσεων στις ελληνικές τράπεζες – Πως ο SSM αλλάζει πλήρως το χάρτη
Ένα ευρύτερο σχέδιο διοικητικών αλλαγών άμεσων και μεσοπρόθεσμων φαίνεται ότι επεξεργάζονται - και σε γνώση του SSM - για το ελληνικό banking
Ένα ευρύτερο σχέδιο ριζικών αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα με επίκεντρο τις διοικήσεις των τραπεζών φαίνεται ότι βρίσκεται σε επεξεργασία.
Με βάση αξιόπιστη θεσμική πηγή το σχέδιο αυτό έχει ως στόχο την ριζική ανανέωση των διοικήσεων των τραπεζών με στόχο την επανεκκίνηση του ελληνικού banking.
Οι ριζικές αλλαγές ωστόσο ενέχουν ρίσκα γιατί μπορεί ένα νέο στέλεχος να φέρνει νέο όραμα και στρατηγικές αλλά η εμπειρία των παλαιών στελεχών είναι αναντικατάστατη.
Με βάση λοιπόν την θεσμική πηγή το κρυφό σχέδιο έχει ως εξής
«Επανασχεδιάζεται ο τραπεζικός χάρτης και…η ανθρωπογεωγραφία του ελληνικού banking με τον SSM να έχει εποπτικό ρόλο και να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις.

Εθνική τράπεζα – Αποχώρηση της Κατσέλη και πιθανή αποχώρηση και του Φραγκιαδάκη

Η Λούκα Κατσέλη η πρόεδρος της Εθνικής θα βρεθεί εκτός Εθνικής λόγω ενός εκτρωματικού νόμου που είναι στρατηγικά 100% λάθος.
Παρ΄ όλα αυτά αλλαγή στον νόμο είναι αδύνατο να υπάρξει και ως εκ τούτου η Κατσέλη θα αποχωρήσει.
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ο CEO της Εθνικής οργάνωσε την πώληση της Finansbank και έχει προβεί σε οργανωτικές και άλλες αλλαγές.
Ωστόσο δέχεται πιέσεις εκ της κυβερνήσεως, στοιχείο που μετράει θετικά για τον SSM που δεν θέλει όσμωση των διοικήσεων με την κυβέρνηση αλλά από την άλλη η αντικατάσταση του παραμένει στο τραπέζι.
(Υποσημείωση bankingnews.
Θεωρούμε ότι η αντικατάσταση Φραγκιαδάκη δεν θα εξυπηρετούσε κανένα σκοπό σε αυτή την φάση αλλά ούτε και σε μελλοντική.
Οι τράπεζες δεν μπορούν να αλλάζουν διοικήσεις κάθε μήνα)

Alpha bank – Πιθανή η αποχώρηση Μαντζούνη το καλοκαίρι του 2017 με νέο CEO τον Φιλάρετο

Το τεχνικό εμπόδιο με τα 3 ή 4 εκτελεστικά μέλη στο διοικητικό συμβούλιο που εγείρει ο SSM μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλά εσωτερικά θα δρομολογηθεί η μεταβατική φάση των διοικητικών αλλαγών στην Alpha bank.
Ο Δ. Μαντζούνης ο CEO της Alpha bank είναι πιθανό να αποχωρήσει οικιοθελώς το Καλοκαίρι του 2017.
Σε μια τέτοια περίπτωση ο SSM δεν μπορεί να ασκήσει πίεση για αλλαγές γιατί η Alpha bank ήδη διαθέτει ισχυρή εταιρική διακυβέρνηση.
Εφόσον αυτό το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί νέος CEO θα αναλάβει ο Σπ. Φιλάρετος ή ο Γιώργος Αρώνης σε βάθος ενός έτους.
(Υποσημείωση bankingnews.
Θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει βιασύνη για το πότε θα αποφασίσει να αποχωρήσει ο Δήμος Μαντζούνης από την Alpha bank καλά τα έχει καταφέρει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.
O Μαντζούνης είναι κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης με σημαντική συνεισφορά στην διαμόρφωση μιας αξιόπιστης Alpha bank)

Πειραιώς – Ο πόλεμος Paulson με Σάλλα θα καταλήξει σε συμβιβασμό χωρίς νικητή ή ηττημένο

Όντως είχε υπάρξει ένα σχέδιο ο Μιχάλης Σάλλας να αναλάβει επίτιμος πρόεδρος στην Πειραιώς και ο νέος CEO να είναι κοινής αποδοχής μεταξύ Paulson και Σάλλα.
Το σενάριο αυτό δεν ευδοκίμησε.
Δεν νομίζω ότι η μάχη θα εξελιχθεί σε εξοντωτικό πόλεμο.
Ο Paulson γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ελέγξει την Πειραιώς γιατί είναι hedge funds και ο Σάλλας γνωρίζει ότι η Πειραιώς χρειάζεται μια διοικητική ανεξαρτητοποίηση.
Ο συμβιβασμός είναι το πιθανότερο σενάριο χωρίς νικητές και ηττημένους.
(Υποσημείωση bankingnews.
Η επιχειρούμενη προσπάθεια να εξοντωθεί ο Σάλλας από την Πειραιώς είναι σαν να θέλεις να εξοντωθεί η Πειραιώς.
Όλο το οικοδόμημα της Πειραιώς χτίστηκε από τον Σάλλα οπότε κάθε μέτοχος θα πρέπει να προσβλέπει στην συνεργασία του Σάλλα.
Ακόμη και ήθελε να αποχωρήσει οι μέτοχοι έπρεπε να τον κρατήσουν.
Ο Paulson έχει κινηθεί πραξικοπηματικά και οι συνεχείς ενημερώσεις του SSM εις βάρος του Σάλλα και της Πειραιώς δεν βοηθούν).

Eurobank: Το Fairfax διατηρεί το διοικητικό σχήμα

Το Fairfax που είναι ο στρατηγικός μέτοχος διατηρεί το διοικητικό σχήμα.
H Eurobank είναι η τράπεζα όπου τα διοικητικά θέματα αφορούσαν το παρελθόν

Το κείμενο που διαβάσατε προέρχεται από θεσμική πηγή σε πολύ υψηλό επίπεδο που έχει σφαιρική προσέγγιση για το ελληνικό banking.
Όπου υπάρχουν υποσημειώσεις από το bankingnews επισημαίνονται σε παρένθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης