Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πρωτοφανής η αποστασιοποίηση των ξένων από την Ελλάδα – Νεκροταφείο η αγορά... parking NPLs οι τράπεζες

Πρωτοφανής η αποστασιοποίηση των ξένων από την Ελλάδα – Νεκροταφείο η αγορά... parking NPLs οι τράπεζες
Ποιος μπορεί να δει προοπτική και κέρδος όταν οι περισσότεροι τελικοί πελάτες θεωρούν τις ελληνικές τράπεζες parking  προβληματικών δανείων;
Πρωτοφανής διαστάσεις λαμβάνει η μαζική αποστασιοποίηση των ξένων από την ελληνική οικονομία, τις ελληνικές τράπεζες και το χρηματιστήριο από διεθνείς επενδυτές οι οποίοι…έχουν περιθωριοποίηση την Ελλάδα.
Κορυφαίοι έλληνες τραπεζίτες που βρέθηκαν στο Λονδίνο τις τελευταίες ημέρες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους «οι ξένοι αδιαφορούν για την Ελλάδα, το 2012 την χρονιά της μεγάλης καταστροφής υπήρχε ένα ενδιαφέρον, σήμερα είναι παντελής η έλλειψη ενδιαφέροντος.
Η Ελλάδα θυμίζει νεκρή χώρα, οι ξένοι είναι προβληματισμένοι πέραν από τους διεθνείς λόγους και για την οικονομική και πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα.
Έχουν βαρεθεί τα παίρνουν ρίσκα στην Ελλάδα και να χάνουν πολλά εκατομμύρια.
Θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί αξιόπιστη χώρα που θα πετύχει τους στόχους που θέτει, θεωρούν ότι η πολιτική αβεβαιότητα παραμένει πολύ υψηλή ενώ χαρακτηρίζουν απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει με την ακραία φορολόγηση των επιχειρήσεων»
Οι τραπεζίτες που βρέθηκαν στο Λονδίνο δεν έκρυψαν την απογοήτευση τους.
Για τους ξένους η Ελλάδα είναι νεκρή χώρα, η οικονομία και η αγορά νεκροταφείο.
Η Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2012 δεν διαθέτει credibility αξιοπιστία και visibility ορατότητα.
Είναι πρώτη φορά που τόσο έντονα αμφισβητείται η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και αγοράς και ταυτόχρονα δεν υπάρχει ορατότητα για το τι μέλλει γενέσθαι. 
Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι οι επενδυτικοί οίκοι που φέρνουν πελάτες, οι επενδυτικοί οίκοι που κάνουν συστάσεις….έχουν και αυτοί αποστασιοποιηθεί.
Δεν αδιαφορούν μόνο οι τελικοί επενδυτές αλλά και οι διαμεσολαβητές και οι μεσάζοντες.
Αυτό δεν έχει κανένα ιστορικό προηγούμενο.
Η οικονομία είναι σε καθεστώς ακραίας ομηρίας, η φοροεπιδρομή δεν έχει κανένα προηγούμενο και η αγορά θυμίζει νεκροταφείο.
Οι ξένοι είναι πολύ απογοητευμένοι και από την απραξία, την στασιμότητα της κυβέρνησης, κινείται…κινείται και… όλη ακίνητη είναι.
Οι ξένοι επενδυτές προειδοποιούν ότι η Ελλάδα έχει ένα αποκρουστικό καθεστώς προσέλκυσης επενδύσεων ενώ ανησυχούν για τις ελληνικές τράπεζες.
Έχουν επενδυθεί περίπου 47 δισεκ. σε κεφάλαια και συνολικά μαζί με το funding gap περίπου 62 δισεκ. και οι τράπεζες δεν είναι τίποτε άλλο από παρκινγκ προβληματικών δανείων και NPLs.
Ποιος μπορεί να δει προοπτική και κέρδος όταν οι περισσότεροι τελικοί πελάτες θεωρούν τις ελληνικές τράπεζες parking  προβληματικών δανείων;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης