Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μιχελής (ΤΧΣ): Δεν θα δοθεί παράταση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλαγών στις τράπεζες

tags :
Μιχελής (ΤΧΣ): Δεν θα δοθεί παράταση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλαγών στις τράπεζες
Kαταληκτική ημερομηνία παραμένει το τέλος Σεπτεμβρίου, τονίζει ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, Γ. Μιχελής
Δεν θα δοθεί παράταση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλαγών στις επιτροπές και τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, Γ. Μιχελής, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Όπως σημειώνει ο ίδιος, καταληκτική ημερομηνία παραμένει το τέλος Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Μιχελής σχολιάζοντας τις ακυρώσεις την τελευταία στιγμή από τον SSM για την τοποθέτηση στελεχών στις τράπεζες, αναφέρει ότι, πέραν των κριτηρίων του νόμου, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός λαμβάνει υπ' όψιν του και άλλες παραμέτρους που καθορίζουν τις τελικές του αποφάσεις.
Ακόμη, ο ίδιος χαρακτηρίζει «σοβαρό» το ότι οι ελληνικές τράπεζες μένουν «ακέφαλες», προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν οι αλλαγές εντός χρονοδιαγράμματος.
Κατά τον ίδιο, οι υφιστάμενες διοικήσεις επεξεργάζονται ήδη τα σχέδια αναδιάρθρωσης και διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχελή, «υπάρχουν και τα ζητήματα που σχετίζονται με την εκπόνηση και έγκριση των επιχειρηματικών σχεδίων των τραπεζών, καθώς και η υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει στα εγκεκριμένα σχέδια ανασυγκρότησης.
Είναι αλήθεια ότι τα διοικητικά συμβούλια και το εκτελεστικό management των τραπεζών δουλεύουν προς αυτές τις κατευθύνσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης