Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οριακά κέρδη για τις τράπεζες με τις 10 χειρότερες επιδόσεις στα stress tests – Η ανάγκη για κεφάλαια θα πιέσει τις μετοχές

tags :
Οριακά κέρδη για τις τράπεζες με τις 10 χειρότερες επιδόσεις στα stress tests – Η ανάγκη για κεφάλαια θα πιέσει τις μετοχές
Για την ώρα έχουν εκτονωθεί οι πιέσεις ωστόσο προσεχώς θα ανοίξει το κεφάλαιο…της ανακεφαλαιοποίησης τους και θα επανέλθει η εσωστρέφεια στις μετοχές.
Οριακή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές με τις 10 χειρότερες επιδόσεις στα stress tests.
Για την ώρα έχουν εκτονωθεί οι πιέσεις ωστόσο προσεχώς θα ανοίξει το κεφάλαιο…της ανακεφαλαιοποίησης τους και θα επανέλθει η εσωστρέφεια στις μετοχές.
Η άνοδος που συντελείται εσχάτως είναι τεχνικής υφής και δεν έχουν πείσει οι μετοχές ότι έχουν ξεπεράσει τις βασικές ανησυχίες που τις οδήγησαν στην πτώση με κυριότερη ότι θα χρειαστούν νέες κεφαλαιακές ανάγκες.  
Η Ιταλική Monte Dei Paschi που ήδη έχει αποκαλυφθεί το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της 5 δισεκ ΑΜΚ και τιτλοποίηση 27,7 δισεκ. προβληματικών δανείων εσχάτως παραμένει στάσιμη…
Με δεδομένο ότι θα υπάρξει discount στην τιμή της αύξησης θα αναμενόταν πίεση στην μετοχή της Monte Dei Paschi.
H Unicredit στην Ιταλία που κατέδειξε ότι θα χρειαστεί κεφαλαιακή ενίσχυση – φήμες μιλούσαν για 8 δισεκ - σήμερα ανακάμπτει.
Μεγάλη απογοήτευση για τις Ιρλανδικές τράπεζες που θα χρειαστούν νέες αυξήσεις κεφαλαίου παρ΄ ότι η οικονομία…ανακάμπτει ο τραπεζικός κλάδος παραμένει παθογενής.
Η Allied Irish Bank σήμερα κινείται σταθεροποιητικά.
Επίσης οι γερμανικές τράπεζες θα χρειαστούν κεφαλαιακές ενέσεις.
Η Commerzbank που ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον στόχο για καθαρά κέρδη πάνω από 1 δισεκ. ευρώ κινείται ανοδικά σήμερα.
Να σημειωθεί ότι εκτός Eurostoxx 50 θα βρεθούν οι μετοχές της Deutsche bank και Credit Suisse και είναι ένας πρόσθετος λόγος που ασκούνται πιέσεις.
Με βάση το δυσμενές σενάριο οι 51 τράπεζες που συμμετείχαν στα stress tests «έχασαν» 269 δισεκ. σε κεφάλαιο.
Οι ελληνικές τράπεζες δεν συμμετείχαν όπως και οι Πορτογαλικές.
Με βάση μια πρώτη ανάγνωση θα έχαναν οι ελληνικές τράπεζες 10-12 δισεκ. σε κεφάλαιο αλλά θα περνούσαν έστω και οριακά τα stress tests.
Ποιο είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά;
1)Πολλές τράπεζες στην Ευρώπη προσεχώς κατά την διαπραγμάτευση με την ΕΚΤ θα κληθούν να ανακεφαλαιοποιηθούν είτε με αύξηση κεφαλαίου είτε με πώληση περιουσιακών στοιχείων.
2)Τα stress tests έδειξαν ότι οι Ιταλικές και Ιρλανδικές τράπεζες συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα….που σημαίνει ότι και οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν πρόβλημα που αποτελούν τον πιο αδύναμο κρίκο στο ευρωπαϊκό banking.
Αποκλείεται να μην παρουσιαστεί πρόβλημα και στις ελληνικές τράπεζες αν αποτύχουν στην διαχείριση των προβληματικών δανείων.
3)Οι επενδυτές κατανοούν ότι η ΕΚΤ έκανε πολλά για να ωραιοποιήσει το αποτέλεσμα, η αίσθηση είναι ότι η εικόνα των τραπεζών είναι χειρότερη από αυτή που παρουσιάστηκε.
Για μια ακόμη φορά η ΕΚΤ δεν συνέβαλλε στην διαφάνεια περί το banking.
4)Υπάρχει ειδικά στην Wall μια βαθιά αίσθηση ότι επίκειται μεγάλη διόρθωση στις αγορές που δικαιολογείται
Α)Από τα stress tests των τραπεζών στην Ευρώπη και τις κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν
Β)Από το γεγονός ότι τα εταιρικά κέρδη μειώνονται, οι μετοχές στις ΗΠΑ αυξάνονται σε νέα ιστορικά υψηλά ενώ όλο αυτό τροφοδοτείται ως φούσκα από τις επαναγορές ιδίων μετοχών.
Γ)Οι κεντρικές τράπεζες συντήρησαν τις μετοχές και τις τιμές των ομολόγων σε επίπεδα ρεκόρ, κάποια στιγμή και αυτή η στιγμή πλησιάζει αυτή η φούσκα των αποτιμήσεων πρέπει να ξεφουσκώσει.

Οι τράπεζες με την χειρότερη επίδοση στα stress tests και η εικόνα των μετοχών τους
Τράπεζα

Coretier 1 στο δυσμενές σενάριο

Μετοχή 8 Αυγούστου του 2016 ώρα 14:35

Monte Dei Paschi   Ιταλία

-2,44%

+0,1%

Allied Irish Bank Ιρλανδία

4,31%

+0,1%

Raiffeisen Αυστρία

6,12%

+2,6%

Bank of Ireland Ιρλανδία

6,15%

+3,8%

Banco Popular Ισπανία

6,62%

+2,75%

Unicredit Iταλία

7,10%

+3,7%

Barclays Βρετανία

7,30%

+3,37%

Commerzbank Γερμανία

7,42%

+3,2%

Societe Generale Γαλλία

7,5%

+2%

Deutsche bank Γερμανία

7,8%

+3,4%

Επεξεργασία στοιχείων bankingnews

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης