Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ΤΧΣ θα επανεξετάσει την εκπροσώπηση των εργαζομένων στα ΔΣ των τραπεζών

tags :
Το ΤΧΣ θα επανεξετάσει την εκπροσώπηση των εργαζομένων στα ΔΣ των τραπεζών
Ποια είναι η πιθανότητα να βρεθεί εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο των τραπεζών; - Όπως είναι ο νόμος είναι μηδενικές οι πιθανότητες.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα επαναξετάσει και θα επαναξιολογήσει το ζήτημα της εκπροσώπησης των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών με βάση πληροφορίες.
Ωστόσο οι επιλογές λόγω του πλαισίου του νόμου είναι προκαθορισμένες.
Για να συμμετάσχει κάποιος σε διοικητικό συμβούλιο τράπεζας θα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις με κυριότερη 10ετή εμπειρία ως τραπεζικό στέλεχος.
Το πρόβλημα με τους συνδικαλιστές είναι ότι δεν έχουν προϋπηρεσία στελέχους, οι περισσότεροι συνδικαλιστές από πολύ χαμηλά κλιμάκια της ιεραρχίας άρα δεν πληρούν το κριτήριο του στελέχους.
Ποια ήταν η θέση του ΤΧΣ για το ζήτημα αυτό;
Να προτείνουν οι εργαζόμενοι π.χ. στην Εθνική τον εκπρόσωπο τους που να πληρεί τα κριτήρια.
Το ερώτημα είναι μπορεί κάποιος διευθυντής ή τραπεζικό στέλεχος να τοποθετηθεί σε ένα ΔΣ και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και συνδικαλιστών;
Αδύνατο.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με όρους συνδικαλιστικής οργάνωσης δεν έχει καμία σοβαρή παρουσία καθώς οι περισσότεροι συνδικαλιστές της Αριστεράς βρίσκονται στο ΛΑΕ.
Ποια είναι η πιθανότητα να βρεθεί εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο των τραπεζών;
Όπως είναι ο νόμος είναι μηδενικές οι πιθανότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης