Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με το προσωπείο της κάθαρσης ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει πογκρόμ επιχειρηματιών, τραπεζιτών – Πως στήνεται το κόλπο…

Με το προσωπείο της κάθαρσης ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει πογκρόμ επιχειρηματιών, τραπεζιτών – Πως στήνεται το κόλπο…
Ένα ευρύτερο σχέδιο εξόντωσης του Ανδρέα Βγενόπουλου του βασικού δημιουργού της MIG με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες βρίσκεται σε εξέλιξη υποκινούμενο από την κυβέρνηση και μέρος της δικαιοσύνης.
Πίσω από το προσωπείο της κάθαρσης, της πεποίθησης που κυριαρχεί στην κοινωνία ότι οι φοροφυγάδες να πάνε στην φυλακή, οι τραπεζίτες στην φυλακή….κρύβεται το δόλιο προσωπείο της λαϊκίζουσας αριστεράς.
Το παιχνίδι των εντυπώσεων που παίζει η λαϊκίζουσα αριστερά έχει διττό στόχο
1)Από την μια μεριά να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι η αριστερά στην Ελλάδα θέλει την κάθαρση και θα φθάσει ακόμη και στους ολιγάρχες και τραπεζίτες.
Ο στόχος δεν είναι η κάθαρση αλλά οι εντυπώσεις.
Η λαϊκίζουσα αριστερά ψάχνει να βρει σανό να ταΐσει τα πλήθη με την διαφορά ότι τα πλήθη πλέον δεν τρώνε σανό.
2)Από την άλλη με τον μανδύα της δήθεν πεφωτισμένης δημοκρατικής αριστεράς και άλλων ανοησιών περί συνταγματικής αναθεώρησης προσπαθούν να ξεγελάσουν τους πολίτες ότι αριστερά και δημοκρατία είναι συνυφασμένη.
Ταυτόχρονα αποσιώπησαν την ήττα της απλής αναλογικής ενός φαιδρού εκλογικού συστήματος που απλώς εξυπηρετεί τα σχέδια της παρακμάζουσας δημοσκοπικά αριστεράς.

Πως στήνεται το κόλπο;

Οι τραπεζίτες στην φυλακή αυτό ήταν το σύνθημα ώστε μέρος του λαού που ταΐζεται συστηματικά με σανό να πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα βάλλει με τους τραπεζίτες.
Ποια η σημειολογία, οι τραπεζίτες αποτελούν το καπιταλιστικό κεφάλαιο και αυτό το κόμμα της «διαφάνειας και της δημοκρατίας» ο ΣΥΡΙΖΑ… θα καταπολεμήσει τους τραπεζίτες.
Τι έκαναν οι τραπεζίτες;
Για να δούμε αν τα παραμύθια της λαϊκίζουσας αριστεράς έχουν βάση ή απλά αποτελούν πολιτικό καιροσκοπισμό και φαρισαϊσμό;
Οι τραπεζίτες αγόρασαν κρατικά ομόλογα που εξέδιδε το ελληνικό δημόσιο.
Προσέξτε οι τράπεζες αγόρασαν συνολικά 55,4 δισεκ. κρατικά ελληνικά ομόλογα.
Αν τους κατηγορήσουν γι΄ αυτό θα πρέπει πρωτίστως να καταδικαστεί το ελληνικό κράτος ως κοινός απατεώνας.
Τα ομόλογα δεν ήταν του ιδιωτικού τομέα αλλά του κράτους.
Άρα οι τραπεζίτες να πάνε φυλακή για τα ομόλογα είναι αέρας κοπανιστός δεν κάνει ούτε για σανό.
Οι τραπεζίτες να πάνε φυλακή γιατί έδωσαν δάνεια σε φίλους επιχειρηματίες, μέσα ενημέρωσης και άλλα προπαγανδίζει ο λαϊκίζουσα αριστερά.
Ας δούμε λίγο τα δεδομένα και ας αποτιμήσουμε τα γεγονότα, όχι την προπαγάνδα.
Το 2005 τα δάνεια σε μέσους όρους ήταν 135 δισεκ. (έφθασαν τα 148 δισεκ στο τέλος του 2005) πόσο ήταν τα NPLs τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια;
Ήταν το 8% των δανείων δηλαδή 11 δισεκ. ευρώ.
Τι έγινε και βρεθήκαμε με 117 δισεκ. μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα;
Μήπως η ύφεση στην οικονομία που μείωσε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν 28%;
Μήπως η αποτυχία των κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσουν την οικονομική ομαλότητα;
Μήπως η εκτόξευση της ανεργίας στο ιστορικό υψηλό του 33% σε πραγματικούς όρους ανεργίας;
Μήπως η δραματική μείωση της παραγωγής από τις βιομηχανίες που εν μέσω εθνικής καταστροφής δεν μπορούσαν να αντέξουν το βάρος της χρεοκοπίας της Ελλάδος;
Μήπως η δραματική υποτίμηση των εγγυήσεων που είχαν οι τράπεζες ως collaterals για τα δάνεια που χορηγούσαν;
Η ανικανότητα του πολιτικού συστήματος δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τις χρεοκοπίες εταιριών υποστηρίζουν πολλοί ενώ κάποιοι άλλοι λένε ορισμένες επιχειρηματίες δεν ήταν και απατεώνες;
Προφανώς και υπήρχαν και απατεώνες και στους απατεώνες η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αμείλικτη.
Όμως η λαϊκίζουσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ενώ έκαναν άνθρωποι της χρυσές δουλειές στο banking – προσπαθεί να εξοντώσει τους τραπεζίτες.
Αν ήμασταν 10 χρόνια πίσω θα έβαζε δικούς της στις ελληνικές τράπεζες και θα καθάριζε.....
Επειδή όμως δεν μπορεί να βολέψει δικούς της δέχεται να αφελληνιστεί το ελληνικό banking ώστε «να σπάσει το απόστημα τραπεζιτών - επιχειρηματιών».
Με τέτοιες ανοησίες ορισμένοι θα πουν ναι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να βάλει τάξη στην τραπεζική ανομία.
Αλλά ποια ανομία;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες δεν μπορεί να κάνει πολλά δεν μπορεί να διορίσει δικούς της ανθρώπους και ως εκ τούτου κάνει το εξής κόλπο δέχεται ο SSM να καθαρίσει τους τραπεζίτες στο όνομα της κάθαρσης.
«Αφού οι τραπεζίτες που ελέγχουν τις τράπεζες δεν μπορούν να τους καθαρίσουν και να βολέψουν δικούς τους ας τους καθαρίσει ο SSM ώστε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να μην έχουν καμία πρόσβαση στις τράπεζες, ταυτόχρονα κρατάνε και σε ομηρία και την ΤτΕ» αναφέρει κορυφαίος τραπεζίτης.
Άρα ότι συμβαίνει στις τράπεζες με την καθωσπρέπει απομάκρυνση Σάλλα, την παραπομπή στην δικαιοσύνη της διοίκησης της Alpha bank και αυτών που θα ακολουθήσουν έχουν ένα στόχο….αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ελέγξει τις διοικήσεις των τραπεζών να σπάσει τον ομφάλιο λώρο των τραπεζιτών με τα κόμματα από τα οποία προέρχονται οι τραπεζίτες δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ....ας αναλάβουν ξένοι τις ελληνικές τράπεζες, ας αναλάβουν και μογγόλοι αρκεί να μην είναι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε την άλωση των τραπεζών όχι λόγω διαφάνειας αλλά αποκλειστικά επειδή τον βολεύει η άλωση των τραπεζών.
Αν μπορούσε να διορίσει μπολσεβίκους, αναρχοκομουνιστές, μαοϊστές, πρώην αντάρτες του ΕΑΜ θα το έπραττε αλλά δεν μπορεί να το πράξει λόγω της ΕΚΤ που ελέγχει πλήρως τις τράπεζες.
Ποια είναι η άποψη της αριστερής κυβέρνησης για τους τραπεζίτες;
Για τον Σάλλα ότι έγκαιρα έπρεπε να είχε γίνει επίτιμος πρόεδρος στην Πειραιώς και καθώς καθυστέρησε.
Για Alpha bank και Eurobank ότι διοικούνται από μη φιλικά προσκείμενους τραπεζίτες (άλλη φορά να ζητείται πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων)
Για την ΤτΕ ότι ο Στουρνάρας «παίζει παιχνίδια».

Πως στήνεται το κόλπο με επιχειρηματίες τεράστιας σημειολογίας όπως ο Βγενόπουλος

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τις πιο ξεχωριστές επιχειρηματικές φυσιογνωμίες στην Ελλάδα, με κυριότερο χαρακτηριστικό του ότι τα έβαλε με όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Βγενόπουλος αποτελεί λοιπόν μια επιχειρηματική προσωπικότητα μεγάλης σημειολογίας.
Δεν κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή, απάτες ή άλλες άνομες πράξεις.
Στοχοποιήθηκε από τους κυπρίους ή καλύτερα από τον κυπριακό θίασο ως εξιλαστήριο θύμα της κυπριακής προπαγάνδας που αναζητούσε απεγνωσμένα ένα ένοχο για την καταστροφή της Κύπρου.

Το colpo grosso κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου

Ένα ευρύτερο σχέδιο εξόντωσης του Ανδρέα Βγενόπουλου του βασικού δημιουργού της MIG με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες βρίσκεται σε εξέλιξη υποκινούμενο από την κυβέρνηση και μέρος της δικαιοσύνης.
Η απόφαση να ανασυρθούν από το αρχείο οι δικογραφίες κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου παρ΄ ότι ελέχθησαν κατά τρόπο διεξοδικό και δεν βρέθηκε τίποτε το παράνομο, είναι προφανής απόδειξη ότι η κυβέρνηση και μέρος της δικαιοσύνης δρώντας πραξικοπηματικά και παραβιάζοντας κάθε αρχή δικαίου έχουν στοχοποιήσει τον επιχειρηματία.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από διεξοδική και πολύμηνη έρευνα της Τσατάνη που χειρίστηκε την υπόθεση, μετά από πορίσματα ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων, μετά από τις γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο δεν βρέθηκε τίποτε αλλά η υπόθεση κατέληξε στο αρχείο…
Ελάχιστοι ίσως γνωρίζουν ότι σε αυτή την ογκωδέστατη δικογραφία κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου υπάρχει πλήθος αποδεικτικών στοιχείων που αποδεικνύουν ότι οι χειρισμοί του επιχειρηματία και τραπεζίτη ήταν 100% σύννομες.
Τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος τι κατέδειξαν;
Τα πορίσματα ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων τι κατέδειξαν;
Η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου αποφάσισε να επαναφέρει από το αρχείο την υπόθεση Βγενόπουλου παρ΄ ότι αρχειοθετήθηκε…γιατί οι πρώην βουλευτές Τσιρώνης και Σηφουνάκης προσκόμισαν νέα στοιχεία.
Οι δύο καταδικασμένοι βουλευτές από τον Βγενόπουλο για συκοφαντική δυσφήμηση επί 3 χρόνια συνέλεγαν στοιχεία μαζί με δημοσιογράφο που – εσχάτως βρέθηκε να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λάρνακας…ούτε καν της Λευκωσίας – προσπάθησαν να στοχοποιήσουν και συκοφαντήσουν τον Βγενόπουλο.
Είχαν 3 χρόνια να συλλέξουν στοιχεία και τα στοιχεία που προσκόμισαν κρίθηκαν ανάλογης αξίας με τον κάλαθο των αχρήστων.
Πρωτίστως να επισημανθεί γιατί κατηγορείται ο Βγενόπουλος;
Κατηγορείται ως τρομοκράτης, κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε χρήματα;
Κατηγορείται για το χαρτοφυλάκιο ομολόγων της Marfin Popular Bank και τα δάνεια που χορηγούσε η τράπεζα και για τα περισσότερα μάλιστα δεν είχε ούτε καν τυπική ανάμειξη γιατί ήταν αντιπρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος στον όμιλο.
Εν πάσει περιπτώσει η Τράπεζα της Ελλάδος έχει καταθέσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι λειτούργησε με γνώμονα την συνήθη τραπεζική πρακτική.
Τα στοιχεία είναι καθολικά και συντριπτικά.
Πότε ξεκίνησε να καθίσταται στόχος ο Βγενόπουλος;
Όταν άρχισε να μην κάνει χάρες….στην κυβέρνηση και όταν ο Βγενόπουλος κατηγόρησε ευθέως μέλη της κυβέρνησης ότι έχουν στήσει σκευωρία εναντίον του.
Ένας ένοχος, ένας που έχει «λερωμένη την φωλιά του» κατά το λαϊκώς λεγόμενο δεν επιτίθεται στην κυβέρνηση;
Μόνο και μόνο αυτό απαιτεί πέραν από τόλμη και καθαρή συνείδηση τα οποία διαθέτει ο Βγενόπουλος σε αντίθεση με κάποιους που με δόλο ενορχηστρώνουν την εξόντωση του Βγενόπουλου.
Στην συνείδηση ορισμένων οι επιχειρηματίες είναι εκ φύσεως απατεώνες, ανήθικοι και σίγουρα κρύβουν το άνομο παρελθόν τους.
Η αντίληψη αυτή ισχύει για ορισμένους π.χ. που διεκδικούν ακόμη και τηλεοπτικές άδειες ενώ ο βίος τους είναι ο υπόκοσμος.
Οι άνθρωποι αυτοί συναγελάζονται με την κυβέρνηση, ο υπόκοσμος συναγελάζεται με την κυβέρνηση.
Αυτοί είναι υπεράνω ελέγχου, ο Βγενόπουλος όμως επειδή ο κυπριακός θίασος βλέπει ότι θα χάσει το διαιτητικό δικαστήριο, ο ελληνικός κυβερνητικός θίασος επειδή βλέπει ότι «δεν είναι του χεριού τους και δεν τους κάνει χατίρια» τον έχουν στοχοποιήσει νομίζοντας ότι σέρνοντας σκόπιμα…τις υποθέσεις Βγενόπουλου θα τον εξοντώσουν οικονομικά, θεσμικά και ηθικά.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση στοχοποίησε τον Βγενόπουλο.... μετά την επίθεση του Βγενόπουλου κατά της ελληνικής δικαιοσύνης και των γνωστών καταγγελιών.

Ποιες θα είναι οι μελλοντικές εξελίξεις;

Θα αποσυρθεί από το αρχείο η υπόθεση Βγενόπουλου….και κάποια στιγμή θα ξαναμπεί στο αρχείο.
Ας δώσουμε ένα παράδειγμα.
Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου της Marfin Popular ήταν 3-4 δισεκ. και των υπολοίπων ελληνικών τραπεζών 54 δισεκ.
Γιατί μπορεί να κατηγορηθεί ο Βγενόπουλος ότι η τράπεζα αγόρασε ελληνικά κρατικά ομόλογα;
Μπορεί το κράτος να κατηγορήσει ένα τραπεζίτη γιατί αγόρασε τα ομόλογα που έκδωσε και εν συνεχεία κούρεψε;
Πόσα δάνεια ήταν τα επίμαχα στην Marfin Popular Bank περίπου 2 δισεκ.
Πόσα είναι τα NPEs στο ελληνικό banking 117 δισεκ.
Δηλαδή η υπόθεση των δανείων της Marfin Popular αντιστοιχούν στο 1,7% του προβλήματος του ελληνικού banking;
Τα υπόλοιπα 98,3% τι έγιναν ρε παιδιά….χάθηκαν;
Ακόμη και εάν εξετάσουμε την περίπτωση Ευθύμιου Μπουλούτα του πρώην CEO της MIG και δούμε γιατί κατηγορείται τότε αποκαλύπτεται όχι απλά η σκευωρία αλλά ο δόλος.
Να θυμίσουμε ότι κατηγορείται ότι το 2011 δεν ενέγραψε το goodwill της Εγνατίας τράπεζας ύψους 580-640 εκατ ευρώ στο 9μηνο του 2011 αλλά αυτό συνέβη 3 μήνες αργότερα τον Δεκέμβριο του 2011.
Όσοι γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει απλά ένα παράδειγμα αρκεί.
Η Εθνική εξαγόρασε την Finansbank 5,4 δισεκ. το 2006, ξέρετε πότε ενέγραψε το τελευταίο σκέλος του goodwill ακριβώς 9 χρόνια μετά στο τέλος του 2015.
Η διαδικασία της Εθνικής είναι σύννομη 100%.
Δείτε όμως την σύγκριση 9 χρόνια προς 3 μήνες.
Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά;
Τουλάχιστον κάποιοι ξέρουν, δεν παγιδεύονται στην κοινή γραμμή όλοι είναι απατεώνες εκ προοιμίου….
Η περίπτωση Βγενόπουλου είναι μια ακραία κατασκευασμένη, προκλητική και εξόφθαλμη εξόντωση μηχανισμών της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης που δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας επιχειρηματίας τους έβγαλε στην σέντρα.
Παραδόξως τα καλύτερα έπονται…
Λίγο υπομονή…θα έχουν πολύ ενδιαφέρον αυτά που θα συμβούν.

Σχετική υποσημείωση

Την Δευτέρα στις 18 Ιουλίου του 2016 η ελληνική αστυνομία με εντολή της εισαγγελίας βρέθηκε στο σπίτι του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Στο σπίτι ήταν η γυναίκα του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο επιχειρηματίας ήταν στην MIG.
Σε ερώτηση γιατί θέλουν να ερευνήσουν το σπίτι η απάντηση ήταν της αστυνομίας ότι δεν γνωρίζουμε.
Ο έλεγχος διεξήχθηκε κράτησε 30 λεπτά και η αστυνομία πήρε ένα υπολογιστή από την οικία του Βγενόπουλου.
Ο υπολογιστής ήταν της γυναίκας του Βγενόπουλου και είχε να λειτουργήσει πολλούς μήνες και δεν διαθέτει κανένα στοιχείο.
Με πρωτοβουλία της γυναίκας του Βγενόπουλου προσφέρθηκε να ανοίξουν και το χρηματοκιβώτιο το οποίο ήταν άδειο.
Οι αστυνομικοί αποχώρησαν αφού ευχαρίστησαν για την πολύ ανεκτική στάση.
Την επόμενη ημέρα οι δικηγόροι του Βγενόπουλου ζήτησαν να μάθουν από την εισαγγελία τους λόγους που διεξήχθη η έρευνα στην οικία του.
Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι η έρευνα ήταν απόρρητη.
Αυτή η απόρρητη έρευνα δημοσιεύθηκε την επομένη ημέρα....
Όλα αυτά τι δείχνουν πόσο στημένη πόσο προκλητικά στημένη....είναι η υπόθεση.

Βγενόπουλος (MIG): Καλοδεχούμενες οι έρευνες σε ένα Κράτος Δικαίου - Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του

Καλοδεχούμενες χαρακτηρίζει τις έρευνες και τις προκαταρκτικές εξετάσεις σε ένα Κράτος Δικαίου, ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος.
Επιχειρώντας μια αναδρομή στην εκδίκαση των υποθεσεών του, καλεί τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη λειτουργία της δικαιοσύνης.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
Στις 18 Ιουλίου έγινε έρευνα στο σπίτι μου με εισαγγελική παραγγελία στα πλαίσια κάποιας προκαταρκτικής εξέτασης.
Φυσικά δεν υπήρξαν «ευρήματα» γι’ αυτό και η έρευνα αυτή δεν διαφημίστηκε.
Όταν οι δικηγόροι μου προσπάθησαν να πληροφορηθούν από την αρμόδια Εισαγγελία το περιεχόμενο της προκαταρκτικής εξέτασης για να ελεγχθεί και η νομιμότητα της εισαγγελικής παραγγελίας, η απάντηση ήταν «σε αυτή την φάση το περιεχόμενο της προκαταρκτικής εξέτασης και οι σχετικές διαδικασίες είναι απόρρητες και δεν μπορούμε να δώσουμε καμία πληροφορία».
Όμως τελικώς το πλήρες περιεχόμενο της σχετικής «δικογραφίας» απεκάλυψε ο Βαξεβάνης (!) δημοσιεύοντας στις 21 Ιουλίου και μια σειρά απορρήτων και άνευ ουσίας τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας σε σχέση με την συμμετοχή μου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε στις αρχές του 2011 και την οποία τελικώς πραγματοποίησα με μεταφορά από δολαριακό μου λογαριασμό σε ευρώ.
Μάλιστα επειδή ο τελικός στόχος της κατασυκοφάντησης μου δεν επετεύχθη οι αόρατοι «πληροφοριοδότες» φρόντισαν να επαναφέρουν στην δημοσιότητα την υπόθεση αυτή κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ώστε να πάρει τις επικοινωνιακές διαστάσεις που επιθυμούσαν.
Είναι προφανές ότι όταν ο ενδιαφερόμενος που υφίσταται παραβίαση του ασύλου της κατοικίας του δεν μπορεί να πάρει πληροφορίες δικογραφίας οι οποίες όμως δίνονται για κατασυκοφάντησή του στον Βαξεβάνη, η έννοια του Κράτους Δικαίου δέχεται συνεχή πλήγματα με αρχικά θύματα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, το τεκμήριο της αθωότητας και τις πάσης φύσεως εμπιστευτικές και απόρρητες εκ του νόμου διαδικασίες.
Πρόσφατα, και πάλι μέσω του Τύπου, πληροφορήθηκα ότι ελέγχομαι για δήθεν φοροδιαφυγή επειδή προέκυψαν από τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς «πιστώσεις» 200 εκ. ευρώ που έχρηζαν τεκμηρίωσης, δηλαδή αντί βάσει του τεκμηρίου αθωότητας να κληθώ να τις τεκμηριώσω και εν συνεχεία αν συνέτρεχε λόγος να μου απαγγελθεί κατηγορία περί φοροδιαφυγής, η Δικαιοσύνη λειτούργησε με το τεκμήριο ενοχής (!) όπου έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι «ένοχος» και φυσικά και πάλι στόχος ήταν η δημόσια κατασυκοφάντησή μου.
Επί της ουσίας αυτής της υπόθεσης ήδη έχω υποβάλει τεκμηρίωση για «πιστώσεις» 415.852.188,60 εκ. ευρώ και έχω ζητήσει την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής και την αποδέσμευση των τραπεζικών μου λογαριασμών.
Τέλος, χωρίς να έχω καμμία επίσημη ενημέρωση, και πάλι μέσω του Τύπου πληροφορήθηκα την Παρασκευή 22 Ιουλίου ότι «ανασύρθηκαν» εκ του αρχείου δύο δικογραφίες που αφορούν την ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και θα επανεξετασθούν, χωρίς να γνωρίζω σε ποια επί μέρους θέματα τους, λόγω «νέων» στοιχείων που προέκυψαν από αναφορές των πολιτικών Τσιρώνη και Σηφουνάκη, οι οποίοι είναι αντίδικοί μου και με αποφάσεις δικαστηρίων συκοφάντες, είναι αδύνατον δέ να κατέχουν «νέα» στοιχεία μάλιστα ο Τσιρώνης έχει καταθέσει και ως μάρτυρας στην δικογραφία που αρχειοθετήθηκε!
Φυσικά δεν εκπλήσσομαι αφού την ανάσυρση είχαν προαναγγείλει τόσον ο κ. Βερύκιος στο ΕΘΝΟΣ στις 14 Φεβρουαρίου 2016 μέσα στις ενέργειες που ήθελε ο κ. Παπαγγελόπουλος να κάνει ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα επελέγετο, όσον και ο Βαξεβάνης σε διάφορα δημοσιεύματά του αλλά και εν δικαστηρίω στο Εφετείο που είναι κατηγορούμενος (με πρωτόδικη ποινή φυλάκισης 26 μηνών) στις 20 Ιουλίου, δηλαδή δύο μέρες προ της υποτιθέμενης ανάσυρσης!
Επί της ουσίας τρεις (!) φορές έχουν ανασυρθεί υποθέσεις της ΛΑΪΚΗΣ από το αρχείο και αναζητείται ακόμη ο Εισαγγελέας που επί των ιδίων στοιχείων θα καταλήξει σε διαφορετική δικανική κρίση.
Συμπερασματικά, όλες οι έρευνες και οι προκαταρκτικές εξετάσεις είναι καλοδεχούμενες σε ένα Κράτος Δικαίου.
Για το εάν όμως όλα τα ανωτέρω που ανέφερα, και κυρίως η δημοσιότητα που δίνεται με παράνομες διαρροές απορρήτων και εμπιστευτικών διαδικασιών, παραπέμπουν σε Κράτος Δικαίου ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Τα συμπεράσματά της θα βγάλει τελικώς και η Ελληνική Δικαιοσύνη που, υπενθυμίζω, ότι υπόκειται και στον έλεγχο των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης