Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η κυβέρνηση ανησυχεί για τον Paulson, προβληματίζεται για το χάλι στις διοικήσεις των τραπεζών και…ποντάρει στην Attica bank

tags :
Η κυβέρνηση ανησυχεί για τον Paulson, προβληματίζεται για το χάλι στις διοικήσεις των τραπεζών και…ποντάρει στην Attica bank
Η κυβέρνηση κακομεταχειρίστηκε είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα είτε από έλλειψη ικανότητας τις τράπεζες και άφησε να εκτυλιχθούν πράγματα και καταστάσεις που απαξίωσαν τον κλάδο
Η κυβέρνηση στις διαπιστώσεις μπορεί να ειπωθεί ότι παίρνει άριστα.
Διαπιστώνει ότι υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να ελέγξουν τις τράπεζες υπονοώντας τα hedge funds και την στρατηγική του Paulson.
Διαπιστώνει ότι το διοικητικό έλλειμμα που έχει ανακύψει έχει βλάψει τις τράπεζες.
Διαπιστώνει ότι τα κόκκινα δάνεια αποτελούν το σοβαρότερο πρόβλημα για το ελληνικό banking.
Διαπιστώνει και κάτι άλλο η κυβέρνηση… ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε για τις συστημικές τράπεζες και ότι… θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την Attica bank.
Στις διαπιστώσεις η κυβέρνηση παίρνει άριστα, προσεγγίζει ορθά το θέμα.
Όμως διαπιστώσεις κάνουν οι δημοσιογράφοι, οι αναλυτές.
Η κυβέρνηση δεν διαπιστώνει χαράσσει την πολιτική και διαμορφώνει το πλαίσιο δράσης.
Όταν η ελληνική κυβέρνηση μόνο διαπιστώνει τότε εγείρεται μείζον θέμα λειτουργίας, δεν είναι ο ρόλος της κυβέρνησης να διαπιστώνει.
Η κυβέρνηση κακομεταχειρίστηκε είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα είτε από έλλειψη οξυδέρκειας και ικανότητας το τραπεζικό σύστημα και άφησε να εκτυλιχθούν πράγματα και καταστάσεις που απαξίωσαν τον κλάδο.

Η κυβέρνηση δεν θέσπισε τον εκτρωματικό νόμο για τα διοικητικά συμβούλια και τις διοικήσεις των τραπεζών;
Η κυβέρνηση δεν έχασε τον έλεγχο διαχείρισης της εξουσίας αφήνοντας ξένους θεσμούς όπως ο SSM και η ΕΚΤ να αποφασίζουν ερήμην της κυβέρνησης;

Οι ανησυχίες

Η κυβέρνηση ανησυχεί σοβαρά για τα κόκκινα δάνεια γιατί βλέπει ότι η κατάσταση έχει βαλτώσει, υπάρχει κίνδυνος 4ης ανακεφαλαιοποίησης και επίσης βλέπει ότι οι τράπεζες λόγω αυτού του προβλήματος έχουν παγιδευτεί.
Η κυβέρνηση ανησυχεί που έχασε τον έλεγχο των πρωτοβουλιών στην Πειραιώς και την τράπεζα την ελέγχει όχι το 25% που κατέχει το ΤΧΣ αλλά το 9,2% του Paulson.
Πάντως ο εκπρόσωπος του Paulson στην Πειραιώς είχε επιχειρήσει να συναντηθεί με στελέχη της κυβέρνησης αλλά δεν είναι σαφές αν τελικώς υπήρξε τέτοια συνάντηση.
Η κυβέρνηση ανησυχεί που έχασε πλήρως τον έλεγχο των συστημικών τραπεζών.
Η κυβέρνηση ποντάρει μόνο στην Attica bank μια τράπεζα με πολλά προβλήματα με NPEs το υψηλότερο στον κλάδο και με κεφάλαια που ακόμη αναζητάει.
Η Attica bank δεν μπορεί να διαδραματίσει κανένα ρόλο λόγω του πολύ μικρού μεριδίου αγοράς της και της απειροελάχιστης παρέμβασης της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης